Autor Tema: Vaskularni problem mogući uzrok za MS?  (Pročitano 802792 puta)

Van mreže Ena

• VIP
  • Pol: Žena
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
  • Dg: MS
Odg: Vaskularni problem mogući uzrok za MS?
« Odgovor #345 poslato: Decembar 21, 2009, 03:54:51 posle podne »
jos kada bi se izbegle operacije i stentovi.....
Ako je to rešenje da budem izlečena,nema veze.Ne bi mi smetao jedan stent ili dva,samo da nema više nje,MS.

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #346 poslato: Decembar 21, 2009, 04:38:52 posle podne »
Evo, ko ima nerava da čita:

http://www.voyager2.com.au/index.php...csvi&Itemid=10

http://www.nature.com/jcbfm/journal/...m2009180a.html

Hemodinamička cerebralna isuficijencija fokusirana na venozni sastav je vrlo važan pomak.

Dr.F. Alfons Schelling
http://www.ms-info.net/evo/msmanu/839.htm

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Grad: Beograd
« Odgovor #347 poslato: Decembar 21, 2009, 07:11:00 posle podne »
Prva dva linka ne rade.

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Grad: Beograd
« Odgovor #348 poslato: Decembar 21, 2009, 07:33:04 posle podne »
Vrtimo se u krug sa istim recenicama, a nasi neurolozi ni rec nisu rekli. Sramota.

Pa što bi rekli lijepo je putovati po seminarima kongresima lobirati za pojedine studije...

Ko voli da seče granu na kojoj sedi?
I sami znate da naši lekari učestvuju u zajedničkim istraživanjima sa stranim kompanijama i univerzitetima. Delimično znate i ko daje finansijsku podršku udruženjima i zašto onda čuđenje? Na stranu naše emocije i negodovanje zbog ćutnje ali to je tako. Da Zamboni nije imao lični motiv (žena), možda i on ne bi pokrenuo akciju sa ovakvim presingom. Karijere i ugled su u pitanju. I hleb. Emocijama tu nema mesta. 

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #349 poslato: Decembar 21, 2009, 08:27:02 posle podne »
...Karijere i ugled su u pitanju...

To je tačno..., sa njihove strane.
A sa moje strane... zdravlje je u pitanju, da ne kažem život, pa je svašta moguće.

Van mreže Ha Even

• Zabranjen
  • Pol: Žena
« Odgovor #350 poslato: Decembar 21, 2009, 08:29:12 posle podne »
Da si ne umišljamo i ne osuđujemo naše doktore… Oni su samo ljudi, koji su pohlepni, za novcem, ali nisu sami.
Kad čitam razne linkove koje stavljate, samo Kanada (kao zemlja i udruga MS),Poljska (doktori) i Živadinov su pokazali interes i vjeru da bi ovo moglo nešto značiti. Strašna mi je spoznaja da su svi rezervirani prema CCSVi samo zbog novca.
Ne moraju svi dijeliti oduševljenje da se nešto pomaklo, ali ljudi jel normalno da se niti jedna udruga s ovih prostora nije oglasila?

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #351 poslato: Decembar 21, 2009, 08:42:09 posle podne »
Stalno pričaju da je za MS presudno rano otkrivanje i što raniji početak lečenja. Mene već 5 godina leče vazduhom. Slovima: v a z d u h o m!!! (ukoliko neko ne misli da je Sirdalud rešenje za MS).
Jednom sam pojeo gov.., oćutao i prešao preko nekih stvari. Sve su manje šanse da se to ponovi.

Van mreže smerkur

• Član
  • **

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #353 poslato: Decembar 22, 2009, 10:37:01 pre podne »
Ako je to rešenje da budem izlečena,nema veze.Ne bi mi smetao jedan stent ili dva,samo da nema više nje,MS.

da bi se izbegle eventualne komplikacije
naime,  sadasnji nemaju bas oblik jugularnih vena , tj. u buducnosti bi to zahtevalo da se osmisle stentovi koji bi bas odgovarali i na taj  nacin izbegle eventualne teskoce, kao sto je zabelezen slucaj da je stent "otplovio" pa je posle toga usledila operacija na srcu

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #354 poslato: Decembar 22, 2009, 10:56:40 pre podne »
google prevod
osnovana nova fondacija za ms od strane vaskulanih hirurga da bi se bolje proucila ms i ccsvi
udruzenja se pridruzuju
ahaha
koja me muka nadje od raznih fondacija, udruzenja, organizacija///

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #355 poslato: Decembar 22, 2009, 11:21:14 pre podne »
http://www.youtube.com/watch?v=77fPzbExkxA

ANGIOPLASTY STENT

Šta je stent – graft?

