Autor Tema: ms i veza-brak  (Pročitano 44816 puta)

Van mreže BorisD

• Član
  • **
Odg: ms i veza-brak
« Odgovor #30 poslato: Novembar 22, 2008, 11:21:22 posle podne »
da se pridruzim pozitivnim primerima. Dijagnostifikovana mi je MS 2004 u vezi sam od 2005. Sara nas andjeo sada ima 2,5 godine i sve je super.....Da nije mojih zenskih ne znam sta bih. Uostalom ne verujem da bih mogao da donesem bilo kakvu ozbiljniju odluku da ne dobijem i misljenje od supruge. Nije odluka uvek u skladu sa njenim misljenjem ali mi znaci razgovor sa njom.....

Van mreže TamaraD

• Novi član
  • *
« Odgovor #31 poslato: Decembar 04, 2008, 01:58:16 pre podne »
Jos ovo da podelim s'vama pa da idem:
Mrzim MS i MS filozofiju i MS odgovornost, pomalo i strumpfove (ovo lazem)... i narocito mrzim da mrzim!!!
A BORU VOOOOOOOOLIM, ZAMALO (Sara) PA NAJVISE NA SVETU!!!
ETO!
 sys

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #32 poslato: Decembar 04, 2008, 11:33:59 pre podne »
blago Bori!

Van mreže Ena

• VIP
  • Pol: Žena
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
  • Dg: MS
« Odgovor #33 poslato: Decembar 04, 2008, 03:09:47 posle podne »
Blago onome ko voli i zna da voli,jer tada oseća i zna kad je voljen  ;)

Van mreže BorisD

• Član
  • **
« Odgovor #34 poslato: Decembar 04, 2008, 09:57:48 posle podne »
 :a6: :a6: :a6: :a3: :a3: :a3: :a3: :a3: :a3:

my girls

Van mreže jelena

• Član
  • **
  • drži se čvrsto...zubima za vetar
« Odgovor #35 poslato: Mart 19, 2009, 04:52:00 posle podne »
e jbg,izvinite što psujem,ali nemam ni momka,a zavidim vam na tolikoj ljubavi,ma šalim se.drago mi je što na ovom svetu postoje dobri ljudi

Van mreže Angel9

• Član
  • **
« Odgovor #36 poslato: Oktobar 31, 2009, 07:39:40 posle podne »
Jako je tesko upoznati srodnu dusu sa ovim problemom! Drago mi je da ima lepih primera medju vama durgari! :-)

Van mreže malena

• Član
  • **
« Odgovor #37 poslato: Decembar 28, 2009, 03:12:02 posle podne »
Zajedno smo jaci, nikada ga ne bih mogla ostaviti da se bori sam.

Raduje me da cujem da ima dosta pozitivnih primera, kolega sa posla koji je bio na civilnom sluzenju u beogradskom udruzenju obolelih od MS-a me je rastuzi kada mi je rekao da ima dosta ljudi koje su svi napustili kada su saznali dijagnozu.

Van mreže gliša

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
« Odgovor #38 poslato: Decembar 28, 2009, 03:37:44 posle podne »
malena svaka ti čast samo bi ti bolje pristajalo ime div,sve najbolje

Van mreže Moviefreak

• Član
  • **
« Odgovor #39 poslato: Januar 25, 2010, 06:24:41 posle podne »
Ja sam se razvela prije nego sto se MS uvukla u zivot ( zasto je MS zenskog roda ))))....nemam vezu jer sam po prvi put u zivotu bez muskarca i uzivam u novostecenoj slobodi...ima kandidata koje MS nije niti najmanje uplasio....
okruzena sam voljenom kcerkom, predivnim roditeljima, najdivnijim bratom i prijateljima koji se vise brinu za mene nego ja sama o sebi....
ima razlicitih veza...sami ih stvaramo i razaramo.....osjecam se bogatom osobom kad pogledam oko sebe...PS...uža obitelj negira MS i moram reci da je i to ok....nedaju mi mira ))))

Van mreže ZlaZhenaBG

• Član
  • **
  • MS
« Odgovor #40 poslato: Januar 29, 2010, 07:50:15 posle podne »
Ja sam mog muza 'videla' prvi put tek kad sam izasla sa neuroloske, kad sam saznala da sam 100% G35 i da moram mnogo da promenim svoje zivotne navike. Druzili smo se neko vreme preko moje najbolje drugarice i eto, izasli vece posto sam izasla iz bolnice, skapirali da postoje varnice, preselila se kod njega i eto nas skoro godinu dana u braku. Od prvog momenta zna kako stvari stoje i zajedno samnom prati sva moja pogorsanja i poboljsanja prilicno stojicki

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #41 poslato: Januar 29, 2010, 08:09:19 posle podne »
Dijagnoza-početak 2004. Početkom 2005. sam je upoznao. Tada sam još uvek bio sasvim dobro i na meni se ništa nije primećivalo. U to vreme sam još uvek divljao. Trebalo je da bude samo još jedna..., za jedno veče, dve, eventualno tri večeri. Ali...  Evo prošlo je 5 godina, od toga skoro dve u braku... Ko bi rekao..., a i treba živeti sa mnom, a još i MS. Neke stvari nikada neću moći da joj vratim, a možda je i bolje što je tako. Neke stvari nemaju cenu!

Van mreže Benćo

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
  • Grad: Beograd
« Odgovor #42 poslato: Mart 28, 2010, 03:11:54 posle podne »
Hm, ne znam sta reci! Secam se kada sam 1991. lezao na neurologiji prvi i poslednji put i kada mi je dijagnostikovana MS, jedna od pacijentkinja me je drzeci se tada za mene, dovela do zenske sobe u kojoj je lezalo najmanje 8-10 zena i rekla: "Vidis ove zene ovde. E, sve su one od svojih muzeva napustene". To je trebao da bude njen odgovor meni na moje tesenje i ocaj iste, dok smo sedeli u trpezariji. Naravno ja sam tada bio na pocetku bolesti i nisam znao ono sto znam danas - koliko je tesko to sve. Naravno da sam za sve ove godine video i suprotno, gde zena ostavlja obolelog mladog muza i dete cak! No mislim da dosta zavisi i od nas samih. Moramo znati najpre sebe a i onoga sa kim zelimo da zivimo. Nije floskula. Meni je supruga umrla od raka pre 11 god., Pa sam iako vec debelo oboleo uspeo ponovo da se ozenim i to bez problema. Naravno da treba o svemu samo iskreno razgovarati. Cak postoji i slucaj gde su se upoznali u dnevnoj bolnici na terapiji i da su se, iako oboje u kolicima, vencali. Ne treba nikada gubiti nadu. Ona nam je jos jedino ostala-za sve! Poz svima---

Van mreže Maki

• Član
  • **
  • nova ja
« Odgovor #43 poslato: Jul 13, 2010, 09:15:55 posle podne »
e pa kratko moj brak se raspao dijelom i zahvaljujući ms-u jer sam bila isuviše usporena...

Van mreže ZlaZhenaBG

• Član
  • **
  • MS
« Odgovor #44 poslato: Jul 13, 2010, 09:48:09 posle podne »
Ja se nekad izvicem na mog muza, svasta kazemo jedno drugom ali kako se posvadjamo - tako se i izmirimo. Vrlo stojicki podnosi moje stresove oko komisija, lekara, lezanja u bolnici..ponekad se pitam odakle mu samo snaga i volja da me trpi  :m2:

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.