Mali Zvornik...
Nema ništa na netu, Zakon ne predviđa direktno, već opština donosi podzakonske akte itd..... Najskuplji su sa grejanjem, skuplji od Beograda za 12%.....Ali subvencije nemaju...Uvek bace na socijalno, odnosno oni sami odvajaju za socijalno, pa im je tako dobro da operu pare, daju socijalnom, socijalno ocu, a on komunalnom čiji pak prihodi idu u budžet opštine. To je taj krug. Znam da pored Beograda postoje opštine poput Bora, Valjeva koje takođe imaju ovo uvedeno. Kako stići do toga, pojma nemam, nisam siguran da moraju da donesu u opštisnkom aktu, ili pak kako se već zove, nisam siguran da li moraju doneti i neke povoljnosti, ali Zakon im daje mogućnost da to učine. Oni neće. Međutim, mislim da je decentralizacijom opština i uvođenjem lokalne samouprave, da su i invalidi postali problem opštine. Ja se sa njima borim već duže vreme, jednog su svesni, ne mogu ga naterati na sud.....Samo, kako ih naterati da usvoje subvenciju, ko od nadležnih može pomoći??? I postoji li još kako uporište u Zakonu??? Hvala na trudu...