Autor Tema: Mobilni telefoni i caskanje o njima  (Pročitano 110731 puta)

Van mreže Nesli

• Moderator
  • Pol: Muškarac
  • Quidquid latine dictum sit, altum videtur :D
  • Grad: Novi Sad
Odg: Mobilni telefoni i caskanje o njima
« Odgovor #75 poslato: Septembar 10, 2010, 05:03:37 posle podne »
 :)hah ovo je dobro ispalo :)hah

covece, pa oni su, mozda od tebe preuzeli novu nomenklaturu oznacavanja modela  :ye1:

Na mreži Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Dg: MS
  • Grad: Beograd
« Odgovor #76 poslato: Septembar 11, 2010, 01:15:28 posle podne »
 :)hah
Ne verujem.

Van mreže Nesli

• Moderator
tehnicki recnik vezan za mob. komunikacije
« Odgovor #77 poslato: Oktobar 09, 2010, 03:44:06 posle podne »
...

GPRS
GPRS (General Packet Radio Service) tehnologija služi za paketni prenos podataka u mobilnim mrežama. Smatra se drugom i po generacijom mobilne telefonije (2,5G), jer se po brzini prenosa svrstava između 2G i 3G mreže. Teorijski, može dostići 115 kbit/s, ali u praksi brzina iznosi oko 30-40 kbit/s. Zbog svoje prirode, tj. paketnog prenosa podataka, korisnici mogu stalno biti priključeni na mrežu.

GPS
GPS je skraćenica od Global Positioning System. Preciznije, radi se o sistemu satelita, računara i prijemnika koji utvrđuju precizne geografske koordinate (geografsku dužinu i širinu) objekata na zemlji, na osnovu vremena kašnjenja signala s različitih satelita dok je objekat u pokretu.

GSM
Tehnologija za digitalnu mobilnu mrežnu vezu, zasnovana na TDMA standardu. GSM tehnologiju razvila je posebna mobilna grupa 1980, a u Evropi je prvi put uvedena 1992. godine. GSM mreže rade u frekventnom opsegu od 900 MHz do 1,8 GHz (u Evropi), odnosno 1,9 GHz (u SAD). GSM mreža podržava razmenu SMS poruka i protok podataka kroz mrežu.

...

izvor i KOMPLETAN RECNIK: mobihobi

Van mreže angely

• Član
  • **
  • Pol: Žena
  • ***ja imam problem za svako resenje***
« Odgovor #78 poslato: Oktobar 25, 2010, 11:33:32 posle podne »
moj gospodin samsung hoce da rikne,svi me cuju kao iz bunara,a meni prekida ton
ili je riknuo onaj kablic ispod klizeceg dela il sam ja pukla pa ne cujem

Van mreže Nesli

• Moderator
« Odgovor #79 poslato: Oktobar 29, 2010, 08:22:47 pre podne »
pre ce biti da je do telefona nego do tebe  ;)

Na mreži Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #80 poslato: Novembar 01, 2010, 08:37:59 posle podne »
Nešto razmišljam o nekom Samsungu za dve kartice.  :m3:

Van mreže Nesli

• Moderator
« Odgovor #81 poslato: Novembar 09, 2010, 12:22:30 posle podne »
A što žuriš sa tim Androidom? ...

1.6 i 2.1 su otprilike kao xp i sedmica... dobro, ajde, vista, posto ima i 2.2
meni, jedino sto jako [mo's misliti: jako  ::) ] smeta je tesko manipulisanje slikama iz mms [audio nisam ni probao, ovo dosta koristim]; prebaciti sliku na pc iz mms-a  :n24:

zatim, sada vec velik br. zanimljivih aplikacija u android marketu [ :ye: ] koje su samo za 2.1 i vise,

a dopalo mi se sto ljudi po forumima pisu da je znacajno poboljsan algoritam za cuvanja baterije, a da se to ne oseti; naime, sa tim stalno kuburim - par dana sam se zabavljao sa x10 i x10 mini pro i zaista nisam osetio razliku vrednu pomena izmedju Qualcomm MSM7227 600MHz i 1GHz Qualcomm Snapdragon sto me bas zacudilo [jedino objasnjenje je sto je mini pro ipak godinu dana kasnije napravljen] ali zato ova mala bat.  :-\

i svidja mi se novi nacin otkljucavanja zaslona, mislim da je ovo samo do sony ericssonovog u.i. koji je preradjen za 2.1

no, kako god, bas mi se ne svidja sto ne mogu da ga instl., bez obzira sto je izasao i sto ne trazim locale support, a kada cu moci:  :m3: exact date of software availability depends on market  :(

Na mreži Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #82 poslato: Novembar 11, 2010, 12:24:07 pre podne »
Iskreno se nadam da će doći dan kada ću moći da biram koji ću os i koju verziju ću moći da instaliram na telefon. Gledao sam skoro da su napravili neko telefonče koje može da radi u dual boot režimu sa WM i Androidom. Naravno, Kinezi. Ako neko pogura "blanko" telefon, to će biti oni. Tada ni ti ne bi zavisio od lokalne podrške. ;)

Van mreže Nesli

• Moderator
« Odgovor #83 poslato: Novembar 19, 2010, 08:23:17 posle podne »
apdejtovao na android 2.1  :cheers:

super je, vise nego sto sam ocekivao  :D
stvarno su kiksnuli sto su x10 pustali u prodaju sa 1.6

ps
skype me odusevio!!!

