Autor Tema: Uvoz motornih vozila  (Pročitano 80533 puta)

Van mreže naca

• Global Moderator
  • Pol: Žena
  • kad porastem,samo će mi se kasti...
  • Dg: MS
  • Grad: NBgd
Odg: Uvoz motornih vozila
« Odgovor #75 poslato: Avgust 19, 2009, 06:41:07 posle podne »
11a. Osobe sa invaliditetom sa telesnim oštećenjem od najmanje 70%, vojni invalidi od prve do pete grupe, civilni invalidi rata od prve do pete grupe, slepa lica, lica obolela od distrofije ili srodnih mišićnih i neuromišićnih obolenja, od paraplegije i kvadriplegije, cerebralne i dečije paralize i od multipleks skleroze, roditelji višestruko ometene dece, koja su u otvorenoj zaštiti, odnosno o kojima roditelji neposredno brinu – na putničke automobile, koje unesu ili prime iz inostranstva za ličnu upotrebu.

Kompletan tekst  carinske povlastice

Hendi-društvo

« Odgovor #75 poslato: Avgust 19, 2009, 06:41:07 posle podne »

Van mreže Ljubomir

• Moderator
  • Pol: Muškarac
« Odgovor #76 poslato: Avgust 19, 2009, 06:44:08 posle podne »
Hvala Naco.

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #77 poslato: Januar 29, 2010, 08:25:38 pre podne »
Moj muz je dobio ono rešenje da može da uveze auto kao invalid, ...

OK, aj' malo objasni kako je dobio to rešenje, mislim, kakva je procedura?
I zanima me šta kad dobiješ rešenje da možeš da uvezeš auto bez carine, odnosno koliko dugo važi to rešenje? Ima li neko vreme u kome moraš da ga "iskoristiš"?

Van mreže DejanM5

• Novi član
  • *
  • kvadriplegija od 1992
« Odgovor #78 poslato: Avgust 28, 2010, 01:53:59 posle podne »
Ja sam  kvadriplegija primam tudju negu i pomoc ministarstva za socijalna pitanja nemam penziju.Treba da izvadim dokumenta u centru za socijalni rad i predam u nemanjinu 30 .Neznam koja dokumenta a ovi u lazerevcu neznaju da mi kazu.Ako neko zna nek odgovori .
Napomena:nisam penziono osiguran

Van mreže naca

• Global Moderator
« Odgovor #79 poslato: Avgust 28, 2010, 07:32:30 posle podne »
Nisam lično u toku,pa do odgovora nekog ko više zna o tome, pregledaj temu od prvog posta :n14:
Ono što ja vidim da je bitna stavka procenat telesnog oštećenja,veštačenje se vrši u PIO i potvrda koja se dobija u Ministarstvu za rad, zdravstvo i socijalnu politiku, Sektor za zastitu osoba sa invaliditetom .

Van mreže DejanM5

• Novi član
  • *
  • kvadriplegija od 1992
« Odgovor #80 poslato: Avgust 31, 2010, 08:13:33 pre podne »
hvala na odgovoru

Van mreže naca

• Global Moderator
« Odgovor #81 poslato: Septembar 06, 2010, 08:11:07 pre podne »
INVALIDI GODINAMA ČEKAJU POVRAĆAJ PDV
Ponedeljak, 6. Septembar, 2010.

BEOGRAD - Para će biti, al’ ne zna se kad!
Veliki broj invalida koji su uvezli vozila od obećane refundacije na ime PDV još nisu videli ni žutu banku. Neki čekaju i po godinu dana, a i dalje niko ne može da im kaže kada će dobiti pare. Dug države prema invalidima u međuvremenu je premašio 150.000.000 dinara!

ceo tekst : Kurir

stavila sam ovaj tekst,jer me zanima kakvo iskustvo imaju naši članovi koji su uvezli automobil?

Van mreže tatijana

• Član
  • **
  • Amor omnia vincit - Ljubav sve pobeđuje.
« Odgovor #82 poslato: Novembar 02, 2010, 04:06:46 posle podne »
Imam pitanje na koje mozda neko zna odgovor..Ja sam iz prethodne prepiske shvatila da mi oboleli od ms imamo i popust prilikom registracije auta,a neko iz udruzenja ms je mom suprugu rekao da nemamo.Posto sam iz procitanih iskustava shvatila da se oko popusta prilikom uvoza ne vredi truditi,mozda bih bar ovo mogla iskoristiti,a vidim da cifra nije bas mala.Da napomenem da ja nisam vozac,i da mi je tel ostecenje 50 %.Hvala unapred
 :n23:

Van mreže naca

• Global Moderator
« Odgovor #83 poslato: Novembar 02, 2010, 06:01:49 posle podne »
evo dušo teme o registraciji
http://www.hendidrustvo.info/forum/index.php/topic,2470.0.html
kako ja shvatam,mrka kapa za tebe,nažalost   :m2:

