Dr Drulovic je sazvala sastanak u Udruzenju,posle simpozijuma neurologa koji je odrazan u Hamburgu,gde su razgovarali na temu rada Centara za edukaciju obolelih od MS-a i njihovih rodjaka,cime je i zapocela izlaganje...takvi centri postoje sirom Evrope,ali nije nam davala laznu nadu,ne mozemo se nadati uskoro jednom takvom Centru i kod nas,valjda zbog deficita budzeta

...Necu duziti o tome jer vas taj deo price sigurno ne zanima, kao sto nije ni vecinu prisutnih...
Cim je doktorka zavrsila pocetna izlaganja,Tosh je krenuo sa unakrsnim ispitivanjem,prvo je poceo sa manje vise uobicajnim pitanjima vezanim za MS, a onda je rekao CCSVI ?

Moje sumnje su bile opravdane,tada sam bila sigurna da se znamo od negde

Naime,nisam stekla utisak da Dr Drulovic negira Zambonijevu teoriju,upoznata je sa njegovim istrazivanjem...cak sta vise jako ceni Dr Zivadinova i smatra njegov rad relevantnim,ali ne toliko upoznata da zna da su juce izasli prvi rezultati njegovog istrazivanja i da se ovakvi pregledi i zahvati rade i u Poljskoj,Bugarskoj....Dr Zambonija ne poznaje,ali ce u aprilu ,ako se ne varam nacelnik Centra za MS ( iz FERARE!) doci u Beograd,pa ce imati vise informacija o Dr Zamboniju,te da je potreban drugaciji pristup ovim istrazivanjima u odnosu na 65 ispitanika(istrazivanja na vecoj grupi) da bi se smatralo naucno relevantnim.
Na pitanje,kako oni ne reaguju kad je u velikom procentu primecen CCSVI kod obolelih ,Dr Stojiljkovic je rekao da je oduvek poznato da oboleli od MS-a imaju "plakove" ,ostecenja na venama (ovo stvarno ne umem da ponovim,ne hvatajte me za rec) te da ne trebamo uzimati zdravo za gotovo,dok se ne zavrse ispitivanja i da bi oni najvise voleli da je to nacin lecenja bar za one sa RRMS.
Sve u svemu, ja nisam razocarana,ali za sada ne vidim da oni planiraju da rade na CCSVI,ali to uostalom spada u domen vaskularaca.
Tosh je danas stvarno bio junak dana,u jednom momentu neupuceni u vaznost onoga o cemu on prica su mu oduzeli rec i rekli kako internet zaglupljuje ljude
](http://www.hendidrustvo.info/forum/Smileys/default/eusa_wall.gif)
sto je doktorka demantovala

) ali nije imala zelju(pretpotavljam ni vremena)da primi meil sa vise informacija o
Liberation therapy,a sto je najbitnije,Toshu ne fali ni jedna dlaka sa glave

Od novina u lecenju,pored interferona i copaxona,uskoro ce biti u redovnoj upotrebi i TYSARBI(u toku je registracija) a jedna od prisutnih je savetovala da kao alternativni lek oboleli uzimaju kurkumu(koliko se secam to je rekao i Drago Plecko)