Autor Tema: ms i veza-brak  (Pročitano 44817 puta)

Van mreže pahuljica

• Član
  • **
ms i veza-brak
« poslato: Novembar 20, 2008, 09:41:56 posle podne »
Dali ste u nekoj vezi shvatila sam da je puno ljudi u braku.A dali ima onih koji su sami jer kako reci za ms?Eh da sam znala za ovo pre ms?

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Dg: MS
  • Grad: Beograd
Odg: ms i veza-brak
« Odgovor #1 poslato: Novembar 20, 2008, 10:14:41 posle podne »
jer kako reci za ms?

Sasvim normalno, kroz jedan ozbiljan razgovor. Na taj način daješ priliku drugoj osobi da to prihvati ili da odbije. MS nije nešto što se može sakriti a ako će neko da odlazi zbog toga, neka učini to ranije. Bolje je nego kasnije. ;)

Van mreže pahuljica

• Član
  • **
« Odgovor #2 poslato: Novembar 20, 2008, 10:50:28 posle podne »
Da ti si u pravu,moja prijateljica je imala tako lose iskustvo,jepnostavno je pobegao kao da je to nesto prelazno!?

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #3 poslato: Novembar 20, 2008, 10:54:00 posle podne »
Pa i nije da nije prelazno, odnosno, ima slucajeva da se npr. ljudi mnogo uzive i sazive sa obolelim od MS-a pa pocinju da prepoznaju simptome Ms-a kod sebe.

Van mreže raca

• Moderator
  • Pol: Žena
« Odgovor #4 poslato: Novembar 20, 2008, 10:56:01 posle podne »
Ne verujem ja da ljudi misle da je to prelazno. Ima tu drugih stvari koje nisu dobro prihvacene.

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #5 poslato: Novembar 20, 2008, 10:58:59 posle podne »
Neznanje o samoj bolesti. Ali ne zameram mnogo i ne cudim se ''zdravim'' ljudima, MS jeste cudna bolest, vidite nekolio msovaca i svi razlicito boluju....

Van mreže raca

• Moderator
« Odgovor #6 poslato: Novembar 20, 2008, 11:03:02 posle podne »
Da bas tako razlicitost kod simptoma koji se ispoljavaju kod MS bolesnika. Za druge veoma zbunjujuce.

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #7 poslato: Novembar 20, 2008, 11:03:55 posle podne »
Da, sada vidis da je u kolicima sledeci put hoda..

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Grad: Beograd
« Odgovor #8 poslato: Novembar 20, 2008, 11:04:32 posle podne »
moja prijateljica je imala tako lose iskustvo,jepnostavno je pobegao kao da je to nesto prelazno!?

Ako je bilo na početku bolesti, bolje je. Ona još uvek može naći srodnu dušu kojoj bolest neće smetati.

Van mreže pahuljica

• Član
  • **
« Odgovor #9 poslato: Novembar 20, 2008, 11:12:01 posle podne »
Ne tu sam :D

Van mreže enigma

• Član
  • **
« Odgovor #10 poslato: Novembar 21, 2008, 08:22:02 pre podne »
Ja sam zbog svoje tvrdoglavosti da mogu sve sama i da mi nitko ne treba ostavila dečka kad sam saznala za MS ali bio je toliko uporan i napravio je za mene mnogo toga i pokazao kakav je čovjek i koliko me voli,kroz puno puno razgovora ponovno smo skupa i evo spremamo zaruke. Tako da imam tu sreću što imam takvog čovjeka pored sebe. JA sam shvatila da nekad treba malo popustiti i pustiti druge da pomognu.

Van mreže Ena

• VIP
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
« Odgovor #11 poslato: Novembar 21, 2008, 09:43:02 pre podne »
ima slucajeva da se npr. ljudi mnogo uzive i sazive sa obolelim od MS-a pa pocinju da prepoznaju simptome Ms-a kod sebe.
U braku sam 19 god.a za MS sam saznala pre 6,5god.Prvo što mi je rekao kad sam mu rekla Dg,bilo je ,,važno je da si ti živa i sa decom,,nikada nisam primetila da se on ikada prepoznao u mojim simptomima,čak šta više u meni vidi svoje simptome(zdrave)što meni mnogo znači.Svako drugo veče on je taj koji mi daje interferon jer ja ne smem sama i to je njemu postalo normalno da prelazi i u šalu već dok sprema lek.Naravno kada sam u pogoršanju tu je da mi pomogne.
Jednom,samo jednom sam ga pitala,da li bi se razveo od mene da nisu deca mala na šta je on rekao,da nisam normalna i da ga to nikada više ne pitam.Naravno ima nas raznih a ja eto imam sreću što uz sebe imam nekoga kome je stalo do mene a da to nisu samo deca i moji roditelji.

Van mreže pahuljica

• Član
  • **
« Odgovor #12 poslato: Novembar 21, 2008, 07:10:41 posle podne »
Bravo enigma ,znas koliko znaci imati takvog coveka pored sebe :cheers: :cheers:

Van mreže pahuljica

• Član
  • **
« Odgovor #13 poslato: Novembar 21, 2008, 07:13:12 posle podne »
Ena imas divnog coveka pored tebe :cheers:

Van mreže Roxi

• VIP
  • MS
« Odgovor #14 poslato: Novembar 21, 2008, 07:41:55 posle podne »
Ena, divno je sto si zaista nasla svoju srecu.
Ja sam imala vezu koja je i pocela nakon mog prvog ataka. Trajalo je godinama ali...  svi imaju pravo na svoj zivot, porodicu... Sa mnom nije mogao da ima porodicu, sve je bilo previse progresivno i posle 6 godina je puklo.
Volela bih da imam nekog pored sebe. Sve je mnogo lakse u dvoje.

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.