Autor Tema: Crno vino  (Pročitano 51124 puta)

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Dg: MS
  • Grad: Beograd
Odg: Crno vino
« Odgovor #90 poslato: Januar 19, 2013, 11:16:14 posle podne »
Mislim, ide uz svaki obrok čašica pre :ye1:

U to već ne ulazim. Neko voli pre, neko posle, neko uporedo. Lično, volim posle. :)

Van mreže Benćo

• Član
  • **
« Odgovor #91 poslato: Januar 19, 2013, 11:17:50 posle podne »
Dobro, dobro, al koje smo mi vinopije :m1: pa da znamo šta je dobro, ili najbolje :m1:

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #92 poslato: Januar 19, 2013, 11:19:51 posle podne »
Dobro, dobro, al koje smo mi vinopije :m1: pa da znamo šta je dobro, ili najbolje :m1:

E tu dolazimo do onog da se o ukusima ne vredi raspravljati. ;D
Meni najbolje koje sam pio je 'talijansko. Ne znam ime napamet al čuvam etiketu mada ... ne znam zašto. Kod nas ga nema.

Van mreže seve

• Član
  • **
  • Dg: G 35 i M10
« Odgovor #93 poslato: Januar 20, 2013, 12:02:18 pre podne »
Ma ima lepih vina da se nadje u rasponu od 300-500 din ( kijanti, shiraz treba dekantirati, tikveskih vina al sa pampurom) a od 500-1000 din bas dosta. Vino po kvalitetu je klasifikacija na etiketi    stono, kvalitetno pa vrhunsko. A ovi nasi bajni vinari vecina su stona vina a cene kao da su vrhunska- cisto da se zna.

Van mreže Ena

• VIP
  • Pol: Žena
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
« Odgovor #94 poslato: Februar 24, 2013, 10:48:32 posle podne »
Od čega nas sve štiti čaša crnog vina na dan?

Resveratrol kog ima u crnom vinu pomaže u zaceljivanju rana, borbi protiv upala i štiti od gubitka sluha koji pogađa više od polovinu ljudi starijih od 60 godina.

Hemijski spoj iz crvenog vina resveratrol štiti od Alchajmerove bolesti i gubitka sluha, tvrde američki naučnici iz Kliničkog centra Henri Ford. Oni su otkrili da uz brojne poznate dobrobiti sprečavanja srčanih bolesti i karcinoma, crno vino usporava i posledice starenja.

Takođe, crno vino može pomoći i kod obnavljanja oštećenog sluha nastalog usled izlaganja buci.

"Resveratrol koji se nalazi u crnom grožđu i vinu snažna je hemikalija koja potpomaže proces zaceljivanja, ali i očuvanje funkcija koje slabe s godinama", rekao je vođa istraživanja, dr Majkl Sajdman.

Oštećenja i gubitak sluha pogađaju više od polovinu ljudi starijih od 60 godina, ali prvi simptomi se neretko javljaju već u četrdesetim i pedesetim godinama.

Idealna mera za bolje zdravlje je čaša crnog vina svaki dan, savetuju naučnici!

http://www.zenskikutak.rs/lepotaizdravlje/16504_Od-cega-nas-sve-stiti-casa-crnog-vina-na-dan.html

Van mreže Ena

• VIP
  • Pol: Žena
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
« Odgovor #95 poslato: Maj 13, 2013, 08:36:10 posle podne »
VINO PODMLAĐUJE

Ukoliko ste ljubitelj vina, evo dobrih vesti za vas. Vino je odličan borac protiv starosti i vašu kožu čini lepom, mladom i zdravom

Vino usporava starenje. Plastični hirurg iz Sijetla, Ričard Bekster, tvrdi da vino može da učini čuda za kožu, kako kod žena, tako i kod muškaraca. Blagotvorna dejstva vina poznata su od davnina, ali neka su otkrivena nedavno zahvaljujući novim istraživanjima. Antioksidansi iz vina, u kombinaciji sa anti-upalnim agentima i prirodnom alfa hidroksilnom kiselinom, dovoljno szu jaki da vam pruže lepu i zdravu kožu zbog koje ćete izgledati daleko mlađe.

Anti-aging

Vino sadrži visoku količinu antioksidansa koji se nazivaju polifenoli, uključujući i resveratrol. Ti antioksidansi su snažni i deluju protiv slobodnih radikala koji pružaju anti-aging učinak.

CEO TEKST

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.