Autor Tema: Prva sigurna muška kuća na Balkanu  (Pročitano 27799 puta)

Van mreže naca

• Global Moderator
  • Pol: Žena
  • kad porastem,samo će mi se kasti...
  • Dg: MS
  • Grad: NBgd
Odg: Prva sigurna muška kuća na Balkanu
« Odgovor #30 poslato: Avgust 17, 2009, 10:28:37 posle podne »
ovo i nije nasilje u pravom smislu reci vec otkazivanje poslusnosti za koju je kriv sam muskarac

Osim ovoga
Citat
zlostavljanje (psihičko i fizičko samopovređivanje, šamaranje i napad hladnim oružjem)

Sigurne kuce ne resavaju u potpunosti problem ni kada su zene u pitanju, pa to nece ni kada su muskarci
one su jedna vrste privremene alternative

Isto kao i žene koje odu u sigurnu kuću,za početak mesto gde može da živi a onda da pokuša da se izbori za svoje pravo.

To sam i ja rekla,al i to je nešto,zato mislim da je u redu da postoji i sigurna kuća za muškarce.
I nema mesta čuđenju,nažalost potoji potreba i za njima.

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Grad: Beograd
« Odgovor #31 poslato: Avgust 17, 2009, 10:35:32 posle podne »
Ja nisam rekla da ne znam da nema samo da ja u svojoj okolini nisam upoznata s tim. Šta, trebalo je da ozbiljno shvatim Sklera kada je rekao pozamašna žena kad odlijepi šamarom muškarca ...  :o

Trebalo je.  :D
Lično nisam imao prilike da vidim scenu koju sam ovde saopštio kroz šalu, ali video sam takav udarac nogom, da je i mene koji sam gledao, zabolelo. Ženska je inače trenirala neku borilačku veštinu a sukob je bio porodični. Nije trening bio u pitanju. Nakon toga, "alfa" mužjak se povukao.

Van mreže Maka

• Član
  • **
« Odgovor #32 poslato: Avgust 18, 2009, 07:34:21 pre podne »
U ponekim tekstovima zenskih osoba sam videla razmisljanja koja mi lice na diskriminaciju muskaraca. Ne znam da li je to potrebno zenskom rodu.A kako hladni rucak i patike idu sa pricom o nasilju nad muskarcima?  :o
Ovde se radi o emocionalnom, ekonomskom, socijalnom pa i fizickom nasilju. Gore navedeno mi lici na banalizovanje i iskrivljavanje cinjenica.
A na ovo nemam komentar.  :-\

Mrzelo me je da navodim redom stavke iz Asjinog posta, ali na to su se odnosili ovi komentari. Mozda nisam bila jasna, ali ja to sve ne smatram nasiljem (hladan rucak i sl.)
Za fizicko nasilje zene nad muskarcem stvarno nisam cula, ali sto kaze Naca, to ne znaci da ne postoji. Samo je meni to potpuno strano. Da ne davim. I dalje sam pri stavu da sve slucajeve (kada zena zloupotrebljava poziciju i ne dozvoljava vidjanje dece i nesto slicno) treba da resava sud, i da je broj slucajeva fizickog nasilja zaista mali.
Isto kao i žene koje odu u sigurnu kuću,za početak mesto gde može da živi a onda da pokuša da se izbori za svoje pravo.
Ovo mi stvarno nije palo na pamet, ali ima logike. Kao mesto odakle mozes da se boris za svoja prava vezana za decu i sl. ako nemas gde da zivis.

Van mreže Peca_Le

• Član
  • **
  • Grad: Leskovac
« Odgovor #33 poslato: Avgust 18, 2009, 11:27:23 pre podne »
Citat
broj slucajeva fizickog nasilja zaista mali
... al' postoje, dovoljno da se potvrdi da nasilja (fizickog) nad muskarcima (od strane zena) postoji. Slazem se da mnogo, mnogo vise ima nasilja muskarac-zena, ali za to je priroda kriva. Muski rod je po konstituciji jaci od zenskog (cast izuzecima), pa je tako i statisticki gledano vece nasilje muskarac-zena. Medjutim, ako su muskarci fizicki jaci, mislim da su zene psihicki jace, pa tako sad imamo "milo za drago": ako ti mene samarom, ja cu ti skuvati splacine, "nenamerno" cu ti prosipati pivo, necu pustiti dete da se igra s tobom, "bolece me glava",...

