Autor Tema: Pogoršanja i trenutna stanja ~ 2  (Pročitano 593142 puta)

Van mreže Benćo

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
  • Dg: MS
  • Grad: Beograd
Odg: Pogoršanja i trenutna stanja ~ 2
« Odgovor #195 poslato: Novembar 03, 2012, 10:40:44 pre podne »
Da se razumemo, da ne bih ja nešto ispao... Izneo sam samo svoje lično iskustvo. Neko kaže da mu je dobro od mitoxantrona, ali ja takve lično ne poznajem. Inače ko ne zna, mitoxantron je citostatik. Davao se, ili se još daje, kod nekog raka dojke. To je lekarima poslednje, čime pokušavaju da obuzdaju naš imuni sistem - imuni odgovor...

Van mreže Maki

• Član
  • **
  • Pol: Žena
  • nova ja
« Odgovor #196 poslato: Novembar 03, 2012, 11:26:13 pre podne »
znam,u srijedu idem na novu inf mozda mi i pomogne :a21m:

Van mreže Benćo

• Član
  • **
« Odgovor #197 poslato: Novembar 03, 2012, 12:09:45 posle podne »
Pažljivo prati šta ti se dešava kad primiš dozu. Nadam se da pre svakog primanja, ideš kod interniste - kardiologa. Moraš da pratiš svoje srce redovno, jer je mitoxantron kardiotoksičan!!! (Može da ošteti srčani mišić)! Naročito se prati ono EF, % pražnjenja krvi iz komora.

Van mreže Maki

• Član
  • **
  • nova ja
« Odgovor #198 poslato: Novembar 03, 2012, 01:43:57 posle podne »
bas sam se pitala gdje me to vode,7 dana su me razvozili ,te idemo da ti snimimo srce,pa kako disem zaboravila sam kakko se to zove udahni,izdahni,snimili pluca ,pa ekg ...boze kako sam se tad osjecala bolesno strpaju me u kolica ,doddje tehnicar sa kolima pa me vozi,razvozi ,sa odjeljenja na odjeljenje ,nije ni cudno sto si mi davali nesto za smirenje  :grr: i sto sam imala nocne more ,nisam smjela zaspati  :(

Van mreže Benćo

• Član
  • **
« Odgovor #199 poslato: Novembar 03, 2012, 03:50:35 posle podne »
Ne znam šta je to sve kod tebe zapravo?! Spirometrija se zove /udah-izdah/. Meni to nisu radili. Samo se uradi EKG, i color dopler /kolor ultra zvuk/. Sve se to završi začas. Čeka se samo ovde u BG, jer se zakazuje. Čak mislim, da ko prima mitoxantron, ima prednost i ne čeka.

Van mreže Maki

• Član
  • **
  • nova ja
« Odgovor #200 poslato: Novembar 03, 2012, 04:13:24 posle podne »
nisam ja nista cekala nego se bolnica renovira pa je na hiljadu strana,stara ,nova i tako redom :o

Van mreže Benćo

• Član
  • **
« Odgovor #201 poslato: Novembar 03, 2012, 04:30:52 posle podne »
Mislim to snimanje pluća i spirometrija...? To ti verovatno rade zbog nekih smetnji na koje si se požalila pri disanju, ili imaš neku obstrukciju pluća pa teže dišeš /astma na pr./, ili si možda pušač... Razlog neki sigurno postoji.

Van mreže Maki

• Član
  • **
  • nova ja
« Odgovor #202 poslato: Novembar 03, 2012, 04:32:39 posle podne »
imala sam upalu pluca pa su mozda htjeli da provjere je li proslo

Van mreže Benćo

• Član
  • **
« Odgovor #203 poslato: Novembar 03, 2012, 04:49:55 posle podne »
Eee, vidiš, to je to! Ako, neka samo rade sve. A ti, nemaš nikakvog razloga za strah... Opušteno samo, i osluškuj svoje stanje kad primiš dozu mitoxantrona. Ako primetiš da ide na gore, odmah alarmiraj! Ako ne, onda super. Nadaj se da će ti pomoći. Inače, ovde se prima najčešće u dozi od po 10mg. i tako 20 puta na tri meseca. To je i ukupna doza, koju čovek sme da primi u toku svog života (200mg.) Za ovo vreme od pet godina, trebalo bi da je čovek bez ikakvih problema - relapsa. Tako je, ako ide sve kako treba (po njima).

Na mreži raca

• Moderator
« Odgovor #204 poslato: Novembar 03, 2012, 06:06:16 posle podne »
Mislim da se ovde kod nas (u Srbiji) prima doza od 20 mg na tri meseca.

Van mreže Benćo

• Član
  • **
« Odgovor #205 poslato: Novembar 03, 2012, 06:11:05 posle podne »
Ja sam primao po 10mg. na tri meseca. Ne znam otkud ti sad to?

Van mreže Benćo

• Član
  • **
« Odgovor #206 poslato: Novembar 03, 2012, 06:24:31 posle podne »
Primao sam pre 5-6 godina, pa ne znam sad... Možda i tu ima neka šema, pa sve zavisi? To već ne znam. Ja samo kažem, kako je bilo kod mene.

Van mreže Maki

• Član
  • **
  • nova ja
« Odgovor #207 poslato: Novembar 03, 2012, 06:26:52 posle podne »
pise 10 mg a neznam koliko dugo

Van mreže Benćo

• Član
  • **
« Odgovor #208 poslato: Novembar 03, 2012, 06:31:07 posle podne »
Eto! Ja lično mislim, da bi 20mg. bilo ubitačno za nas. Možda daju i više, u drugim bolestima raka npr.. Naročito kod metastaza?

Van mreže Roxi

• VIP
  • MS
« Odgovor #209 poslato: Novembar 03, 2012, 08:28:19 posle podne »
Maki, ja sam primila Mitoxantron. Pisala sam vec o tome.
Isto kao i ti, primila sam interferon, bila sam pokretna, i za 2 meseca su mi se oduzele i ruke i noge. Onda su, da bi me izvukli iz bedaka mi uveli Mitoxantron. 6 meseci po 10 mg, kao i ti. Kontrole su obavezne svakog meseca pre nego sto dobijes narednu dozu. - Mora srce biti zdravo, krvna slika, ne sme biti bakterija u urinu,....
To je bilo 1996/7 godine. Posle 6 doza uspela sam da se vratim na noge, mada ne kao ranije. Uz stap.
U svakom slucaju tad mi je pomogao.
Ja sam obecala sebi jos 2000.godine da necu vise koristiti lekove. Bila sam na intervenciji jer znam da mi ne moze skoditi.

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.