Autor Tema: Vaskularni problem mogući uzrok za MS?  (Pročitano 803719 puta)

Van mreže Taurus

• Zabranjen
Odg: Vaskularni problem mogući uzrok za MS?
« Odgovor #705 poslato: Januar 24, 2010, 03:19:30 posle podne »
Na slici piše da je iz avgusta 2009. Ja sam ga odavno video i predložio da angažuju agenciju da prikupe odgovore na pitanja. Ne treba ti medicinski fakultet i specijalizacija da bi skupio odgovore na pitanja.
Uzgred, Sklerozica je bio voljan da im ustupi ankete sa ovog foruma..., da se ne muče.

I još nešto: ako me pozovu da dam odgovore na ta pitanja, tražiću ili da mi plate ili nešto drugo za uzvrat. Ja, bre, za šta god da se uhvatim vezano za MS traže mi pare (banja, lekovi, vitamini, pomagala...). 

Van mreže Velja

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
« Odgovor #706 poslato: Januar 24, 2010, 03:59:27 posle podne »
Pozdrav svima,
redovno pratim forum. nadam se da ce biti nesto od svega ovoga.

Na slici piše da je iz avgusta 2009. Ja sam ga odavno video i predložio da angažuju agenciju da prikupe odgovore na pitanja. Ne treba ti medicinski fakultet i specijalizacija da bi skupio odgovore na pitanja.
Uzgred, Sklerozica je bio voljan da im ustupi ankete sa ovog foruma..., da se ne muče.

I još nešto: ako me pozovu da dam odgovore na ta pitanja, tražiću ili da mi plate ili nešto drugo za uzvrat. Ja, bre, za šta god da se uhvatim vezano za MS traže mi pare (banja, lekovi, vitamini, pomagala...). 
mene su zvali nedavno. pitali da li pusim i koliko dnevno. i da li ima razlike otkako primam betaferon (u smislu povecanja ili smanjenja cigareta). ne znam da li je to to istrazivanje

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Dg: MS
  • Grad: Beograd
« Odgovor #707 poslato: Januar 24, 2010, 04:09:02 posle podne »
Senzacionalno!!! Ja sam oduševljen reprizom ove vesti.  ](*,)

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #708 poslato: Januar 24, 2010, 04:10:24 posle podne »
mene su zvali nedavno. pitali da li pusim i koliko dnevno. i da li ima razlike otkako primam betaferon (u smislu povecanja ili smanjenja cigareta). ne znam da li je to to istrazivanje

Samo za pušenje su pitali? Šta si odgovorio?

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #709 poslato: Januar 24, 2010, 04:30:06 posle podne »
Kako se lako hvataju za telefon kad im nešto treba. Ja nisam mogao mesecima da ih "navatam" da mi kažu da li da primim ili ne vakcinu. A da zakažem pregled..., misaona imenica u narednih par meseci. Pa ti crkni dok dođeš na red...

Izvinjavam se, otiš'o sam od teme.

Van mreže Velja

• Član
  • **
« Odgovor #710 poslato: Januar 24, 2010, 04:37:46 posle podne »
Samo za pušenje su pitali? Šta si odgovorio?
da, samo za pusenje su pitali. doktorka je navela koje je istrazivanje u pitanju, ali sam zaboravio.
odgovorio da pusim isto, pre i za vreme betaferona. stvarno su bili smesni sa pitanjima.
kao resice nesto sa tom anketom.

Van mreže Ena

• VIP
  • Pol: Žena
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...

Van mreže leontina

• Zabranjen
  • prva pomoc
« Odgovor #712 poslato: Januar 24, 2010, 07:22:50 posle podne »
Evo, imamo jos jedan prevod
u ferarai je ovih dana odrzan samit ljekara koji su u toku lijecenja skleroze, prisutni su bili i neurolozi koji su skepticni povodom prikazane metode, zamboni objasnjava sa jednim posebnim ekodoplerom se snimaju vene i krvni sudovi vrata i glave i kako dolazi do yazepljenja istih tako mozak ne mozeda se oslobodi toksicnih materija toj. viska gvozdja pa usled toga dolazi do kratkog spoja na neuronima . jednostavnom intervencijom dilatacije krvnih sudova na vratu i gdje treba poboljsava se drenaza mozga i ljudi jasko brzo osjete benefite ove metode, takodje kazu da su metodu godinama ispitivali prije nego su je objavili. u svijetu je nastalo pravo ludilo za ovom metodom kao i za ovom dvojicom ljekara od amerike pa nadalje . zamboni kaze da treba brzo reagovati i obuciti doktore  kako bi se metoda mogla sto prije primjenjivati sirom svijeta jer prosto oni nijesu u stanju stici nista koliko je interesovanje, navode se i izjave pojedinih pacijenata koji prenose svoja gotovo nevjerovatna iskustva i uglavnom sa nekoliko tretmana jednostavnih resavaju se SM.
odoh da procitam sta jos kazu pa ti pisem a ti citaj u medjuvremenu , ovo je bio slobodan prevod toj. prepricano ukratko . javljam se...

