Autor Tema: pogresna dijagnoza ili?  (Pročitano 60790 puta)

Van mreže BsAs

• Član
  • **
  • Pol: Žena
Odg: pogresna dijagnoza ili?
« Odgovor #45 poslato: Jun 10, 2008, 01:16:06 posle podne »
to titanium
ovo na slici nisu tragovi uboda, vec prvi simptomi na kozi koji 'setaju'. trag uboda nije uvek vidljiv.

Van mreže Ena

• VIP
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
  • Dg: MS
« Odgovor #46 poslato: Jun 20, 2008, 10:32:43 posle podne »
2002 sam radila magnetnu r.i  i pise sledece MULTIPLE DEMIJELIZACIONE LEZIJE SUPRATENTORIJALNO U PONSU I CEREBALNIM PEDUNKULIMA Dr.je rekla da je to MS.Od 2003 imam na nozi nesto kao pecat,prvo je bilo crveno i svrbelo a onda je posle par dana potamnelo i nije vise bilo svraba.To mi se svakih dva meseca odprilike ponovo zacrveni i svrbi i pecat se malo uveca,i onda opet potamni i stalno je tu.od 2006 isto takav pecat imam i na ruci(na nadlaktici)i isto tako menja boju sa svrabom.Ali ono najvaznije, nije me nikada ujeo krpelj,neka bubica sigurno jeste jer sam to primetila posle izleta na Fruskoj Gori.Pozdrav

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Grad: Beograd
« Odgovor #47 poslato: Jun 21, 2008, 05:01:33 posle podne »
Jesu li tebi radili test na Lajmsku?

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #48 poslato: Jun 21, 2008, 05:54:45 posle podne »
Nisu,i to sam prvi put cula ovde.Neznam ni kom lekaru da se obratim za to.I reci mi kako da mi tako dugo traje fleka i s vremena na vreme pocne opet da crveni i svrbi ako me nije ujeo krpelj(bar ja nisam to primetila).A taj pecat sam primetila par dana po povratku sa Venca.Vec dugo to imam i precnika je 1cm a kad pocrveni onda se uveca,kad prestane crvenilo i potamni vrati se na predjasnju velicinu.Ja tebe sada ispita kao da sam u ordinaciji.pozzz

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #49 poslato: Jun 21, 2008, 06:11:21 posle podne »
Nije ti lajmska bolest. Mora da si alergična na nešto a kada su u ptanju autoimune bolesti kao MS onda uz to uvek ide još nešto..

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #50 poslato: Jun 21, 2008, 07:23:23 posle podne »
U pravu si.nisam primetila da me hoce nesto dobro od kada sam saznala da imam  MS,ali..Hvala Bogu ono najbolje sto mi je u zivotu to su moja deca.Ja sam  dugo negirala svoju bolest i nadala se da je magnetna pogresila a sada se navikavam da je to sto je i trudim se da se izborim sa tim.Srecna sam sto sam na nogama i verujte da sam uvek nasmejana i raspolozena sto me verovatno i odrzava.Najstariju cerku sam rodila sa 18god i valjda sam uz nju i ja ponovo odrastala jer smo kako ona kaze najbolje drugarice.Malo sam oduzila, Veliki pozdrav. 

Van mreže Maka

• Član
  • **
« Odgovor #51 poslato: Jun 22, 2008, 05:54:44 posle podne »
I ja imam na nozi jedan pecat koji je bio crven, ne secam se da li je svrbelo, sada je skroz potamnelo i traje godinama i sad je sve bledje, kao da ce jednoga dana i nestati. ;)

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #52 poslato: Jun 22, 2008, 06:34:54 posle podne »
U pravu je Asja,nas sve hoce.Ali glavu gore i misliti pozitivno to je ono sto mene odrzava; iako sam pocetkom juna bila na pulsnoj ja sam opet ona ista nasmejana,raspolozena i puna vere i nade. ;)

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #53 poslato: Jun 22, 2008, 10:56:59 posle podne »
I ja imam na nozi jedan pecat koji je bio crven, ne secam se da li je svrbelo, sada je skroz potamnelo i traje godinama i sad je sve bledje, kao da ce jednoga dana i nestati. ;)

Ja sam u pocetku bolesti imala pecate po nogama, kao modrice a nisu, bordo. I cini mi se da je to u vezi cirkulacije.

Van mreže Maka

• Član
  • **
« Odgovor #54 poslato: Jun 23, 2008, 07:33:38 pre podne »
Ja sam u pocetku bolesti imala pecate po nogama, kao modrice a nisu, bordo. I cini mi se da je to u vezi cirkulacije.
Verovatno.
Ko ce se jos sa time baviti.

Van mreže Moviefreak

• Član
  • **
« Odgovor #55 poslato: Jun 27, 2008, 02:45:51 posle podne »
evo ja idem u ponedjeljak u bolnicu na dodatne pretrage jer sad misle da moja zapetljana karotida ipak ima neke veze s lezijama nadjenim na MR i radit ce mi testove na hormone jer mozda imam i Hashimotov sindrom....go figure )))

Van mreže Moviefreak

• Član
  • **
« Odgovor #56 poslato: Jun 27, 2008, 02:55:27 posle podne »
http://www.msfacts.org/publication_articleDetails.php?ID=15

nadam se da citate engleski - bolesti koje imaju slicne simptome kao MS

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #57 poslato: Jun 27, 2008, 10:15:24 posle podne »
        ko ovo moze da prevede sa engleskog neka napise skraceno jer ja nestojim bas najbolje sa engleskim.Ako vas nemrzi samo ukratko napisite PLEASE

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Grad: Beograd
« Odgovor #58 poslato: Jun 27, 2008, 10:27:41 posle podne »
       PLEASE
A kaže da ne zna engleski!!!  mali1 mali1 mali1

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #59 poslato: Jun 27, 2008, 10:47:31 posle podne »
eh,pa to znam a meni pored tebe netrebaju maratonci opet si me nasmejao.Mogu prevesti ako drzim recnik u rukama,a ovde grmi teraju me da gasim komp.Cujemo se sutra,hvala za ovo smeha i tebi i Peci Le sys

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.