Autor Tema: Pravo na porodicnu penziju  (Pročitano 3173 puta)

Ivan1

• Gost
Pravo na porodicnu penziju
« poslato: Avgust 16, 2012, 11:29:34 pre podne »
 Dobio sam kategoriju invalidnosti prve kategorije.Dijabeticar sam od svoje 5 godine zivota,tip jedan.Od pocetka sam na insulinu a od 1995 primam 4 doze insulina.Imam 40 godina.Roditelji su mi u penziji.Nemam nijedan dan radnog staza,prijavio sam se sluzbi za zaposljavanje,rekli su mi da kad bude nesto od poslova za mene ili prekfalifikacija tipa da ce me uputiti na prekfalifikaciju.Zavrsio sam srednju sumarsku,sumar.tehnicar i od 1990 su me proglasili nesposobnim za tu vrstu posla.Roditelji su mi penzioneri,bolesni,interesuje me ukoliko preko zavoda nedobijem nikakav posao dali cu imati pravo na porodicnu penziju kao njihov sin?Hvala unapred!!

Van mreže naca

• Global Moderator
  • Pol: Žena
  • kad porastem,samo će mi se kasti...
  • Dg: MS
  • Grad: NBgd
Odg: Pravo na porodicnu penziju
« Odgovor #1 poslato: Avgust 16, 2012, 11:43:59 pre podne »
Pozdrav Ivane :) koliko znam nemamo na forumu pravnika,no uvek pokušamo zajedno da nađemo pravi odgovor
Evo šta piše na sajtu PIO

USLOVI ZA PORODIČNU PENZIJU (2011-2017)

Deca:
do 15 godina, bez obzira na to da li se školuju
učenici srednje škole do 20 godina, a studenti do navršenih 26 godina

Pravo na porodičnu penziju detetu može biti produženo zbog nesposobnosti za samostalan život i rad, privremeno ili trajno, ako se o tome izjasni nadležni organ veštačenja.

ovo sam izdvojila,više ima na sajtu PIO

Ako Vam ovo nije od pomoći,možete da kontaktirate Besplatnu pravnu pomoc za osobe sa invaliditetom ,oni sigurno znaju odgovor na Vaše pitanje  :)

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.