Autor Tema: Uvoz motornih vozila  (Pročitano 81015 puta)

Van mreže naca

• Global Moderator
  • Pol: Žena
  • kad porastem,samo će mi se kasti...
  • Dg: MS
  • Grad: NBgd
Odg: Uvoz motornih vozila
« Odgovor #45 poslato: Februar 12, 2009, 11:06:36 posle podne »
Mako ,Merso je išao,vidi drugi post sa početka prethodne strane. ;)
Inače kad kažu ponesi dokumentaciju,pretpostavlja se da možda imaš neke nove nalaze.
Išla sam i ja za invalidsku penziju,mislim da je to ista komisija,za sve. ::)

Hendi-društvo

« Odgovor #45 poslato: Februar 12, 2009, 11:06:36 posle podne »

Van mreže Maka

• Član
  • **
« Odgovor #46 poslato: Februar 13, 2009, 07:51:22 pre podne »
Naco :-[
Stidim se.
Ali tu ste svi vi koji ste temeljnjiji od mene :cheers:
Nadam se da me necete izbaciti kao najgoru od sve dece

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #47 poslato: Februar 13, 2009, 08:52:38 pre podne »
Uglavnom svuda traže i uzimaju originale.
Odem za "parkiranje", treba im originalna dokumentacija. Odem za "drumarinu", treba mi originalna dokumentacija. Odem za "registraciju kola", pa "razne komisije",... svuda traže originale. E onda im ja kažem, pa dobro, bre ljudi, uključite mozak, koliko ja mogu da imam originala? Jedan? Pet? Pedeset?

Možeš i da nabaviš overene kopije, ali dok dokažeš da overavanje ne treba da platiš prođe večnost, pod uslovom da uopšte i uspe dokazivanje. Jednostavnije je da poplaćaš overavanje, ali kad se to nakupi, treba ti malo bogatstvo.

Zato, daš im obične kopije, a originale na uvid, a ako počnu da "tupe" napraviš galamu. Ja sam se više puta "zajeb'o", pa sad nemam većinu originala.

Van mreže bandja

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
« Odgovor #48 poslato: Februar 13, 2009, 09:23:43 pre podne »
Vidim da ste svi zbunjeni pa da vam objasnim.Kad predajes zahtev u Nemanjinu za penziju ili stepen ostecenja sva dokumenta originali od od svog lekaa specijaliste ostaju u Nemanjinoj,od njih dobijas resenje o stepenu invalidnosti,original kojee posle koristis za sve subvencije koje imamo,nova stvar je samo za auto put traze overeno resenje inace za sve ostalo(parkiranje,registraciju itd)idu fotokopie resenja.

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #49 poslato: Februar 13, 2009, 09:58:51 pre podne »
To tako ide kod "normalnih", ali...
Kad sam registrovao kola, jedan referent je tražio original i naravno da mu nisam dao, ali nisam ni dobio overenu saobraćajnu.
Drugi mi je preko telefona rekao da mora original na uvid.
Treći mi je završio posao bez pitanja i uzeo kopiju, a da original nije ni tražio. Na kraju krajeva, uvek može da kaže da je uzeo original na uvid.

Van mreže Maka

• Član
  • **
« Odgovor #50 poslato: Februar 13, 2009, 11:48:13 pre podne »
Jos par pitanja:
1. Da li to znaci da imamo popust za registraciju? Da li se to odnosi samo na vozilo koje je uvezeno oslobodjeno od carine ili i ja mogu dobiti popust za mog jugica?
2. Popust za drumarinu da li vazi opet na konkretno vozilo ili moze i muzevljev auto, a da se ja vozim unutra?

Van mreže Maka

• Član
  • **
« Odgovor #51 poslato: Februar 13, 2009, 01:12:45 posle podne »
 :-[

Van mreže Maka

• Član
  • **
« Odgovor #52 poslato: Februar 13, 2009, 01:14:10 posle podne »
Sad znam da ja nikada necu dobiti jos jednu zvezdicu mali1

A tek plavu. Nema sanse.

