17 maja o.g.,mi se u sred bela dana ,najbukvalnije, okrenuo svet naglavačke.
slika u glavi se izokrenula,porodici glave dole,noge gore,komplet nameštaj na plafonu,nebo dole,automobili naopačke voze gore....etc.kao u crtanom filmu
vrtoglavica,muka,povraćanje,opšta nemoć,noge gumene,ruke mlate ili kompletna ja kao lutka na konopcima...
to je trajalo oko 3 dana,kad se sama od sebe ta obrnuta slika u glavi namestila kako treba.
vrtoglavica je ostala i opšta nemoć,nosili su me,vukli,vodili ko krpenu lutku do kupatila u početku ,pa kad ne bi bili u kući ili dok spavaju,puzala sam ko zmija,pa četvoronoške na kolenima,pa ko pauk svuda gde se ima pridržati za bilo šta, držeći se,podizala se ko darvinov majmun do delimično uspravnog stava,s mahanjem krilima kao mama guska,pardon rukama,da održim ikakvu ravnotežu.tvrdoglavost il šta već ,nije mi prvi put da prolazim kroz slično sama bez dr (moj suprug ima starijeg, rođenog brata sa CP,koji samostalno jedino može da diše,još kad bih mu ja pala na leđa,ne dolazi u obzir,ja neću dokle god mogu,trudim se dodatno i zbog sebe i njega)
nateraše me do neurologa, 5juna,( ja kako kaže moja dr opšte,dođem do nje tek kad udarim u ledinu,što se desilo svega par puta)kad me videla dr, zakazala mi je prijem u bolnicu,tada sam mogla jedva dva koraka da napravim bez držanja,desnu nogu sam rukom dizala da legnem za pregled,da još neke preglede uradim,a i da vidi s gastroenter. da li bi mogla da primim pulsnu,zbog svežih čireva na dvanaestercu.do 25 juna i prijema u bolnicu,sam se osposobila da mogu sama hodati s povremenim pridržavanjem uz zid
gastro je odobrio pulsnu,primila sam ih 5 po 1 gr...pa fizikalna,i nisam sebi dozvolila da se uležim,nego sam svaki trenutak koristila da ustanem i šetam,sreća pa pušim,dodatni motiv da se pokrenem do lifta i napolje na klupicu
uz sve ostalo,imala sam problem s inkontinencijom i retencijom urina,sad imam subjektivni utisak,da se malo brže praznim,i uspeva mi ponekad da prekinem i nastavim...
i tako,ono bolje sam,ne najbolje,od toga nisam digla ruke,no ne dam se,al ok je kako je bilo,ja zadovoljna

a,da,predlog za banju na otpusnoj, nisam dobila,ako nekog zanima,samo da spomenem
toliko od mene