Autor Tema: CCSVI linkovi  (Pročitano 95847 puta)

Van mreže U prvom licu

• Član
  • **
  • Pol: Žena

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
Odg: CCSVI linkovi
« Odgovor #121 poslato: Maj 07, 2010, 09:54:26 pre podne »
prvi put u istoriji medicine se desava ovako nesto

Van mreže Maka

• Član
  • **
« Odgovor #122 poslato: Maj 07, 2010, 10:10:03 pre podne »
Strasno.
10 godina bolujem i do sad sam od lekova dobila 2 puta kortikosteroide (ostalo sam kupovala), 2 puta magnet i nekoliko puta ohb12.
Zasto mi ne bi uradili dilataciju, ako postoji suzenje makar nemalo nikakve veze sa MS? Sigurno nije normalno da postoji suzenje.

Van mreže Peca_Le

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
  • Dg: MS
  • Grad: Leskovac
« Odgovor #123 poslato: Maj 09, 2010, 12:16:52 posle podne »

Van mreže Nesli

• Moderator
  • Quidquid latine dictum sit, altum videtur :D
  • Grad: Novi Sad
« Odgovor #124 poslato: Maj 09, 2010, 01:39:36 posle podne »
5 god., uh...

Van mreže Lokica

• Član
  • **
« Odgovor #125 poslato: Maj 09, 2010, 01:57:25 posle podne »
http://www.novilist.hr/Vijesti/Novosti/oboljelima-od-multiple-skleroze-.aspx

intervju dr Zivadinova rijeckom Novom listu.
Hvala ti, Peco, ovo je vredelo pročitati.

Van mreže busybee

• Član
  • **
« Odgovor #126 poslato: Maj 09, 2010, 04:35:38 posle podne »
Ispravite me ako gresim, ali ja sam shvatila, izmedju redova, da iako se zna da je balon dilatacija bezbedna i da je mogu vrsiti vaskularni hirurzi u skladu sa protokolom Dr Zambonija, ova opcija u potpunosti iskljucuje neurologe i farmaceute, te kod istih izaziva strah da ce glavni deo kolaca otici vaskularnim hirurzima, sto oni naravno nece dopustiti. Zato oni sada rade na tome da se stentiranje uvede, da ne kazem zavede pod moranje kao standard. Time se omogucava proizvodnja i prodaja stentova, zamislite sada koliko ima pacijenata, koliko ih se pojavi novih svake godine, pa su tu jos i moguce restenoze - sasvim fina zarada i bez interferona. Zato se sada toliko ceka ( dizajn novog stenta, standardizovanje, itd.)  na veliku stetu pacijenata, a na stetu pacijenata ide i to sto ce mnogi, iako im to uopste nece biti potrebno, morati da pristanu da im se ugradi stent. A mnogo bezbednija mogucnost balon dilatacije ( sem tamo gde ne mora ) bice ignnorisana sve dok se na nju ne zaboravi. Ovo se ne sme dozvoliti.

Van mreže Nesli

• Moderator
« Odgovor #127 poslato: Maj 09, 2010, 07:36:33 posle podne »
I meni to izgleda tako, na nasu zalost, pogotovo sto su se u Americi i Kanadi vec odredili da se ceka neka vrsta homologacije venskog stenta, koji jos nije ni napravljen. Neki dan sam procitao da se stentovi nisu nikada postavljali u vene.
Nemam pojma o svemu tome niti je moje da o tome ista znam, jedino mogu da se pouzdam u ovu ekipu u Nisu, a odande takav muk  :sad:

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #128 poslato: Maj 09, 2010, 09:38:55 posle podne »
ne moze stent da donese toliko novca koliko moze proizvodnja lekova za ms

Van mreže U prvom licu

• Član
  • **
« Odgovor #129 poslato: Maj 09, 2010, 10:00:40 posle podne »
Mozda NASA treba da da neke novce da se ubrza studija...I mi i astronauti zadovoljni. Nesli, zasto muk u Nisu? Nisam u toku..

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Dg: MS
  • Grad: Beograd
« Odgovor #130 poslato: Maj 09, 2010, 10:19:23 posle podne »
Heh, astronauti dobijaju slične simptome jer im se prošire vene ... aj da ih menjamo. Nama će to odgovarati.  :n30:

Van mreže busybee

• Član
  • **
« Odgovor #131 poslato: Maj 11, 2010, 03:53:45 posle podne »
 :)hah Haaaaa, Sklerozice, dobra fora, bas me nasmeja! Znaci mi bi se dobro osecali u svemiru...pa dobro, ja se i tako ceo zivot osecam kao da sam pala s Marsa i da sam ovde dospela greskom. Il' da me operisu il' da me otprave nazad, nema mi druge;)!

Van mreže Nesli

• Moderator
« Odgovor #132 poslato: Maj 11, 2010, 07:44:30 posle podne »
Nesli, zasto muk u Nisu? Nisam u toku..
Pa dobro, sad vise nije muk i poziv na strpljenje; krecu od prvog juna ponovo  :cheers:

Van mreže wanja

• Član
  • **
« Odgovor #133 poslato: Maj 11, 2010, 08:36:50 posle podne »
da li je to zvanican podatak da se krece sa intervencijama ponovo od 1. juna,ili...? :n23:

Van mreže Nesli

• Moderator
« Odgovor #134 poslato: Maj 12, 2010, 08:50:32 pre podne »
Ovde su jedini zvanicni podaci: Klinički centar u Nišu

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.