Autor Tema: slusna pomagala  (Pročitano 13820 puta)

Van mreže sanjaNS

• Član
  • **
  • Pol: Žena
  • gluva osoba
slusna pomagala
« poslato: Februar 17, 2008, 06:48:08 posle podne »
Forumasi,
dali znate nesto o tome,slusni aparat Siemens? Nosim slusni aparat DigiFocus II,oko 7god,mislila sam da promenim za novi aparat.
Sta mislite koliko ce to kostati? I kako da platim ako je skup?
Ili mozda znate nesto,posto ja ne znam dali mogu da se obratim poslodavcu ili Fondu kod koga se ostvaruje pravo na zdravs.osiguranje?
Molim pomoc,unapred zahvalna.

Hendi-društvo

slusna pomagala
« poslato: Februar 17, 2008, 06:48:08 posle podne »

Van mreže Peca_Le

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
  • Dg: MS
  • Grad: Leskovac
Odg: slusna pomagala
« Odgovor #2 poslato: Februar 18, 2008, 11:12:21 pre podne »
  Mislim da preko fonda mozes da ostvaris to pravo. Mozda je procedura malo spora, ali ako imas strpljenja ...
Vidi na ovom linku, mozda ima detaljnije.
 http://www.rzzo.sr.gov.yu/

Van mreže oliver111

• Član
  • **
  • Dragan Grujic
« Odgovor #3 poslato: Februar 18, 2008, 01:53:11 posle podne »
Forumasi,
dali znate nesto o tome,slusni aparat Siemens? Nosim slusni aparat DigiFocus II,oko 7god,mislila sam da promenim za novi aparat.
Sta mislite koliko ce to kostati? I kako da platim ako je skup?
Ili mozda znate nesto,posto ja ne znam dali mogu da se obratim poslodavcu ili Fondu kod koga se ostvaruje pravo na zdravs.osiguranje?
Molim pomoc,unapred zahvalna.

Da iskoristim ovo pisanije, imam korisceni slusni aparat Otikon... nije moj niti mi treba, kupio sam ga sam masom stvari pa videh tek sad za sta sluzi... i dali ovde ima malih oglasa na forumu?

Van mreže sanjaNS

• Član
  • **
  • gluva osoba
« Odgovor #4 poslato: Februar 18, 2008, 03:11:37 posle podne »
@Maca,
znam taj link Medical-Electronics u NSadu i pre neki dan sam mu poslala majl,a ne javlja se..
Strpljivo cu cekati,nadam se da ce mi odgovoriti.
E,onu svetzdravlja.com,ima adresu za beograd,super,onda cu moci im poslati pismo.
Hvala ti ,Maca!

@Peca,hvala ti!

@Oliver,imala sam 3 para Oticon-a,bucan je,ne odgovara mi...
Koliko cujes dobro?

Van mreže oliver111

• Član
  • **
  • Dragan Grujic
« Odgovor #5 poslato: Februar 18, 2008, 04:43:36 posle podne »
@Maca,
znam taj link Medical-Electronics u NSadu i pre neki dan sam mu poslala majl,a ne javlja se..
E,onu svetzdravlja.com,ima adresu za beograd,super,onda cu moci im poslati pismo.
Hvala ti ,Maca!

@Peca,hvala ti!

@Oliver,imala sam 3 para Oticon-a,bucan je,ne odgovara mi...
Koliko cujes dobro?

Nesporazum, nisam ponudio Otikon tebi vec kazem sta sam zatekao kod sebe neznajuci da sam pored obilja stvari i to pazario jednom prilikom... posto se bavim izmedju ostalog i elektronikom normalno je da sam brzo skapirao o cemu se radi... a inace moze da se mozda proda ako moze kao polovna stvar na oglas... a pojma nemam vredi li nesto i ako vredi koliko...

Tih aparata ima po Srbiji zamolio bih te da mi kazes tip aparata pa cu ti naci ono sto trazis...
nemoj da brines o tome samo daj specifikaciju...

da odgovorim i na ovo pitanje kako cujem: pa cujem normalno, kod mene je (misicna distrofija)

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Grad: Beograd
« Odgovor #6 poslato: Februar 18, 2008, 06:09:21 posle podne »
Da iskoristim ovo pisanije, imam korisceni slusni aparat Otikon... nije moj niti mi treba, kupio sam ga sam masom stvari pa videh tek sad za sta sluzi... i dali ovde ima malih oglasa na forumu?
Za sada nema. Videću šta se može uraditi po tom pitanju.

Van mreže oliver111

• Član
  • **
  • Dragan Grujic
« Odgovor #7 poslato: Februar 18, 2008, 07:53:44 posle podne »
Ja kod mene vidim sve duple moje poruke jel to samo kod mene ili i kod tebe...

Van mreže Maca

• Član
  • **
« Odgovor #8 poslato: Februar 18, 2008, 09:58:16 posle podne »
Nadam se, da će ti se uskoro javiti i nađete ugodnu rješenje.  :)

Van mreže oliver111

• Član
  • **
  • Dragan Grujic
« Odgovor #9 poslato: Jun 12, 2008, 09:00:55 posle podne »
Sanja, video sam danas u požarevcu prodavnicu slušnih aparata... evo sad videh ponovo tvoj post i setih se tebe,
pa da ti javim... ukoliko još nisi rešila problem, a ako sutra nebude kiše otišao bih da ti to pogledam, koja je firma
i da ti dostavim broj telefona... pozdrav, Dragan

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Grad: Beograd
« Odgovor #10 poslato: Jun 13, 2008, 09:46:04 posle podne »
Bez ikakve zle namere, poruku sam uklonio a tebe molim da to pošalješ Sanji na PP.

Van mreže DDragsns

• Novi član
  • *
« Odgovor #11 poslato: Februar 24, 2011, 12:27:21 pre podne »
Da li neko ima iskustva sa CS-Evo1 digitalnim slusnim naocarima i kakvi su mu utisci? Da li mozda neko zna jos neko pomagalo koje je namenjeno osobama sa obostranom izuzetno losom vazduznom a dobrom kostanom provodljivoscu?

Van mreže ivana78

• Novi član
  • *
« Odgovor #12 poslato: April 20, 2011, 01:50:03 posle podne »
Da se nadovezem na prethodne postove. Vidim da su se, osim Oticon-a, pojavili i aparati jos jedne Danske firme ReSound. Imala sam priliku da ih probam pa evo linka koji ce mozda jos nekome olaksati potragu za adekvatnim pomagalom.

alfa-srbija.rs

Nadam se da ce nekome biti od pomoci!
Pozdrav  :n23:

Van mreže ivana78

• Novi član
  • *
« Odgovor #13 poslato: April 20, 2011, 01:53:54 posle podne »
Zaboravih da dodam, da preko fonda moze da se ostvari pravo na slusni aparat,a trebalo bi da imaju i spisak firmi koje imaju ugovore sa njima. Znam da u Bgd u Nemanjinoj takav spisak postoji ali koliko je azuran to je vec pitanje. Na linku gore imate opisanu celu proceduru tako da to bas olaksava stvari a plus isto pravo imaju i vojni osiguranici sto je veoma bitno.

Jos jednom veliki pozdrav  :n23:

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.