Drago mi je zbog vas, a ja ću zbog moje lekarke skroz da odlepim.
Danas je mama odnela izveštaj od komisije da bi ova dala doznake. Jedva je izračunala od kada do kada treba da piše te doznake.
E, sada...donela je i novi nalaz od psih. Ona nije mogla-KOMPJUTER NEĆE DA PRIMI, da mi napiše recept za lek čija je doza povećana i imam još za sutra...moraću da ga kupim..
Kaže, prepisala sam ga 10 ili 12.oktobra.
NE ZNA MATEMATIKU.
Ako u kutiji ima 30 tableta, a ja pijem 2 uveče, logično je da će mi jedna kutija trajati 15 dana.
Kaže da dođem 10 ili 12 ili kad hoću po recepte, ali da prethodno zakažem. A vidi da je doza povećana.
Jedva čekam da je promenim. Moraću prekosutra da kupim taj lek u privatnoj apoteci i još jedan...a dala mi je recept za lek koji pijem jednom dnevno...i sada imam 3 kutije...bez potrebe! Mislim, ne mora da ih prepisuje.
Zvala sam moju psih, nisam je dobila, i ona med.sestra na šalteru je bila zapanjena što lekarka opšte prakse ne zna da računa..i rekla mi je da mogu to da kupim u priv.apoteci. A moja psih je davno konstatovala da moram da je menjam-lekarku opšte prakse.
Prošle godine sam imala anginu, grlo me je bolelo o baš mi nije bilo dobro. Dr. opšte prakse me je poslala kod psihijatra da ova napiše da li sme da mi da nešto od antibiotika.
I bilo je tragikomično: ja kod psih. ona mi kaže-"dajte da pogledam grlo"

i onda traži u nekoj knjizi dijagnozu i kuca...i piše šta treba od terapije da dobijem za anginu. Tačno joj je napisala i boldovala lekove koje treba da mi prepiše. I odem ponovo kod lekarke opšte prakse, i ona kaže -dobro, i prepiše dijagnozu i prepiše recepte za taj jedan lek -psih je navela nekoliko.
](http://www.hendidrustvo.info/forum/Smileys/default/eusa_wall.gif)
Još tada smo konstatovali da moram da je menjam...i ne znam zašto uopšte odlažem to.