Tako je Asja.
Nisam znala da je on to napisao, ali opisao nas je sa psiholoske strane i to one koji su malo hrabriji! Ti hrabriji guraju napred, probaju dosta toga, mnogo se interesuju za svoju bolest, pa i znaju mnogo o njoj. Malte ne vise od doktora opste prakse!
Moja majka je psiholog, a ja pored nje svasta znam i zakljucila sam da oboleli od ms-a imaju specifican profil:
bela put, tamnokosi, senzibilni-nezni, kod njih sve mora biti 101% savrseno, okrenuti spoljasnjem svetu i tome sta ko misli i kako reaguje, nesigurni u svoje odluke i pre svega uplaseni!
Verujem da ce se mnogi pronaci u ovome. Ja cesto kazem za sebe da se ja, kad ujutro otvorim oci, prvo uplasim pa onda sve ostalo uradim!
Takve osobe relabiraju cesto i vrlo brzo su sa pomagalima i u kolicima.
Postoje i oni koji su hrabri, guraju napred. Ja sam jedna od tih i zato sam se prijavila za studiju. Duzna sam vam pricu sta se desavalo.
Elem, Posto po protokolu studije postoji placebo grupa, prvi pacijent ocigledno nije dobio placebo. Ali ja jesam. Kako su morali da mi, zbog pravila, ukinu pomocne lekove protiv spazma i Rivotril za opustanje, to me iscrpelo, pa dovelo do nesanice i na kraju do relapsa. Morala sam da primim pulsnu terapiju kortizona i na kraju, nisu mogli da dozvole da tako patim i iskljucili me iz studije, jer se ta terapija kosila sa pravilima studije.... STRES!!!
Ali zadovoljna sam sto sam uspela da ga prebrodim za dva dana i krenem da trazim nove opcije.
Naravno da sam ja za tradicionalnu medicinu, ali posto je u pitanju mozak, osecanja, podnosenje zivota, suocavajna sa situacijama, osetljivost... mislim da te stvari ne mogu bas uvek da se izlece tradicionlnim pristupom, zato toplo preporucujem i neke druge nacine olaksavanja zivota. Ja sam mnoge stvari probala i nalazim da uvek proradi ono u sta verujem! Ako bi mozda hteli da saznate sta sam sve probala i sta mi je pomoglo i pomaze, slobodno mi pisite. Imam dva mala deteta 6 i 10 god. i supruga koji sa mnom sve prolazi, ali svi verujemo u dobro i u
ljubav pre svega!