Van mreže tatijana

• Član
  • **
« Odgovor #84 poslato: Novembar 02, 2010, 07:37:48 posle podne »
Hvala,Naco,carice   :ok: .U pravu si,mrka kapa  ::)..Nego ,zanimljivo mi je ono sto sam procitala o podeli invalida i sl..mozda bi stvarno mogli da pokusamo da uradimo nesto po tom pitanju.. :m3:,sta mislite? ;)

Van mreže Ljubomir

• Moderator
« Odgovor #85 poslato: Novembar 03, 2010, 06:14:44 posle podne »
Ja sam za. Samo što ne znam kako to da izvedemo... možda peticija? Jel' može to da se izvede preko weba? Čuo sam za neku peticiju na FB, dakle moguće je da mi ovde u virtuelnom svetu započnemo stvar i nadamo se da će se proširiti na razna udruženja invalida. Pitanje je koliko će oni biti raspoloženi za saradnju.

Van mreže Ljubomir

• Moderator
« Odgovor #86 poslato: Novembar 03, 2010, 06:20:04 posle podne »
INVALIDI GODINAMA ČEKAJU POVRAĆAJ PDV
Ponedeljak, 6. Septembar, 2010.

BEOGRAD - Para će biti, al’ ne zna se kad!
Veliki broj invalida koji su uvezli vozila od obećane refundacije na ime PDV još nisu videli ni žutu banku. Neki čekaju i po godinu dana, a i dalje niko ne može da im kaže kada će dobiti pare. Dug države prema invalidima u međuvremenu je premašio 150.000.000 dinara!

ceo tekst : Kurir

stavila sam ovaj tekst,jer me zanima kakvo iskustvo imaju naši članovi koji su uvezli automobil?

svidja mi se tekst a pogotovo komentari. Prvi komentar je, što se mene tiče, sasvim na mestu, ali onaj drugi po redu... uhh, čoveče, zbog ovakvog razmišljanja i jesmo tu gde jesmo, kao pustite ljude da kradu, moraju nekako da "prežive"... vozeći besnog BMW. Koji idiot...

Van mreže tatijana

• Član
  • **
« Odgovor #87 poslato: Novembar 03, 2010, 07:11:57 posle podne »
Ja sam za. Samo što ne znam kako to da izvedemo... možda peticija? Jel' može to da se izvede preko weba? Čuo sam za neku peticiju na FB, dakle moguće je da mi ovde u virtuelnom svetu započnemo stvar i nadamo se da će se proširiti na razna udruženja invalida. Pitanje je koliko će oni biti raspoloženi za saradnju.
Pa,videcemo hoce li biti zainteresovanih,pa se mozemo nekako organizovati..videcemo.Licno mislim da bi trebalo da se pokusa nesto po tom pitanju..mozda da otvorimo temu o ovome,a?

Van mreže Ljubomir

• Moderator
« Odgovor #88 poslato: Novembar 03, 2010, 07:32:27 posle podne »
Može, samo moramo da vidimo šta zapravo želimo, tj kako da koncipiramo peticiju.
  U principu, ja se zalažem za izjednačavanje svih invalida bez obzira na okolnosti prilikom pojave invalidnosti ( povreda na radu, profesionalna bolest, rat,...) ali uz uspostavljanje razlika izmedju pojedinaca u vezi sa preostalom sposobnošću za rad i samostalan život (gradacija: potpuno nesposoban, delimično sposoban... slično već postoji - procenat invalidnosti).
  Neka ovo bude poziv na razmenu mišljenja, nadam se da ćemo razviti ideju i materijalizovati je.

Van mreže maksici07

• Novi član
  • *
« Odgovor #89 poslato: Mart 22, 2011, 11:57:01 posle podne »
Pozdrav ja sam roditelj deteta sa CP-om i ostvarili smo pravo na uvoz ali javio se problem da nijedna kuca koja uvozi polovne automobile nece ili "ne moze"da se prihvati toga da uveze auto na nase ime a vec uvezeni na ime njihove firme, ne mogu da se registruju na nas.neko ce reci da sami nadjemo auto preko neta ali kad se malo udje u problematiku vidimo da su cene na stranim sajtovima iste ili cak skuplje nego oni" na ime kupca",tako da jedino ostaje da se kupi nov auto a za to ipak treba najmanje 10500E.bez poreza i carine (mislim naravno na karavana jer kolica ne mogu u manji auto).
Tako da po svemu sudeci dozvolu necemo ni iskoristiti,ako neko zna za bolje resenje neka javi.
I VRLO BITNA INFORMACIJA O NEKOREKTNOSTI AUTOPLACA BEOAFRIKA-DAO SAM IM KAPARU OD 2500E.ZBOG POZNANSTVA ALI AUTO MI NISU NASLI A DA BIH POVRATIO NOVAC DOBIO SAM NEPOTREBNI AUTO DA PRODAM.NAVODNO SU PROPALI!

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.