Autor Tema: Prva sigurna muška kuća na Balkanu  (Pročitano 27826 puta)

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
Odg: Prva sigurna muška kuća na Balkanu
« Odgovor #45 poslato: Avgust 18, 2009, 09:33:11 posle podne »
e, ja necu da se svadjam, ne umem ...
U pravu si Mako, pare treba trositi na racionalnije stvari, ali zar nije bolje nesto novo, a lose (nasilje nad muskarcima), saseci u korenu kad je jeftinije?

kada prvo sasečete u korenu nasilje nad ženama i decom onda neće biti potrebe za muškim kućama, mislim Sigurnim

napravite od svog doma sigurnu kuću, to je i lepše i jeftinije

Van mreže sama

• Član
  • **
« Odgovor #46 poslato: Avgust 18, 2009, 09:40:35 posle podne »
Zar mislis Peco,da se moze nasilije zaseci u koren , na bilo koi nacin?Pri tome mislim na svaki tip nasilje, fizicko, psihicko, pa cak mislim da ima i  jedan vid pasivno nasilje.Da se ublazi , smanji , mozda, ali da se iskoreni tesko.

Van mreže Peca_Le

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
  • Dg: MS
  • Grad: Leskovac
« Odgovor #47 poslato: Avgust 18, 2009, 09:45:27 posle podne »
ok, to je to ... u pravu si

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Grad: Beograd
« Odgovor #48 poslato: Avgust 18, 2009, 10:05:55 posle podne »
Nasilje nije niko i nikada sasekao u korenu i neće dok postoji civilizacija koju poznajemo. Ima ga svuda i jedina razlika je u količini nasilja. Tamo gde narod dobro živi, manje a gde loše živi, više. Ende.

Srbija (a i ostale ex republike, sa ogradom po pitanju Slovenije) ide silaznom putanjom po pitanju standarda već dugo a samim tim i nasilje je u porastu. Bojim se da će se situacija samo pogoršavati. U neku ruku mi je smešno otvaranje sigurne kuće za muškarce ali to je neminovnost današnjice. Pa i žene nisu ono što su bile pre 50 - 100 godina! Emancipacija je uzela maha na svim poljima i zato me ne iznenađuje ova pojava.

Vezano za ono što Maka kaže ... da, bilo bi bolje da su prioriteti neki drugi ali kod nas odavno nema prioriteta kada su davanja iz budžeta u pitanju. Sve ide po političkoj liniji i to je jedini prioritet koga se drže ti koji odlučuju o budžetu.

Van mreže naca

• Global Moderator
  • Pol: Žena
  • kad porastem,samo će mi se kasti...
  • Grad: NBgd
« Odgovor #49 poslato: Septembar 17, 2009, 01:51:26 posle podne »
Sigurna muška kuća
četvrtak, 17. sep 2009
...........
Zlostavljanje muškaraca do sada je bilo tabu tema u Srbiji, ali je "jači pol" rešen da o tome otvoreno progovori. Ipak, zlostavljani muškarci još nisu spremni da otkriju identitet.
...........
Centru za socijalni rad u Jagodini godišnje se prijavi samo po jedan slučaj nasilja nad muškarcima, uglavnom starijim. Prijavljuju komšije ili dalji rođaci. Muškarci teško priznaju svoju nemoć ili ugroženost.
To je problem pred kojim ne treba zatvarati oči, ističe Biserka Jakovljević, direktorka Centra za socijalni rad u Jagodini. Ona smatra da je dovoljna jedna sigurna muška kuća za područje cele Srbije, jer je broj slučajeva nasilja nad ženama mnogo veći.

Jači slabiji pol

Da muškarci ne mogu sve probleme rešavati čvrstim stavom, nogom u vrata i šakom o sto, potpuno je jasno, ali i slabiji pol ume da nanese jednako težak udarac.
Žene jesu slabiji pol, ali umeju da budu pravi stručnjaci za verbalno i drugo maltletiranje, naglašava Smiljana Antić, portparolka NVO "Muška sigurnost".
"Muškarci moraju da imaju svoju sigurnost i to je razlog što sam i ja, kao žena, deo projekta muške sigurne kuće", kaže Antić.
Projekat NVO "Muška sigurnost" u Ćupriji za sada finansiraju donatori. Zadovoljni su jer su teme o zlostavljanom muškarcu i nasilnom slabijem polu sada otvorene, pri čemu ne spore da i dalje ima daleko više ugroženih žena.

Ceo tekst : RTS

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.