Pozdrav svima, prije par dana postala sam i ja clan velike familije MS/a. Prije osam mjeseci saznala sam da bolujem od ove bolesti, koja je za mene do tada bila, skoro pa nepoznata. Kada sam saznala o cemu se radi nisam mogla da se pomirim da u svojoj 29.toj godini budem "bolesna"

. Od tog soka nisam se oporavila ni danas i za mene je sve ovo novo. Medjutim, Hvala Vam sto postojite pa preko ovakvih foruma mogu dosta toga da saznam, naucim i primjenim na sebi. Kao i vecina Vas i ja sam prije 6 mjeseci bila na pulsnoj terapiji koja sam dobro podnijela, sem sto sam se znojila 24 sata, uzas. Nakon toga rekli su mi da moram primam betaferon, sto sam odbila, jer planiram da rodim bar jedno dijete.....Iako mi doktori savjetuju da nije bas pametno jer se stanje nakon poroda pogorsava, ali kakav je to zivot bez djece.Ako moram da zivim sa ovom surovom bolescu, onda cu podnijeti i tu zrtvu za svoje dijete.... Izvinjavam se ako sam malo vise pisala u ovom uvodu.....Htjela sam da kazem da sam i ja u poslednjih 15 tak dana jako lose, svaki dio tijela me boli, a lagano trne lijeva strana glave, lica , vrata i ruke...dok mi je palac lijeve ruke potpuno utrnuo. Primala sam injekcije milgama i sada pijem te tablete ali ne osjetim poboljsanje. Pitam se da li je normalno da kod MS moze da boli svaka koscica, zlob....ili je to mzda od neceg drugog, na sve to jos sam od juce pocela da kasljem i smrckam.... A da ne spominjem probleme sa vratnom kicmom sa kojom imam problem vec pet godina....Molim Vas, svaki savjet bi mi dobro dosao...Hvala unapred...... Pozz svima