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #713 poslato: Januar 24, 2010, 08:56:35 posle podne »
Molim Vas za izvor ove vesti. To nam je pravilo. Uvek ostavite link teksta koji prenosite. To nam jedino opravdanje i pokriće.

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #714 poslato: Januar 24, 2010, 09:07:22 posle podne »
da, samo za pusenje su pitali. doktorka je navela koje je istrazivanje u pitanju, ali sam zaboravio.
odgovorio da pusim isto, pre i za vreme betaferona. stvarno su bili smesni sa pitanjima.
kao resice nesto sa tom anketom.

Čekaj, ti navodiš da je pitanje bilo vezano za betaferon. Šta je sa onim propozicijama koje su navedene u tekstu?

Citat
Upitnikom će biti anketirani ljudi oboleli od multiple skleroze kod kojih je bolest počela u proteklih deset godina. Kako su pre dve-tri godine kao najznačajniji faktori rizika za nastanak multiple skleroze označeni infekcija Epštajn-Bar virusom (koji izaziva infektivnu mononukleozu), pušenje i nivo D vitamina u krvi, neka od pitanja će se odnositi upravo na te činioce: da li su bolovali od infektivne mononukleoze, koliko su vitamina D unosili sunčanjem, a koliko hranom, da li su u ranijem periodu života značajno pušili i da li su to činile osobe iz njihovog okruženja.

Tih pitanja nije bilo?

Van mreže vbswolf

• Član
  • **
« Odgovor #715 poslato: Januar 24, 2010, 09:32:43 posle podne »
Kako se lako hvataju za telefon kad im nešto treba. Ja nisam mogao mesecima da ih "navatam" da mi kažu da li da primim ili ne vakcinu. A da zakažem pregled..., misaona imenica u narednih par meseci. Pa ti crkni dok dođeš na red...

Izvinjavam se, otiš'o sam od teme.

necu sebe da opravdavam posto pusim,zavisnost,mislim odokativno da pusenje nema veze sa ms-om,matematicki zene duplo vise oboljevaju a zene duplo manje i vise procentualno ucestvuju u populaciji pusaca.....cak sta vise mislim da su vecina bolesnika nepusaci,kakav je to pusac kada se momak ili devojka razbole u 15,16,17 god starosti,u toj dobi su vecinom nepusaci...imam jos predpostavki koji odbacuju teoriju "pusenja",ali da znate iako sam pusac ,nije dobro da pusite ili bilo sta radite sto izaziva zavisnost,jedina nesvesna zavisnost potreba za kiseonikom to je da disete!

Van mreže leontina

• Zabranjen
  • prva pomoc
« Odgovor #716 poslato: Januar 24, 2010, 10:00:23 posle podne »
pardon, ovo je sa jucerasnje konferencije, izvor
http://www.facebook.com/album.php?aid=184628&id=139997017782&ref=mf
a prevodimo i neke video klipove sa you tube, sve linkovi sa str. 46 ovog foruma
pozdrav

Van mreže Velja

• Član
  • **
« Odgovor #717 poslato: Januar 25, 2010, 10:09:01 pre podne »
Čekaj, ti navodiš da je pitanje bilo vezano za betaferon. Šta je sa onim propozicijama koje su navedene u tekstu?

Tih pitanja nije bilo?
rekoh ti, pitali su samo za pusenje. a na pocetku razgovora doktorka se predstavila i navela o kom se istrazivanju radi. to je bilo negde u decembru prosle godine.
verujte mi da su anketari koji istrazuju javno mnenje mnogo ozbiljniji i iscrpniji sa pitanjima.
Mozda sam ja malo polupao loncice sto se tice istrazivanja, jer ih je zanimalo kako betaferon utice na pusenje. doduse nekada davno sam im odgovarao na mnoga druga pitanja. mozda imaju to negde zabelezeno.
u svakom slucaju bilo je neozbiljno.

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **

Van mreže ms italija

• Član
  • **
  • Slobodan je SLOBODAN
« Odgovor #719 poslato: Januar 25, 2010, 10:40:40 pre podne »
http://www.ilgiornaledivicenza.it/stories/Cronaca/122251__sclerosi_folla_ma_anche_liti_sulla_nuova_cura/

Lokalne novine prenose vest sa jucerasnje konferencije u Vicenci!
Zamboni kaze da ima 24000 zahteva za intervenciju i zove hitno svoje kolege u pomoc,doveo je i dva pacijenta kojima je radio zahvat da potvrde kako se osecaju posle intervencije!

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.