Ispravite me ako gresim, ali ja sam shvatila, izmedju redova, da iako se zna da je balon dilatacija bezbedna i da je mogu vrsiti vaskularni hirurzi u skladu sa protokolom Dr Zambonija, ova opcija u potpunosti iskljucuje neurologe i farmaceute, te kod istih izaziva strah da ce glavni deo kolaca otici vaskularnim hirurzima, sto oni naravno nece dopustiti. Zato oni sada rade na tome da se stentiranje uvede, da ne kazem zavede pod moranje kao standard. Time se omogucava proizvodnja i prodaja stentova, zamislite sada koliko ima pacijenata, koliko ih se pojavi novih svake godine, pa su tu jos i moguce restenoze - sasvim fina zarada i bez interferona. Zato se sada toliko ceka ( dizajn novog stenta, standardizovanje, itd.) na veliku stetu pacijenata, a na stetu pacijenata ide i to sto ce mnogi, iako im to uopste nece biti potrebno, morati da pristanu da im se ugradi stent. A mnogo bezbednija mogucnost balon dilatacije ( sem tamo gde ne mora ) bice ignnorisana sve dok se na nju ne zaboravi. Ovo se ne sme dozvoliti.