Da ne duzim....video sam forum i ODUSEVLJEN SAM!!!!
Svaka cast,samo tako nastavite...imam nekoliko pitanja i spremao sam se da zovem advokata da se posavetujem sa njim ali onda "ocajnicki" pokusam da preko googla pronadjem deo onoga sto me zanima i neletim na vas :-)
Kada sam video koliko korisnih stvari ima...ostao sam bez texta

Inace,da ne duzim...ono sto mene zanima je sledece...
Moj otac je dobio resenje o invalidskoj penziji...
mnogo toga je tamo napisano ali nigde ne pise koja je kategorija(posto sam slusao da postoje 1 i 2 ,neki kazu da ih ima jos nekoliko).
Niko nije znao da mi objasni a kada smo zvali socijalno ovako su mi odgovorili..."Jeste li vi dobili resenje?Ja kazem da jesmo i zanima nas koja je kategorija.A on ce...zovite sledece godine,dobio je penziju i to je to!
Da se ja pitam,ja bih mu razlupao glavu na licu mesta...niko mu nije kriv sto mozda nema klimu,sto je +45 i sto svaka susa dolazi da smara i da se buni...zna se kako se ponasa na poslu,pogotovo na njegovom radnom mestu.Svako se bori da zadrzi svoje radno mesto pogotovo u ovo vreme a on se izivljava...
Nego...jedino sto me je bunilo u svemu tome je sto u resenju pise sledece...da je 70% telesnog ostecenja i da je trajno nesposoban za posao!
E sad...ako sam se dobro na vasem forumu informisao(a molio bih vas da me ispravite ako nisam u pravu),on je fakticki onda ta 1 kategorija ili kako negde pise potpuna invalidska penzija?
Dok nisam dosao kod vas,nisam znao za cega sluzi tj. sta konkretno znaci kategorizacija tog telesnog ostecenja...posto je njemu povreda bila van radnog vremena,nije bio zaposlen(u pitanju je povreda glave),pisalo je u resenju da nema pravo na novcanu nadoknadu.
Dalje na forumu sam slucajno pogledao za "pogodnosti"(mada bi svi mi srecni bili da toga svega nema i da niko od nas nema tih problema)

koje drzava daje osobama sa invaliditetom prilikom uvoza stranih vozila pa me zanima da li on sa tih TACNO 70% ima pravo na to i da li je to uopste ta 1 kategorija(potpuna)
Ako vam jos nesto treba da bi utvrdili,slobodno me pitajte!
Hvala unapred i pozdrav!