Autor Tema: Masno tkivo na kapku ili..  (Pročitano 35552 puta)

Van mreže Džudi

• Član
  • **
  • Pol: Žena
  • Ex Zbunjena
  • Dg: G80.2
  • Grad: Beograd
Masno tkivo na kapku ili..
« poslato: April 25, 2012, 10:03:48 posle podne »
Pre otprilike šest meseci, posle kratkotrajnog korišćenja losiona za čišćenje lica iz Lili apoteke, primetila sam da se na levom očnom kapku stvara neka bubuljica koja je tokom vremena počela da raste.

Moja kozmetičarka je pre dva meseca pokušala da je skine, obe smo mislile da je samo bubuljica..Ali, pre neki dan sam ponovo bila kod nje, gledala je kapak i rekla da neće ništa da pokušava, i da je potrebno da uzmem uput od lekara opšte prakse za dermatologa.

Listam sada po netu i vidim da je to možda masno tkivo.

Posle prvomajskih praznika imam zakazanu kontrolu kod lekara opšte prakse i tražiću uput..ali ne znam da li da tražim uput i za dermatologa i oftamologa ili..

Trenutno mi to ne predstavlja problem, samo je estetika u pitanju, ali plašim se da će početi naglo da raste i da će praviti probleme sa kapkom-zatvaranje ili spuštanje kapka.

Da li je neko imao sličan problem i kakva su iskustva?

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Dg: MS
Odg: Masno tkivo na kapku ili..
« Odgovor #1 poslato: April 25, 2012, 10:08:27 posle podne »
Ne znam kako to kod tebe izgleda ali imao sam nešto slično ili isto, po opisu. Više, manje, samo se povuklo.

Van mreže Džudi

• Član
  • **
  • Ex Zbunjena
« Odgovor #2 poslato: April 25, 2012, 10:19:56 posle podne »
Malo je, više duguljasto nego okruglo na samom kapku i kozmetičarka kaže da je trebalo već da se samo povuče.

Pazim sada kad stavljam neki losion na lice, i plašim se odlaska dalje, kod oftamologa, dermatologa.. :sad:

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #3 poslato: April 25, 2012, 11:11:09 posle podne »
nema veze oftamolog. idi ti kod ovog za kožu. Šta se bojiš. neće oko da ti vadi zbog bubuljke na kapku. ;)

Van mreže seve

• Član
  • **
  • Dg: G 35 i M10
« Odgovor #4 poslato: Maj 03, 2012, 11:30:32 pre podne »
 Ja imam problem sa bradavicama na oba ocna kapka, vise puta sam spaljivao i opet se vrate, malo je neprijatno dok se radi.  :m1:

Van mreže Džudi

• Član
  • **
  • Ex Zbunjena
« Odgovor #5 poslato: Maj 18, 2012, 12:55:33 pre podne »
Zaboravih da vam napišem šta mi je rekla lekarka opšte prakse. Pošto mi je povišen holesterol, rekla je da više šetam i držim neke dijete-moram kod nutricioniste, i ona misli da je to masno tkivo zbog holesterola i da će se vremenom povući. Smanjuje se malo, i možda neću morati da idem kod oftamologa i dermatologa.

Van mreže Džudi

• Član
  • **
  • Ex Zbunjena
« Odgovor #6 poslato: Jul 31, 2012, 12:24:49 pre podne »
Stoji i dalje.

Đavo mi nije dao mira, pa sam kopala po netu i našla svašta, što od dermatoloških bolesti, što od očnih.

Nervira me, ružno izgleda plus kao da se približava oku.

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #7 poslato: Jul 31, 2012, 10:38:21 posle podne »
Ok, mimo tog rudnika, ode li do lekara? ;D

Van mreže Džudi

• Član
  • **
  • Ex Zbunjena
« Odgovor #8 poslato: Avgust 01, 2012, 03:09:32 pre podne »
Bila sam nedavno kod dr opšte prakse, reče mi da jedem malo dijetalno zbog holesterola, da ne jedem jaja, a da će uput za oftamologa i dermatologa dati ukoliko vidi da ne spada to ružno na kapku.

Iskreno, plašim se da mi neko nešto radi oko očiju. :sad:

Van mreže Džudi

• Član
  • **
  • Ex Zbunjena
« Odgovor #9 poslato: Avgust 19, 2012, 10:23:17 pre podne »
Ponovo išla kod lekarke opšte prakse, po upute i lekove, bila je zamena moje dr.

Gleda žena moj kapak, onda pipa to masno tkivo i zaključuje da je lipodermatitis ili kako se već zove i kaže da ni slučajno to ne diram jer se nalazi na nezgodnom mestu. Dodaje da može da bude opasno ukoliko dermatolog to skida.

Nije mi baš prijatno jer ružno izgleda, a ona me je uplašila :sad:

Van mreže Daša

• Član
  • **
  • Grad: NS
« Odgovor #10 poslato: Avgust 19, 2012, 12:15:20 posle podne »
Meni se pre dve godine na dlanu desne ruke pojavila mala izraslina, oblika zrna riže,kao da je krvna žila napravila mali čvor, koji je prošle godine porastao na veličinu zrna graška...osećala sam nelagodu,prilikom oslanjanja na taj dlan,pa sam potražila  mišljenje lekara.
Internista,kod koje sam bila na uobičajenom kontrolnom pregledu,kada je pogledala,konstatirala  da je to za vaskularnog hirurga,uz napomenu ,da ne diram,jer bi mogao da se pokrene tromb... :o
Prijatelj,hirurg,da je masno tkivo,da dođem kada je dežuran,ako me smeta,da će mi to "srediti"... :n25:
Lekar opšte prakse,kada je pogledala,rekla da je cista,da ostavim,da ne diram... :a21m:
I kada sam se već navikla na tu "kuglicu" veličine graška,zimus sam primetila da se smanjuje i ovo leto je nestala  u potpunosti :m2:

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #11 poslato: Avgust 19, 2012, 01:16:13 posle podne »
Ponovo išla kod lekarke opšte prakse, po upute i lekove, bila je zamena moje dr.

A šta bi sa uputom za dermatologa i oftamologa???

Van mreže naca

• Global Moderator
  • kad porastem,samo će mi se kasti...
  • Grad: NBgd
« Odgovor #12 poslato: Avgust 19, 2012, 01:41:32 posle podne »
Džudi da nije u pitanju Xanthelasma (Xanthelasma palpebrarum )?,potraži slike i ti,pa vidi jel to kod tebe tako slično izgleda. :m1:

Van mreže Džudi

• Član
  • **
  • Ex Zbunjena
« Odgovor #13 poslato: Avgust 19, 2012, 10:44:01 posle podne »
Skler, tražila sam i od moje lekarke i od ove zamene-kažu -ne treba, samo da se ne dira taj kapak. Baš tako, da ne diram ništa. A zamena moje lekarke već rekoh, kaže da je to opasno ako se dira i ako dr skidaju.

Naco, to je to.

Van mreže naca

• Global Moderator
  • kad porastem,samo će mi se kasti...
  • Grad: NBgd
« Odgovor #14 poslato: Avgust 20, 2012, 06:15:36 posle podne »
Džudi onda dijeta,jer to ima veze s ishranom,odnosno pojavljuje se kao pokazatelj viška holesterola,a i ti reče
Pošto mi je povišen holesterol, rekla je da više šetam i držim neke dijete-moram kod nutricioniste, i ona misli da je to masno tkivo zbog holesterola i da će se vremenom povući.
i te dr,ništa ih ne košta da te upute dermatologu  ;)

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.