Autor Tema: Pogoršanja i trenutna stanja ~ 2  (Pročitano 593208 puta)

Van mreže Roxi

• VIP
  • Pol: Žena
  • MS
Odg: Pogoršanja i trenutna stanja ~ 2
« Odgovor #165 poslato: Oktobar 31, 2012, 08:27:02 posle podne »
 :a10:O draga Daso,... sta reci...
Ne daj se. Verujem da ce se dekubiti resiti previjanjem i ne sedenjem na njima.
Cim se resis dekubita i pocnes slobodnije de se okreces, pokreces - malo po malo vratice se i pokreti na koje je tvoje telo "zaboravilo". Treba vremena i strpljenja, ono sto te snaslo nema direktne veze s MS-om tako da cim dobijes dovoljno snege oporavkom bices mnogo bolje!
Samo  nemoj klonuti duhom. Citaj knjige, pomoci ce ti. Veruj mi, to ti govorim iz iskustva.

:a10:

Van mreže Maki

• Član
  • **
  • nova ja
  • Dg: MS
« Odgovor #166 poslato: Novembar 01, 2012, 12:41:36 posle podne »
koja je ovo bolest majko mila,juce nisaam mogla da se povijem nego sam morala stomak da izbijem naprijed kao kad sam bila trudna ,sad nisam mogla da se sagnem morala za nesto da se drzim da bih hodala ,sad mi preostaje da opet jedva cekam srijedu pa trk u bolnicu  :n24:

Van mreže Maki

• Član
  • **
  • nova ja
« Odgovor #167 poslato: Novembar 01, 2012, 01:39:02 posle podne »
i pocela sam da se krivim na desnu stranu,pocela je kosa da mi sijedi ,kao da mi nije 30 godina nego mnogo vise :(

Van mreže Hoće nas!

• Član
  • **
  • Ono što me ne ubije to me ojača...
  • Grad: Lazarevac
« Odgovor #168 poslato: Novembar 01, 2012, 07:19:44 posle podne »
O, Bože, malopre kao da mi neko pucao u desnu stranu lica i desnu stranu grla, i sad stoji "knedla", jedva gutam. Ljudi sta da radim da progutam tu knedlu?

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Grad: Beograd
« Odgovor #169 poslato: Novembar 01, 2012, 07:38:03 posle podne »
Odjednom? Ako jeste, hitna pomoć.

Van mreže Hoće nas!

• Član
  • **
« Odgovor #170 poslato: Novembar 01, 2012, 08:19:01 posle podne »
Odjednom ovo u licu i grlu. Ovih dana imam manje snage u rukama, ali i preforsirala sam se zadnje dve nedelje, bila nam slava u subotu, troje male dece,sin bolestan vec mesec dana pa stalno trci u dom zdravlja, Tirsovu. Moze li da se izbegne ta hitna, poslace me za Beograd,ovde nemaju pojma,a ni ja ne znam sta da im trazim? A nema ko da mi cuva decu. Mogu da jedem i da pusim:-), mada iritira i bolucka ta "knedla".

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #171 poslato: Novembar 01, 2012, 08:26:21 posle podne »
Iznenadne promene u motorici, senzibilitetu, govoru itd, itd mogu ukazivati na nešto drugo. To što imamo MS ne znači da nas neće druge bolesti. Neću da te plašim ali bih ipak potražio mišljenje lekara.

Van mreže Hoće nas!

• Član
  • **
« Odgovor #172 poslato: Novembar 01, 2012, 08:47:24 posle podne »
Popila sam diazepam, to imam kuci, sacekacu do ujutru pa cu zvati dr ako ne prodje do tada. U svakom slucaju hvala na savetu Skler. Jos ne mogu da razlucim sta se smatra relapsom a sta je "normalno" za MS.

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #173 poslato: Novembar 01, 2012, 09:02:39 posle podne »
Jos ne mogu da razlucim sta se smatra relapsom a sta je "normalno" za MS.

U neku ruku to i nije loše jer me navodi na misao da ih nisi imala puno.
Relaps nije nešto što dođe u trenutku ili, da se ogradim, nisam imao takvo iskustvo. Svi su dolazili da se "oseti" i dok se ne razvije, sve sam nadao u ono "neće valjda" pošto je bilo nekoliko puta hoće-neće pa ispalo neće. :D

Jedini put za koji bih smeo da kažem da je bio brz, izazvan je mojom nesmotrenošću i stajanjem u redu na suncu/vrućini. Još u toku tog dana sam osetio kako kreće trnjenje ruku ali na sreću, dalje nije ni išlo. Nakon par nedelja se to trnjenje povuklo.

Van mreže Hoće nas!

• Član
  • **
« Odgovor #174 poslato: Novembar 01, 2012, 11:56:59 posle podne »
Pa za 2,5 godine 2 puta sam imala relaps (retrobulbalni neuritis) i to mi je lecila dr neurooftolmolog jakim dozama dexazona-svaki put po 40 i nesto inekcija,po 2*2 dnevno. E, sad bilo je izmedju jos 1-2  put da mi zuji u usima, blaži spazam u desnoj nozi koji je trajao 3 dana i koji sam ja ignorisala, kao i trnjenje desne ruke u toku trudnoce letos na onim vrucinama. Najupecatljivi problem mi je zaboravljanje i "bežanje misli" ali dr kaze da je to normalno za MS. Moja kuma ima MS sekundarno-progresivni tip ali zivi u Švedskoj i baš jutros je odputovala u neko lečilište u Australiju (šta ces-standard),pa nisam mogla da je dobijem ali znam da je imala takav spazam valjda jednjaka ili grla,nisam sigurna,da je mogla da pije i jede samo na slamčicu. Sreća, (kuc-kuc) kod mene nije tako jako, ali je iritirajuce strasno.

Van mreže Hoće nas!

• Član
  • **
« Odgovor #175 poslato: Novembar 02, 2012, 12:06:59 pre podne »
I ta dva relapsa u koja sam sigurna da su to su dosla preko noci, nista osetila nisam samo sam se ujutru probudila i paf, ne vidim na jedno oko. A u zadnje vreme samo molim Boga da me ne zadesi neki tezi relaps jer se mnogo iscrpljujem,ne spavam, stalno neke "vanredne" situacije, nikako da se skrasim da samo brinem o deci i kuci, pa da se malo odmorim.

Van mreže tatijana

• Član
  • **
  • Amor omnia vincit - Ljubav sve pobeđuje.
« Odgovor #176 poslato: Novembar 02, 2012, 09:08:35 pre podne »
sto se knedle tice,povlaci se sama za par dana..tako mi je bilo skoro posle pulsne se pojavila i bas iritira .uzmi nesto za smirenje..
Skler ,ne bih se bas slozila ,ima raznih slucajeva..covek legne ok,a sutradan....  :sad:

Van mreže Maki

• Član
  • **
  • nova ja
« Odgovor #177 poslato: Novembar 02, 2012, 09:20:20 pre podne »
i u stanu hod mi je ocajan a morala bih poci blok dalje a kako cu neznam,nadam se da ce mi barem sin doci na sat , :n15:

Van mreže Maki

• Član
  • **
  • nova ja
« Odgovor #178 poslato: Novembar 02, 2012, 09:21:29 pre podne »
do tad vracam se u krevet :(

Van mreže tatijana

• Član
  • **
  • Amor omnia vincit - Ljubav sve pobeđuje.
« Odgovor #179 poslato: Novembar 02, 2012, 09:40:11 pre podne »
maki,a da odes ti opet kod neurologa?jesi radila magnet skoro?  :n29:

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.