Autor Tema: Vaskularni problem mogući uzrok za MS?  (Pročitano 812548 puta)

Van mreže Ena

• VIP
  • Pol: Žena
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
  • Dg: MS
Odg: Vaskularni problem mogući uzrok za MS?
« Odgovor #795 poslato: Januar 28, 2010, 12:24:10 posle podne »
Što se tiče Novog Sada,ja imam info od mog neurologa,koji kaže da ima jedna doktorka kod njih koja sve čita proučava i sve ostalo i koja će krajem februara početi sa pregledima (kako sam ga razumela UZ i još nešto) i da ću biti pozvana na taj pregled (ma kakav on bio) jer sam mu sigurno dosadila sa pitanjem kad god dođem u vezi toga. :)

Van mreže amia

• Član
  • **
  • Noli turbare circuloc meos
« Odgovor #796 poslato: Januar 28, 2010, 12:24:33 posle podne »
dobra ideja ,da ponovo zovnem sekretara naseg udruzenja ,,,

Van mreže sms83

• Novi član
  • *
« Odgovor #797 poslato: Januar 28, 2010, 12:42:43 posle podne »
pozdrav svima,slabo sam se javljao uglavnom citam postove,al evo dr,zamboni me ponukao da se javim..
imam ms 5 godina..nakon prvog napada zavrsio sam u bolnici i uradio sve neuroloske preglede medju kojima je bio i kolor dopler,koji je naravno pokazao suzenje vratni zila.sto je bila i konacna dijagnoza te godine,da bi tek nakon 2. napada ustanovili ms sto dalje implicira:) da je najvjerovatnije rijec o ccsvi,.ja sam inace iz sarajeva i zelim vam svu srecu u daljnoj borbi za izljecenjem..........

Van mreže ms italija

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
  • Slobodan je SLOBODAN
« Odgovor #798 poslato: Januar 28, 2010, 12:49:31 posle podne »
ja sam inace iz sarajeva i zelim vam svu srecu u daljnoj borbi za izljecenjem..........

Takodje i ja se pridruzujem tvojim zeljama!

Budi uz nas do konacne pobede!

Van mreže Ena

• VIP
  • Pol: Žena
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
  • Dg: MS
« Odgovor #799 poslato: Januar 28, 2010, 12:55:56 posle podne »
sma83 budi uz nas  :ok:

Dobila sam još jednu poruku od Erike.

Just be carefull!!!
If they do not use Haacke`s protocol and they do not know this diagnosis, your result will be negative. The same with Doppler!
Even to me happend this problem 5 times in Slovakia - everything was negative. It is new diadnosis, new technieques, new software, new method. Doctors must learn it first, then you can have the test!
Erika

Znamo da bez protokola nema validnog snimka.Tako da svi dopleri koji su rađeni nekada ništa ne vrede i ne znače do onog pravog.

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #800 poslato: Januar 28, 2010, 01:15:29 posle podne »
pozdrav svima,slabo sam se javljao uglavnom citam postove,al evo dr,zamboni me ponukao da se javim..
imam ms 5 godina..nakon prvog napada zavrsio sam u bolnici i uradio sve neuroloske preglede medju kojima je bio i kolor dopler,koji je naravno pokazao suzenje vratni zila.sto je bila i konacna dijagnoza te godine,da bi tek nakon 2. napada ustanovili ms sto dalje implicira:) da je najvjerovatnije rijec o ccsvi,.ja sam inace iz sarajeva i zelim vam svu srecu u daljnoj borbi za izljecenjem..........

Bićeš naš dopisnik iz Sarajeva   :)

Van mreže goxy

• Član
  • **
« Odgovor #801 poslato: Januar 28, 2010, 02:04:07 posle podne »
Znaci najvaznije je da ko god krene da radi snimanja bilo na dopleru bilo na MR dooobrooo prouci i nauci protokole , jedino ne znam sta je znacilo da se moraju imati novi softveri za snimanja i gde ce to ovi nasi da nabave !  :m3:

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #802 poslato: Januar 28, 2010, 07:36:24 posle podne »
Ma, ok, žena nije pričala puno o Zamboniju. Rekla je da će to lekari da analiziraju, mada mi je ona zvučala prilično informisana o tome. Inače, meni se prekinulo emitovanje preko neta kada je počela da priča o dopleru.

itekako je moglo mnogo vise ali je takav stav novinarke bio da o tome govori neurolog (samo mi nije jasno gde ce danas naci neurologa koji ce javno pricati o CCSVI)

Van mreže goxy

• Član
  • **
« Odgovor #803 poslato: Januar 28, 2010, 07:56:01 posle podne »
Pa to ce ovde ici vrlo cupavo, jedino ako se ne nadje neki neurolog koji je na neki nacin licno pogodjen ovom bolescu, a inace sve ce zavisiti od toga koliki mi pritisak vrsimo (mada mi je muka od same pomisli da moram da se ubedjujem sa nekim i da branim ovo otkrice kao da sam pred komisijom za polaganje diplomskog ! :m2:

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #804 poslato: Januar 28, 2010, 08:02:10 posle podne »
izgleda da u zivotu covek za sve mora da se bori
samo nisam mogla da zamislim da je tako i u medicini, da pacijent mora da se bori za uvodjenje nove procedure u lecenju

mislila sam da ce lekari da se raduju sto im nauka napreduje, ali...

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #805 poslato: Januar 28, 2010, 08:09:24 posle podne »
A i ne znam koliko bi i bilo pametno da samo neurolozi pričaju o nečemu što je, po svemu sudeći, vaskularni, a ne neurološki problem. CCSVI izlazi iz njihove nadležnosti, ili bolje rečeno, u najmanju ruku, u bavljenje MS-om uključuju se i druge oblasti medicine. Pa zar nisu pre neki dan vaskularci iz 47 zemalja jednoglasno doneli zaključak da CCSVI predhodi MS-u.

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #806 poslato: Januar 28, 2010, 08:13:52 posle podne »
da, ali bi trebalo neurolozi da se sloze sa kolegama vaskularcima i da  ms pacijente upucuju kod njih, da vlada otkaze kupovinu lekova, da....itd.
tu je borba...

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #807 poslato: Januar 28, 2010, 08:26:44 posle podne »
Pa to ce ovde ici vrlo cupavo, jedino ako se ne nadje neki neurolog koji je na neki nacin licno pogodjen ovom bolescu, a inace sve ce zavisiti od toga koliki mi pritisak vrsimo (mada mi je muka od same pomisli da moram da se ubedjujem sa nekim i da branim ovo otkrice kao da sam pred komisijom za polaganje diplomskog ! :m2:

Za jednog sigurno znam da je lično pogođen i to, mislim da je on broj 1.
Ako se dokaze da je Zamboni bar malo u pravu..., ma diplomski sam položio, ne vraćam se u klupu.

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #808 poslato: Januar 28, 2010, 08:33:12 posle podne »
ali tek sa CCSVI se lakse dise
setite se samo lekova za imuni sistem: te slabi imuni sistem, te jacaj, te moduliraj
sve nesto apstraktno, sve jeste, sve nije
ovde masina konkretno pokazuje gde je problem i nacin kako da se resi

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #809 poslato: Januar 28, 2010, 08:36:03 posle podne »
naravno da i ovde treba dalje usavrsavanje:
stentova, mogucnost operacije na nepristupacnim mestima kao sto su vene kod kicme, doci do saznanja zasto se uopste vene suzavaju...

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.