Autor Tema: Vaskularni problem mogući uzrok za MS?  (Pročitano 797960 puta)

Van mreže Taurus

• Zabranjen
Odg: Vaskularni problem mogući uzrok za MS?
« Odgovor #195 poslato: Decembar 08, 2009, 01:15:28 posle podne »
Tauruse odličan si.Bravo. :ye1:. I nemoj da se uobraziš. :D

Moram malo  ;D

Van mreže Ena

• VIP
  • Pol: Žena
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
  • Dg: MS
« Odgovor #196 poslato: Decembar 08, 2009, 01:18:31 posle podne »
Za desetak dana kad se tamo javiš i kad nam preneseš novosti,onda se uobrazi ali samo malkice.:D

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #197 poslato: Decembar 08, 2009, 01:40:04 posle podne »
Za desetak dana kad se tamo javiš i kad nam preneseš novosti,onda se uobrazi ali samo malkice.:D

Uh, znaš gde je čak desetak dana. Ima mi do tada da saznamo još mnogo stvari!Zato moram odmah da se uobrazim  :)

Van mreže Ena

• VIP
  • Pol: Žena
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
« Odgovor #198 poslato: Decembar 08, 2009, 01:50:39 posle podne »
Bitno je da se sazna što više.A važno je i to da znamo da se ovde kod nas priča o tome.Ja ću u četvrtak zaključati jednog dr.koji dolazi kod mene,dok mi sve ne kaže što zna o CCSVI (ako zna,tj ako se ne bude pravio Englez).Ali ovan sam ja. ;)
I...trudiću se da zapamtim što više ili da uzmem olovku i pišem.Sigurnije je. :m3:

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Grad: Beograd
« Odgovor #199 poslato: Decembar 08, 2009, 03:56:12 posle podne »
Cifra kod Amera je ogromna, ali ako je to rešenje... Ili da preformulišem pitanje: a koliko to košta kod nas? Ili, ako ne uđeš na listu za interferon (na primer), za 2-3 godine odoše ove pare, a efekat...?

Efekat je sjajan ali je tužno ako neko nema da plati toliko za intervenciju koja je neopravdano skupa. Neopravdano ako uzmemo u obzir cenu zahvata u Poljskoj. No dobro ...

Pravo da ti kažem ne razumem ih baš. Razumeo bih ih da je završeno sa istraživanjima i da je definitivno nađena stvar koja rešava naš problem, pa u časovima dokolice razglabamo zašto više žene oboljevaju. Ovako mislim da je trenutno akcenat na tome da li može da se reši naš problem. U ostalom, šta meni trenutno znači podatak da više oboljevaju žene? Pa neka na 100 žena oboli jedan muškarac, isto mi se 'vata ako sam ja taj muškarac. Ali nema veze, važno da se priča o ovome i da se mi svi nadamo.

U njihovoj prepisci se postavilo pitanje da li je suženje krvnog suda uzrok ili posledica MS-a. Ni oni, kao ni mi, ne znaju mnogo ali im sama teorija o suženju krvnog suda nije nepoznata. Neki ukrajinski doktori su došli do sličnog zaključka ali nema pomena o gvožđu. Bilo kako bilo, imali su nekoliko pitanja koja malo zamisle čoveka.

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Grad: Beograd
« Odgovor #200 poslato: Decembar 08, 2009, 03:58:09 posle podne »
1.Osoba sa kojom sam pričao je bila prijatna i ljubazna.

Da li si bio u Beogradskom udruženju? Tamo ima jedna prijatna ženica u delu gde je sala za vežbanje.

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #201 poslato: Decembar 08, 2009, 04:59:31 posle podne »
iz dana u dan jedna vest smenjuje drugu
dr Zamboni se obratio kanadskim medijima pozivajuci naucnike da istraze CCSVI navodeci sledece:

vaskularna bolest CCSVI je 40 puta cesca kod ms-ovaca
nikada nisam obeshrabrivao ms pacijente da odustanu od terapija koje su im propisali njihovi neurolozi
Beno Schlessinger,je jos 1939 naveo probleme koje imaju msovci sa venama, znaci ovaj model nije nov imamo ga 60 godina unazad
dr  Mark Freedman je u pravu kada trazi  ispitivanje na zivotinjama, bez obzira na sve dosadasnje podatke koje imamo kroz istoriju medicine ovaj postupak ispitivanja je neophodan
pozivam naucnike da zauzmu novi pristup lecnja i tumacenja ms-a

http://www.ottawacitizen.com/health/invite+scientists+develop+models/2311031/story.html

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #202 poslato: Decembar 08, 2009, 07:13:59 posle podne »
zakljucci sa simpozijuma odrzanog u Bolonji 8.septembra; gugl prevod

http://muliniavento.stefaniacalledda.it/?p=161&lang=sr

izgleda da je MS posledica CCSVI; da se radjamo sa takvim suzenim venama
da sa ovim tretmanom treba poceti sto prije (zlatno pravilo kada je MS u pitanju) da bi rezultati bili sto bolji
PPMS se teze povlaci