Van mreže Maka

• Član
  • **
« Odgovor #34 poslato: Avgust 18, 2009, 12:20:03 posle podne »
Peco, ali u ovim situacijama o kojima ti pricas muskarac se razvede. Zena mu onda vise nista ne moze, ne moze da mu naudi. Za deo sa decom je nadlezan sud. I ako tako gledas moze i otac da puni glavu detetu i baba. Ja znam za slucajeve gde svekrve "jako lepo" odrade taj posao oko ocrnjavanja majke deteta.
Mislim da je mnogo strasnije kada znas kada odes da te moze opet naci i pretuci, maltretirati, pa cak i ubiti.

dopuna:  uklonjen citat prethodnog posta
naca Global moderator

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #35 poslato: Avgust 18, 2009, 01:28:51 posle podne »
počelo je, počelo....

Van mreže naca

• Global Moderator
« Odgovor #36 poslato: Avgust 18, 2009, 01:30:31 posle podne »
Asja,nepotreban izazivački komentar  ;)

... al' postoje, dovoljno da se potvrdi da nasilja (fizickog) nad muskarcima (od strane zena) postoji.

Da Peco,to,kao i ostali vidovi zlostavljanja,koji nisu za zanemariti,a na žalost nisu ni rešivi sudskim putem ili su delimično rešeni. :-\

Mislim da je mnogo strasnije kada znas kada odes da te moze opet naci i pretuci, maltretirati, pa cak i ubiti.

Mako ne misliš da žena zlostavljač ne može da krene u poteru koja takođe može da dovede do tragičnog kraja.Odjednom nema na kome da se iživljava i postaje joj opsesija ...

Sad se vrtimo u krug  :-\

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #37 poslato: Avgust 18, 2009, 01:35:28 posle podne »
Asja,nepotreban izazivački komentar  ;)

nije izazivanje nego najava

ko preživi pričaće ;D

Van mreže naca

• Global Moderator
« Odgovor #38 poslato: Avgust 18, 2009, 01:36:38 posle podne »
Da li se tvoj komentar odnosi na temu?

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #39 poslato: Avgust 18, 2009, 01:37:47 posle podne »
naco, opusti se

da, odnosi se

Van mreže Maka

• Član
  • **
« Odgovor #40 poslato: Avgust 18, 2009, 01:56:30 posle podne »
Imam utisak da je ovom forumu nedopustivo izreci svoje misljenje. Jos ako se ne uklapa u ono sto vecina misli. Problem.

Da, smatram da je nepotrebno graditi Sigurne kuce za muskarce. Radi se o malom broju slucajeva kada im je zivot ugrozen. Ovo je siromasna zemlja i postoje mnogi drugi slucajevi koji su pre Sigurne muske kuce na redu da dobiju novac. Deca, napustena, nemocna, bolesna, invalidi...Ima ih vise od pretucenih muskaraca. Kada budemo Svedska, ok. Sada, mislim da je...

Van mreže naca

• Global Moderator
« Odgovor #41 poslato: Avgust 18, 2009, 02:04:03 posle podne »
Ovo je prva,a da li će ih biti još,o tome kad se to desi.
Para treba na sve strane za sve što si rekla,mislim da ova jedna ne ugrožava ostalo.

Van mreže Peca_Le

• Član
  • **
  • Grad: Leskovac
« Odgovor #42 poslato: Avgust 18, 2009, 08:14:10 posle podne »
e, ja necu da se svadjam, ne umem ...
U pravu si Mako, pare treba trositi na racionalnije stvari, ali zar nije bolje nesto novo, a lose (nasilje nad muskarcima), saseci u korenu kad je jeftinije?

Van mreže Lena

• Član
  • **
  • Kad kuješ sreću,ne udaraj bližnje po prstim
« Odgovor #43 poslato: Avgust 18, 2009, 08:54:52 posle podne »
Imam utisak da je ovom forumu nedopustivo izreci svoje misljenje. Jos ako se ne uklapa u ono sto vecina misli. Problem.

Da, smatram da je nepotrebno graditi Sigurne kuce za muskarce. Radi se o malom broju slucajeva kada im je zivot ugrozen. Ovo je siromasna zemlja i postoje mnogi drugi slucajevi koji su pre Sigurne muske kuce na redu da dobiju novac. Deca, napustena, nemocna, bolesna, invalidi...Ima ih vise od pretucenih muskaraca. Kada budemo Svedska, ok. Sada, mislim da je...

e, ja necu da se svadjam, ne umem ...
U pravu si Mako, pare treba trositi na racionalnije stvari, ali zar nije bolje nesto novo, a lose (nasilje nad muskarcima), saseci u korenu kad je jeftinije?

Apsolutno se slažem

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #44 poslato: Avgust 18, 2009, 09:31:20 posle podne »
elem, počelo je urušavanje jednog vredonsnog sistema, a dok se ne uspostavi novi(bolji ili gori),ćeraćemo se još:)

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.