Autor Tema: Potrebna mi je pomoć oko subvencija za invalide izvan Beograda.  (Pročitano 6437 puta)

Van mreže zica ms

• Novi član
  • *
Potrebna mi je pomoć oko subvencija za invalide izvan Beograda.
« poslato: April 17, 2009, 08:30:40 posle podne »
Potrebna su mi zakonska uporišta za ostvarivawa subvencija za grejanje i ostale komunalne usluge. Naime info stan je u Beogradu to regulisao, odnosno opština Beograd. Budući da se po manjim mestima za ovo i nezna, molim vas da mi samo iznesete zakonske odredbe koje mogu poslužiti. Za sada znam samo za 5. član zakona o komunalnim taksama, čini mi se da je 5. Unapred zahvalan...

(Ovo radim sve za bolesnog oca, kojeg diskri minišu svi organi ove države. Bolestan je od MS)

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Dg: MS
  • Grad: Beograd
Odg: Potrebna mi je pomoć oko subvencija za invalide izvan Beograda.
« Odgovor #1 poslato: April 18, 2009, 04:17:42 posle podne »
Iskreno, to su već pravne začkoljice. Negde ne postoji objedinjen sistem naplate za komunalije i grejanje i stoga dolazi do ovakvih situacija. Beograd nešto ima dok neki drugi grad ili selo nemaju. Skoro sam nekome tražio nešto po ovom pitanju ali je Užice bilo u pitanju. Ako sam dobro shvatio, tamo nisu svi obuhvaćeni u sistem zajedničke naplate a ostvarivanje popusta ide preko socijalnog i sistema objedinjene naplate?!?!?! Smešno.

Koje mesto tebe zanima? 

Van mreže zica ms

• Novi član
  • *
« Odgovor #2 poslato: April 19, 2009, 07:38:51 posle podne »
Mali Zvornik...

Nema ništa na netu, Zakon ne predviđa direktno, već opština donosi podzakonske akte itd..... Najskuplji su sa grejanjem, skuplji od Beograda za 12%.....Ali subvencije nemaju...Uvek bace na socijalno, odnosno oni sami odvajaju za socijalno, pa im je tako dobro da operu pare, daju socijalnom, socijalno ocu, a on komunalnom čiji pak prihodi idu u budžet opštine. To je taj krug. Znam da pored Beograda postoje opštine poput Bora, Valjeva koje takođe imaju ovo uvedeno. Kako  stići do toga, pojma nemam, nisam siguran da moraju da donesu u opštisnkom aktu, ili pak kako se već zove, nisam siguran da li moraju doneti i neke povoljnosti, ali Zakon im daje mogućnost da to učine. Oni neće. Međutim, mislim da je decentralizacijom opština i uvođenjem lokalne samouprave, da su i invalidi postali problem opštine. Ja se sa njima borim već duže vreme, jednog su svesni, ne mogu ga naterati na sud.....Samo, kako ih naterati da usvoje subvenciju, ko od nadležnih može pomoći??? I postoji li još kako uporište u Zakonu??? Hvala na trudu...

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Dg: MS
  • Grad: Beograd
« Odgovor #3 poslato: April 20, 2009, 04:09:35 posle podne »
Nešto sam tražio ali nisam našao. Svi ti propisi su tako razbacani po raznim brojevima službenog lista da je to strašno. Ono što sam video, su neki zakoni i veliki broj dopuna do kojih ne mogu doći. :(

Za Mali Zvornik skoro ništa sem što vam je bio ministar u obilasku narodne kuhinje pre mesec dana.

Van mreže zica ms

• Novi član
  • *
« Odgovor #4 poslato: April 20, 2009, 07:47:33 posle podne »
Čuo sam to da je bio, a da sam znao potrudio bih se da dođem do njega. Pa ništa, ostaje mi da im pretim da ću se žaliti nadležnim ministarstvima, da utvrde da sam njihov problem. Polažem neku nadu u ministarstvo za lokalnu samoupravu i za rad i socijalna pitanja, mislim da oni mogu malo da mi pomognu kada je u pitanju to, mislim da oni mogu malo da ih potpraše.....

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.