Van mreže Peca_Le

• Član
  • **
  • Grad: Leskovac
« Odgovor #84 poslato: Novembar 24, 2010, 07:59:29 posle podne »
Molim za savet :)

Imam dilemu, trilemu, ...

Doslo je vreme za promenu mobilnog :) ... Sada se mucim, razmisljam, kalkulisem, pa resih da se za pomoc obratim iskusnijima od sebe za savet. Kibicovao sam nekoliko modela i stvarno mi je tesko da odlucim, jer imam neke nedoumice.
   Tel. mi treba za internet prvenstveno, normalno da razgovaram (ne duze od 100-150 minuta mesecno), da slusam radio i muziku. Fotoaparat retko koristim, kao i video kameru.
    Dakle, koji od ovih je najbolji:

- Samsung Galaxy S (Android)
- Samsung S8500 Wawe (Bada)
- Aple ifon 3g 8GB (Mac OS X)
- HTC Desire (Android)

Van mreže Nesli

• Moderator
« Odgovor #85 poslato: Novembar 25, 2010, 02:36:45 posle podne »
peco, zao mi je sto nemam vremena detaljnije potkrepim, moj glas bez velikog premisljanja dajem HTC Desire-u, jedino premisljanje je bilo izmedju njega i 3g.
 :n1:

Van mreže Peca_Le

• Član
  • **
« Odgovor #86 poslato: Novembar 25, 2010, 08:50:01 posle podne »
 Pre nego sto sam veceras dosao ovde (na Hendy) prokrstario sam razne forume o mobilnim telefonima i takodje sam tipovao HTC Desire.   
   Jedino me muci da se odlucim za provajdera, Telekom, Telenor ili VIP ili je bolje (jeftinije) da ga uzmem free.
p.s. Zanima me, da li ovo http://www.telenor.rs/sr/Privatni-korisnici/Tarifni-paketi/Postpaid-paketi/Lica-sa-posebnim-potrebama/ vazi i za HTC Desire?
   Hvala na savetu :)

Van mreže Nesli

• Moderator
« Odgovor #87 poslato: Novembar 26, 2010, 05:39:28 posle podne »
p.s. Zanima me, da li ovo http://www.telenor.rs/sr/Privatni-korisnici/Tarifni-paketi/Postpaid-paketi/Lica-sa-posebnim-potrebama/ vazi i za HTC Desire?

vazi, a za uslove otplate telefona moras otici kod njih u poslovnicu sa papirima na osnovu kojih dobijas pravo na taj paket, pa ti oni na lcu mesta racunaju na osnovu tih papira uslove otplate

sto se tice provajdera, oni se kao po nekom nepisanom pravilu, ciklicno menjaju na par meseci, koji je bolji, ustvari, po mom misljenju, nije dobar ni jedan, na osnovu toga koji nivo usluga i za koje novce ih pruzaju [u odnosu na druge zemlje] tj. fali cetvrti igrac, no, to bas spada u temu: caskanje  ;)

ja nisam sklon da uzimam tel. kod provajdera na ugovor, ali to je licni izbor i afinitet, za sada, pored ovih ponuda ne mozes bas ni izracunati sta se vise isplati...
 :)

Na mreži Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #88 poslato: Novembar 26, 2010, 08:50:37 posle podne »
Tel. mi treba za internet prvenstveno, normalno da razgovaram (ne duze od 100-150 minuta mesecno), da slusam radio i muziku. Fotoaparat retko koristim, kao i video kameru.

Sam jedna malečka digresija pošto se ne tiče izbora jednog od nabrojanih telefona. Da sam u ovoj situaciji sa identičnim zahtevima u vezi telefona, sevnuo bi jedan kinez za 100 evrića a pride bi imao i tv.  :n30:

Sorry za of.  ;)

Van mreže Peca_Le

• Član
  • **
« Odgovor #89 poslato: Novembar 26, 2010, 09:03:09 posle podne »
  Isprobao sam kineze (Anicol se valjda zove). Ne radi mu wi-fi, uvek kad hocu na net moram rucno da ubacijem parametre, zvuk je veoma los, ... (mozda se ovo samo meni desilo, ne znam). Prodao sam ga posle mesec dana za 3x manju cenu nego sto sam ga platio (za 30 evra).
  HTC Desire je moja desire :)

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.