Bez namere da glumim neuropatologa,
ali posto me vec smara prica o potrebi za savremenim aparatima za snimanje i sl. resila sam da vam objavim da mi je jos davnih dana u obicnoj laboratoriji funkcionalne dijagnostike (u Moskvi) pri katedri za nervne bolesti, prilikom obicnog pregleda krvotoka (doplerom) na glavnim sudovima primecen
"venozni otok na desnoj vratnoj veni". Tada nisam znala sta cu sa tim nalazom, a sada mi, zahvaljujuci Zamboniju i vama, zlata vredi. E, da sam bila pametna pa jos tada trazila da mi dalje pomognu, sigurno bi nesto preduzeli. Pa oduvek se valjda nesto radi sa zapusenim krvotokom?
Nama "fale" 1. strucnjaci pa tek onda 2. tehnika.
Ajde neka se vise ti humanisti ne kriju iza aparata.
Licno, mislim da je sasvim prosto da se vec nekom prostom postojecom spravom utvrde promenjene u krvotoku. E, sad da li to sto snimaju umeju i da procitaju? URL nemaju pojma - licno sam se uverila. Strogo su fokusirani na ono za sta su placeni. Tako su podesili filtere jos davnih dana.
Sve ovo pisem jer sam nestrpljiva, kao i vi, pa ne bih mogla da sedim u mestu.
Naravno da cu da pristanem i na nove aparate, procedure, protokole i sve po redu, ali po redu.
Nemojte da nas vuku za nos i da se svi ti humanisti skrivaju iza tehnike.
Ili jesi ili nisi...
Ovde nam trebaju bolji ljudi tj. zainteresovani a oni ce vec sami sebi naci dobre saradnike.
Sve vas pozdravljam i volim.