Autor Tema: Vaskularni problem mogući uzrok za MS?  (Pročitano 797949 puta)

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
Odg: Vaskularni problem mogući uzrok za MS?
« Odgovor #210 poslato: Decembar 09, 2009, 09:35:27 pre podne »

Van mreže U prvom licu

• Član
  • **
  • Pol: Žena
« Odgovor #211 poslato: Decembar 09, 2009, 09:51:06 pre podne »
"
dr Zamboni je osvojio simpatije ms pacijenata sirom sveta
kao da su svi odahnuli: ms nije vise tako strasna i nepredvidiva bolest
svetlost se ukazala na kraju tunela, tunela u kome su ms-vci bili zaglavljeni ceo vek"

Slazem se.

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #212 poslato: Decembar 09, 2009, 10:00:24 pre podne »
Samo da znaš, ja sam zapamtio da je sve od tebe počelo  :). Tvoj post je prvi na ovoj temi. I ako sve ovo zaživi, držaću tvoju sliku iznad kreveta...

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #213 poslato: Decembar 09, 2009, 10:52:05 pre podne »

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #214 poslato: Decembar 09, 2009, 10:53:02 pre podne »
ccsvi na vikipediji

http://en.wikipedia.org/wiki/Chronic_cerebrospinal_venous_insufficiency

Čitam ovo što je postavila Asja i naiđem na rečenicu

... Azygous obstruction occurs approximately in 90% patients affected by CCSVI associated to MS, and in the totality of patients affected by the primary progressive course.[citation needed]

Ako sam dobro razumeo, trebalo bi da poželim da imam PPMS!

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #215 poslato: Decembar 09, 2009, 10:56:12 pre podne »
ali gde se tacno nalazi azigos vena?

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #216 poslato: Decembar 09, 2009, 11:23:14 pre podne »
Evo šta sam ja našao:

Sistem gornje šuplje vene (v. cava superior)
Sustem gornje šuplje vene čine gornja šuplja vena i vene iz kojih ona nastaje. Gornja šuplja vena nastaje spajanjem desne i leve brachiocefalične vene, iza hrskavice i desnog rebra.  Ova velika vena pruža se ispred desnog plućnog korena i završava se u desnoj srčanoj pretkomori. Jedina bočna pritoka gornje šuplje vene je vena azigos (v. azygos) koja skuplja krv iz zidova grudnog koša. Ova vena je važan anastomotični krvni sud koji povezuje sistem gornje i donje šuplje vene.[/
i]

Van mreže naca

• Global Moderator
  • kad porastem,samo će mi se kasti...
  • Dg: MS
  • Grad: NBgd
« Odgovor #217 poslato: Decembar 09, 2009, 11:25:25 pre podne »
Цереброспиналнa Хронична венска инсуфицијенција
google prevod

Van mreže U prvom licu

• Član
  • **
« Odgovor #218 poslato: Decembar 09, 2009, 01:07:07 posle podne »
Tu me boli gde je azigos. :m2:

Samo da znaš, ja sam zapamtio da je sve od tebe počelo  :). Tvoj post je prvi na ovoj temi. I ako sve ovo zaživi, držaću tvoju sliku iznad kreveta...

Daj boze da zazivi Taurus, barem da nam malo pomogne.

Van mreže naca

• Global Moderator
  • kad porastem,samo će mi se kasti...
  • Grad: NBgd
« Odgovor #219 poslato: Decembar 09, 2009, 02:53:29 posle podne »
Sa bloga muškarca obolelog od primarno progresivnog tipa MS,njegov komentar po ovom pitanju.
Google je prevod

iz teksta:

ЦЦСВИ (Васкуларна Теорија МС)
...................
Пошто је рекао да, МС је изузетно хетерогена болест, а може бити да ЦЦСВИ је одговор за подскуп МС пацијената, али може играти само делимичну улогу, или нема никакву улогу у другима ма са дијагнозом мултипле склерозе.

Што се тиче хируршких интервенција сада користи на болесника чије слике (преко МРВ и / или доплер снимање студије) указују да су везане за венске абнормалности ЦНС, постоје контроверзе око тога, као и. Проблеми произилазе из чињенице да се користе процедуре су све развијене за употребу у клирингу ван опструкција артерија срчаног болесника. Запамтите, ЦЦСВИ се тиче искључиво вене.
...................
Операције су покушали на Станфорд универзитету је много агресивна, и места стентова у стеносед области блокаде. Стентинг је врло ретко суди у вене, и много мање тако да је у вези са венама мозга и кичмене мождине, има стентова користе скоро искључиво је намењен за употребу у артеријама. До сада, имају нешто више од 60 пацијената који су третирани со оваа постапка, а било је неких озбиљних компликација пријављен. Упркос чињеници да сам значајне стенозе у мом левом горњем унутрашње Југуларна, и лекари у Национални институт за здравље и моја примарна неуролог су у више наврата ме је упозорио и непопустљиво против пролази кроз ову процедуру, наводећи могућности крварења у можданом стаблу, миграција стента ( која би готово неизбежно довести до стентова пронађе свој пут у срцу), као и увек присутна опасност од крварења и згрушавања крви. Иако је већина пацијената који су прошли кроз овај поступак извештај позитивне резултате, мањине су имали тешко време опоравка од операције и бола су пријавили нерава и нервних оштећења. Такође је било извештаја о много озбиљних компликација.
...................

original link : http://www.wheelchairkamikaze.com/2009/11/ccsvi-vascular-theory-of-ms-separating.html

Van mreže U prvom licu

• Član
  • **
« Odgovor #220 poslato: Decembar 09, 2009, 04:14:39 posle podne »
Pa dobro, nije idealno ali barem da se zna uzrok, pa odmah ce da nadju oralni lek..

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Grad: Beograd
« Odgovor #221 poslato: Decembar 09, 2009, 04:17:24 posle podne »
Ona Erika nije sva svoja. Zapali narod pa se ne javlja, evo drugi dan.  ](*,)
Na sreću, nađoh joj jednu jučerašnju poruku na nekom Slovačkom forumu pa sam malo mirniji.

Nego, dok mi čekamo izveštaje i amin farmaceuta, šta mi sami možemo učiniti alternativom, ishranom itd?

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #222 poslato: Decembar 09, 2009, 04:32:25 posle podne »
Prolaskom vremena, uključivanjem sve većeg broja lekara, odmicanjem postojećih i pojavom novih studija..., dobićemo odgovor na mnoga pitanja. Jedna od najbitnijih stvari za mene je da čujem iskustva ljudi koji su prošli kroz tretman. U tom smislu bi me zanimali i izveštaji o ozbiljnim komplikacijama (ko, šta, kada, koliko, kako su rešavane...), a ne samo konstatacija da ih je bilo. Veliki napor ulažem da saznam što više i dobrih i manje dobrih detalja vezanih za CCSVI.

Van mreže U prvom licu

• Član
  • **
« Odgovor #223 poslato: Decembar 09, 2009, 04:35:35 posle podne »
Taurus, samo tako nastavi, rado te citam.

Van mreže gliša

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
« Odgovor #224 poslato: Decembar 09, 2009, 04:37:38 posle podne »

Nego, dok mi čekamo izveštaje i amin farmaceuta, šta mi sami možemo učiniti alternativom, ishranom itd?
Ginko?

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.