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #203 poslato: Decembar 08, 2009, 08:03:30 posle podne »
zakljucci sa simpozijuma odrzanog u Bolonji 8.septembra; gugl prevod

http://muliniavento.stefaniacalledda.it/?p=161&lang=sr

izgleda da je MS posledica CCSVI; da se radjamo sa takvim suzenim venama
da sa ovim tretmanom treba poceti sto prije (zlatno pravilo kada je MS u pitanju) da bi rezultati bili sto bolji
PPMS se teze povlaci

Znaš šta mi se sviđa ovde? PPMS se teže povlači. A to znači da se povlači, istina teže, ali se povlači. Do skoro je i samo zaustavljanje bolesti bila misaona imenica.

Uzgred, ja ni danas ne znam koji sam oblik. U početku, ako me pamćenje ne vara, pominjao se RR oblik (nisam siguran, ali mi se tako čini). Nakon, recimo dve godine, na jednoj kontroli u okviru neke studije, požalih se da mislim da mi je stanje nešto lošije, a čika doktor reče da sam možda prešao u SP. Reče to i ostade na tome. Nešto kasnije, na pregledu u susednoj nam državi doktorka reče da sam po njoj RR. Da se sve ne završi na tome čuo sam i jednom prilikom da sam PP, mada mi se čini da je to bila fora tada kako bi me ubacili na terapiju. Kako bilo, koja god da su prva dva slova, nezgodno je što su poslednja dva M i S.

Van mreže Peca_Le

• Član
  • **
  • Grad: Leskovac
« Odgovor #204 poslato: Decembar 08, 2009, 09:21:21 posle podne »
   Citam sve ovo oko CCSVI (prevodim kolko umem, a ne umem bas dobro) i nesto mi nije jasno do kraja, a to je da li je CCSVI UZROK ili POSLEDICA MS? Ili, da li su CCSVI i MS dve totalno razlicite bolesti (jedna neuroloska a druga kardiovaskularna)? Koji se simptomi MS povlace posle otklanjanja CCSVI? ...Nikako da nabasam na neke odgovore.

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #205 poslato: Decembar 08, 2009, 09:36:48 posle podne »
Ja sam sve ovo do sada razumeo na sledeći način:

1.Problem u venama dovodi do refluksa, tj. krv se ne vraća u srce.
2.To dovodi da se gvožđe iz krvi taloži u mozgu.
3.Zbog toga dolazi do neuroloških problema.

Ovo je ukratko moje shvatanje, i naravno ne mora da bude tačno. Dakle, mislim da CCSVI dovodi do MS.

Čitajući ono što su rekli ljudi koji su bili na tretmanu zaključio sam da i nema pravila koji simptomi se povlače, kojom brzinom, u kojoj meri... Razlikuje se ono što ljudi pričaju, ali mislim da su svi osetili neki manji ili veći napredak. A o zaustavljanju progresije bolesti ne treba ni da pričamo.

Van mreže homer

• Član
  • **
  • sunt lacrimae rerum et mentem mortalia tangunt
  • Dg: G35
« Odgovor #206 poslato: Decembar 08, 2009, 09:58:10 posle podne »
Tauruse, izgleda da si u pravu. Ali dodaj i vitamin D u relaciju. Tako bar kaze ovaj tip:

http://brain.hastypastry.net/forums/showthread.php?t=75002

Van mreže homer

• Član
  • **
  • sunt lacrimae rerum et mentem mortalia tangunt
  • Dg: G35
« Odgovor #207 poslato: Decembar 08, 2009, 10:02:08 posle podne »
Svi koji niste odgledali film Lorencovo ulje, sa Nik Noltijem i Suzan Sarandon odmah da pogledate, pa ce vam biti jasno zasto postoje ljudi kao Paolo Zamboni.

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #208 poslato: Decembar 08, 2009, 11:20:31 posle podne »

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #209 poslato: Decembar 09, 2009, 09:33:20 pre podne »

sta je uzrok a sta posledica oko toga jos uvek nema jedinstvenog stava
cekaju se istrazivanja

dr Zamboni je osvojio simpatije ms pacijenata sirom sveta
kao da su svi odahnuli: ms nije vise tako strasna i nepredvidiva bolest
svetlost se ukazala na kraju tunela, tunela u kome su ms-vci bili zaglavljeni ceo vek

medjutim, dr Zamboniju i saradnicima ce trebati dosta politike da bi se angioplastika uvela kao redovna procedura u tretiranju ms-a
tako da ce lekovi do daljnjeg ostati u igri, tako da bi bili svi zadovoljni : vaskularni, neurolozi, farmacija, i nravno Dzej, pardon udruzenja

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.