Autor Tema: Pogoršanja i trenutna stanja  (Pročitano 1524331 puta)

Van mreže Ena

• VIP
  • Pol: Žena
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
  • Dg: MS
Odg: Pogoršanja i trenutna stanja
« Odgovor #2775 poslato: Mart 31, 2012, 10:31:17 pre podne »
Maki i mene je teturanje dovelo do pulsne,i sada ide na bolje.Nemoj se plašiti. :n20:

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #2776 poslato: Mart 31, 2012, 10:33:13 pre podne »
Oni koji me znaju,znaju i da sam veliki borac koji ne odustaje lako. :n14:

Van mreže Daša

• Član
  • **
  • Grad: NS
« Odgovor #2777 poslato: Mart 31, 2012, 11:21:54 pre podne »
Ena  :ye:...drago mi je pročitati da si odreagovala na pulsnu,još sutra izdrži...  :n29:

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #2778 poslato: Mart 31, 2012, 01:33:03 posle podne »
Izdržavam,biće bolje nadam se  ;)

Van mreže tatijana

• Član
  • **
  • Amor omnia vincit - Ljubav sve pobeđuje.
« Odgovor #2779 poslato: Mart 31, 2012, 04:32:45 posle podne »
super ,Ena  :ye1: :n20:samo tako nastavi..i ja se dvoumim oko pulsne (toliko me boli lumbalni deo ledja ,da se plasim neke osteoporoze,a bas su kortici za nju uzas),ali ako nastavim ovako da teturam i da jedva podizem noge od tla,nema mi druge..samo jos kad bi i pomogla :m3:

Van mreže Maki

• Član
  • **
  • nova ja
« Odgovor #2780 poslato: Mart 31, 2012, 04:39:48 posle podne »
uf kako je nesto odvratno pocelo proljece a jedva smo ga cekali  :sad:

Van mreže Bebica

• Član
  • **
  • Grad: Zemun
« Odgovor #2781 poslato: Mart 31, 2012, 06:23:41 posle podne »
Izdržavam,biće bolje nadam se  ;)
  mora  :ye1:   :n13: :n20:

Van mreže barbika

• Član
  • **
  • Da vec danas bude bolje , daj nam Boze malo volje
  • Grad: Beograd
« Odgovor #2782 poslato: Mart 31, 2012, 10:26:24 posle podne »
Oni koji me znaju,znaju i da sam veliki borac koji ne odustaje lako. :n14:

:n13: :n20: :ye1:

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #2783 poslato: April 01, 2012, 11:02:47 pre podne »
Završih danas sa pulsnom,vene popucale,plave,podlivi na obe ruke.
Jao što su ružne ruke sada. :n11:
Sutra u N.Sad na kontrolu pa da vidimo šta dalje,ako bude trebalo nešto dalje. :)

Van mreže barbika

• Član
  • **
  • Da vec danas bude bolje , daj nam Boze malo volje
« Odgovor #2784 poslato: April 01, 2012, 11:48:06 posle podne »
bice to dobro  :n29: :n20:

Van mreže Jellena

• Član
  • **
  • Nema granica za one koji ih ne vide...
  • Grad: Sokobanja
« Odgovor #2785 poslato: April 02, 2012, 11:00:53 pre podne »
Padoh juce  ](*,) padoh danas..... :o Samo izgubim kontrolu nad desnom nogom od kolena nanize kao da je nema  :m3:

Van mreže curica

• Član
  • **
« Odgovor #2786 poslato: April 02, 2012, 11:05:59 pre podne »
Pozdrav svima, prije par dana postala sam i ja clan velike familije MS/a. Prije osam mjeseci saznala sam da bolujem od ove bolesti, koja je za mene do tada bila, skoro pa nepoznata. Kada sam saznala o cemu se radi nisam mogla da se pomirim da u svojoj 29.toj godini budem "bolesna" :(. Od tog soka nisam se oporavila ni danas i za mene je sve ovo novo. Medjutim, Hvala Vam sto postojite pa preko ovakvih foruma mogu dosta toga da saznam, naucim i primjenim na sebi. Kao i vecina Vas i ja sam prije 6 mjeseci bila na pulsnoj terapiji koja sam dobro podnijela, sem sto sam se znojila 24 sata, uzas. Nakon toga rekli su mi da moram primam betaferon, sto sam odbila, jer planiram da rodim bar jedno dijete.....Iako mi doktori savjetuju da nije bas pametno jer se stanje nakon poroda pogorsava, ali kakav je to zivot bez djece.Ako moram da zivim sa ovom surovom bolescu, onda cu podnijeti i tu zrtvu za svoje dijete.... Izvinjavam se ako sam malo vise pisala u ovom uvodu.....Htjela sam da kazem da sam i ja u poslednjih 15 tak dana jako lose, svaki dio tijela me boli, a lagano trne lijeva strana glave, lica , vrata i ruke...dok mi je palac lijeve ruke potpuno utrnuo. Primala sam injekcije milgama i sada pijem te tablete ali ne osjetim poboljsanje. Pitam se da li je normalno da kod MS moze da boli svaka koscica, zlob....ili je to mzda od neceg drugog, na sve to jos sam od juce pocela da kasljem i smrckam.... A da ne spominjem probleme sa vratnom kicmom sa kojom imam problem vec pet godina....Molim Vas, svaki savjet bi mi dobro dosao...Hvala unapred...... Pozz svima :cheers:

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #2787 poslato: April 02, 2012, 12:34:03 posle podne »
Bila na kontroli,dobila još dve pulsne ali zbog bola u grudima i aritmije neću je primiti,pa ću pronizon.U četvrtak opet na kontrolu.

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #2788 poslato: April 02, 2012, 01:48:12 posle podne »
Molim Vas, svaki savjet bi mi dobro dosao...Hvala unapred...... Pozz svima :cheers:

curice, do sada je ovde napisano mnogo toga u vezi ms-a. Lična iskustva, razni članci iz medija, rekla-kazala itd itd. Mislim da je najbolje da počneš polako da čitaš i da ne posustaješ. Više manje, svi imamo plus i minus fazu. Dođemo ovde da kukako ili da se smejemo ali guramo dalje a tako i ti trebaš. Nema predaje. ;)

Van mreže curica

• Član
  • **
« Odgovor #2789 poslato: April 02, 2012, 07:40:32 posle podne »
Hvala Vam  u svakom slucaju, bogatstvo Vas je imati na ovom forumu....Nema predaje, mada nekada covjek  dodje u takvu situaciju da bi samo legao, zaspao i spavao tako godinamaaaaaaaaaaaaaa...... Danas sam kao malo bolje, ali i dalje hodam kao pijana, imam ruzan pritisak u ocima, i iritiraajuce bolove u rukama :n7:

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.