Hvala Naco

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #53 poslato: Februar 13, 2009, 01:51:58 posle podne »
Pojednostavljeno:

Registracija
Imaš popust kao što su ti napisali. Na to dodaj još i popust (uglavnom 20%) na osnovno osiguranje kod osiguravajućeg društva (napomeni im ovo). Kad se sve sabere nije to ni tako malo. Na primer kod mene je za auto od 1600 kubika i 110 konja (mada se gledaju KW, a oni su 80), umesto 17-18 000, izađe na 11-12.
Dakle, to što si oslobođena carine je povlastica sama za sebe, a povlastice za registraciju su posebno i dobićeš "popust" za svog jugića.

Drumarina

Ne može na oba vozila. Ili voziš ili te "vozaju", tj. voze. Daš im overenu u opštini kopiju Rešenja o invalidnosti, kopiju saobraćajne i kopiju lične karte. Dobiješ karticu (kao kartice u banci) i nalepnicu. Nalepnicu nisam nikada lepio. Kad prolaziš naplatnu rampu samo uzmeš onu njihovu karticu za putarinu, a na izlasku daš baji i tvoju i njihovu. Tvoju ti vrati i kaže do viđenja. Nema popusta, ne plaćaš NIŠTA.

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #54 poslato: Februar 13, 2009, 01:53:55 posle podne »
Ispravka: mislim da sam se zeznuo i da popust na osiguranje nije 20%, nego 10%.

Van mreže Tia

• Global Moderator
  • Master of the Universe
« Odgovor #55 poslato: Februar 13, 2009, 04:01:50 posle podne »
Samo da vam kazem sto se tice originala! JA sam davala dok mi nisu pogubili vazna dokumenta (recimo izvod iz bolnice od pre 30 godina koji je jako bitan za bilo koji hiruski zahvat koji imam u zivotu)! Od tada, gde moze dam kopiju, gde moze overenu kopiju a gde su zapeli za original dam im dobru kopiju u boji! Malo Foto sopa i to je to! NIKAD vise nece dobiti od mene vazna dokumenta!!!

Van mreže Maka

• Član
  • **
« Odgovor #56 poslato: Februar 13, 2009, 05:01:54 posle podne »
Ne može na oba vozila. Ili voziš ili te "vozaju", tj. voze. Daš im overenu u opštini kopiju Rešenja o invalidnosti, kopiju saobraćajne i kopiju lične karte. Dobiješ karticu (kao kartice u banci) i nalepnicu. Nalepnicu nisam nikada lepio. Kad prolaziš naplatnu rampu samo uzmeš onu njihovu karticu za putarinu, a na izlasku daš baji i tvoju i njihovu. Tvoju ti vrati i kaže do viđenja. Nema popusta, ne plaćaš NIŠTA.
Da li sam dobro shvatila, kartica se odnosi na jedno vozilo i nije bitno ko je vlasnik.
Ili da pojednostavim pitanje. Ja vozim moj auto po gradu. Kada putujemo uvek idemo sa autom moga muza. I za njegov auto mi ima smisla ta kartica. Za moj ne.

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #57 poslato: Februar 13, 2009, 07:24:39 posle podne »
Kartica mi je u kolima, ali koliko se sećam na njoj stoji registarski broj kola. Za ime i prezime, ne znam, moram da pogledam na kartici. Kako bilo, ja kad dajem karticu službenik ne zna da li sam to baš ja, ali mu se slože broj kola i broj sa kartice. Do sada mi niko nije tražio ličnu kartu da proverava, ali uvek ima prvi put.

Mislim da nema nikakvih prepreka da kartica ide na auto tvog muža, ali ne verujem da može na oba automobila. U "Putevi Srbije" postoji evidencija, pa ti neće izdati drugu karticu.

Pretpostavljam da važe pravila kao i kod uvoza kola bez carine, tj., auto mogu da voze i članovi uže porodice, a ako ga vozi neko drugi, invalidno lice mora da bude u kolima.

Rezime bi bio da ćeš morati da se odlučiš na koji auto ide kartica (jugić ili taj drugi), a kako god da odlučiš muž ima pravo da ga vozi.

Van mreže Maka

• Član
  • **
« Odgovor #58 poslato: Mart 26, 2009, 02:26:14 posle podne »
Dobila sam pismo iz PIO da sam odbijena po osnovu telesnog ostecenja. Da li sam dobro shvatila da ja sada ne treba nista da se zalim, nego da ce mi sami poslati.

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #59 poslato: Mart 26, 2009, 07:26:59 posle podne »
Meni nije jasno za šta si odbijena?

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.