Stent je nalik elastičnom metalnom cilindru, koji prilikom isporučivanja u krvni sud potiskuje aterosklerotski plak i lumen krvnog suda vraća na normalu, čineći cirkulaciju u oksigenaciju tkiva normalnom. Prvo se napravi mali ulaz kroz butnu arteriju, kroz koju se ubaciuje, prvo, vodič-žica, a kasnije i ona na kojoj se nalaziti stent-graft.

Kod nekih bolesnika posle postavljanja stenta dolazi do ponovnog urastanja tkiva kroz mrežicu i zatvaranja krvnog suda. U pitanju je mali procenat, a kod novog stenta sa lekom iznosi svega 4 odsto. Ova vrsta stenta namenjena je dijabetičarima i komplikovanijim bolesnicima, a mora se paziti i gde se postavlja.

Stent graft može da se upotrebi u terapiji aneurizme aorte. Kroz butnu arteriju se ubaci stent obložen plastikom, koja mu daje čvrstinu i stabilnost. Kada dospe do aneurizme (proširenja) aorte, oslobađa se graft koji premošćuje proširenje, stvarajući nornalni lumen aorte. Ggraft se oslanja na zdravi deo aorte sa obe strane proširenja. Cirkulacija je normalna i sprečavaji se komplikacije aneurizme (pucanje). Danas je uz pomoć stent-graft procedure moguće reimplatirati vratne krvne sudove, bez potrebe da se zaustavi cirkulacija, tako da ova metoda predstavlja veliko dostignuće.

Nakon ugradnje stenta pacijent dobija medikamentoznu terapiju. Devet do dvanaest meseci se sprovodi antiagregaciona terapija, najčešće Aspirinom. On se uzima doživotno, a cilj terapije je da se spreče tromboze. Osim toga, obično se koristi Tiklodix ili Plavix, lek iz grupe statina, beta blokator i ACE inhibitor.

Pacijenti sa ugrađenim stentom se mesec dana nakon toga ne šalju na pregled magnetnom rezonancom, jer se tom prilikom stent može pomeriti. Ako se kasnije ide na pregled mora da se naglasi da je postavljen stent da bi se izbegle dijagnostičke nedoumice.
porodicni lekar

ovo je opis ugradnje stenta kod arterija, za  nas su bitne vene

Van mreže Lokica

• Član
  • **
« Odgovor #356 poslato: Decembar 22, 2009, 01:10:09 posle podne »

Uh, počela sam da čitam redom... i lagano se hvatam kako mi raste euforija!

Racionalna kakva sam pomislih (stigla do 4. strane) - au bre, polako... uspori! Ima još 20 strana. Ko zna kad stigneš do kraja šta će sve da ispliva, pa opet razočarenje... :-\

Ne izdržah neizvesnost, skočih na 24. stranu da vidim da li je i dalje sve pod kontrolom... Mojoj nadi kraja nema!

Odo' sad mirna ponovo na 4. stranu da čitam polako i redom. :m2:

p.s. Hvala na linkovima i informacijama.

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #357 poslato: Decembar 22, 2009, 01:54:49 posle podne »
Uh, počela sam da čitam redom... i lagano se hvatam kako mi raste euforija...

Samo polako, ima postavljenih stotinjak linkova, treba sve to pročitati  :)

Van mreže amia

• Član
  • **
  • Noli turbare circuloc meos
« Odgovor #358 poslato: Decembar 22, 2009, 02:00:16 posle podne »
Mislim da nas je sve hvatala euforija ,,,bar po sebi znam :)

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #359 poslato: Decembar 22, 2009, 02:02:53 posle podne »
Danas sam poslao, više ni ja ne znam koliko mailova. U međuvremenu, pade mi na pamet da tekst o CCSVI-u postavim na još neke forume. Za sada se tekst pojavio na forumu na Krstarici i na forumu na B92:

1.http://forum.krstarica.com/forumdisplay.php?f=18  (Krstarica)
2.http://forum.b92.net/index.php?showforum=117   (B92)

Ne bi bilo loše da se "javite" na ove forume i ostavite poneki komentar, link, ili šta već, kako bi tema ostala aktivna i u vrhu. Za čitanje napisanog mislim da nije potrebna registracija. Za ostavljanje komentara registrujte se (registracija traje, bukvalno, par minuta).

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.