Autor Tema: Osobe s invaliditetom blokirale saobraćaj...  (Pročitano 3439 puta)

Van mreže david

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
  • Dg: nema mi spasa...
  • Grad: underworld
Osobe s invaliditetom blokirale saobraćaj...
« poslato: Septembar 22, 2011, 04:41:53 posle podne »
Osobe sa invaliditetom blokirale su u toku dana saobraćaj na raskrsnici Ulice kneza Miloša i Nemanjine u centru Beograda. Njihovi predstavnici razgovarali su sa predstavnicima Ministarstva rada o zahtevu za povećanje iznosa nadoknade za tuđu negu i pomoć i donošenju zakona o invalidnini za civile. Saobraćaj u Beogradu sada normalizovan.
U linku dole...svo o ovome.

Nisam znao gde da stavim...neka moderator premesti...

http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/166434/Osobe-s-invaliditetom-blokirale-saobracaj

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Dg: MS
  • Grad: Beograd
Odg: Osobe s invaliditetom blokirale saobraćaj...
« Odgovor #1 poslato: Septembar 22, 2011, 10:01:03 posle podne »
Citat
"Zakon o socijalnoj zaštiti, koji definiše ovo pitanje, usvojen je u Narodnoj skupštini pre nepunih pet meseci i zaista je neprimereno da se taj Zakon menja nakon tako kratkog vremena"

Zanimljivo.

Van mreže raca

• Moderator
  • Pol: Žena
« Odgovor #2 poslato: Septembar 22, 2011, 10:09:39 posle podne »
Citat
"Zakon o socijalnoj zaštiti, koji definiše ovo pitanje, usvojen je u Narodnoj skupštini pre nepunih pet meseci i zaista je neprimereno da se taj Zakon menja nakon tako kratkog vremena"
Zanimljivo, zanimljivo.
A da se nešto drugo menja?  :m3:

Van mreže Džudi

• Član
  • **
  • Pol: Žena
  • Ex Zbunjena
  • Dg: G80.2
  • Grad: Beograd
« Odgovor #3 poslato: Septembar 22, 2011, 11:43:18 posle podne »
" iz Ministarstva rada i socijalne politike dobili su uveravanja da će zakon o invalidnini za civilne ososbe sa invaliditetom biti usvojen, ali je rečeno da je za to potrebno vreme. "

Smajlikojićuti.

Plašim se da ostavim drugačiji komentar.

Moram ](*,)

Dovoljno je prilagoditi i preraditi postojeći Zakon o RVI, i ostalima iz te kategorije...i eto nama Zakona. I ako baš moramo da imamo manje od njih, neka ekonomisti smanje...ali neka ostave dovoljno za pristojan život.   

Van mreže bedazzled

• Član
  • **
  • Bad in the game!
  • Dg: Poliomyelitis
« Odgovor #4 poslato: Septembar 22, 2011, 11:58:31 posle podne »
Ja bas ne razumem ovo da je tudja i nega oko 22000 din??? Ja imam procenjenu invalidnost 100% primam 14500 din a dodatak iz socijalnog(tudja i nega drugog lica) primam 7800 din??? E,sad kapiram da je to sve zajedno oko 22000 din ali kako ja shvatih a nek me neko ispravi ovde se prica o iznosu samo za tudju negu i pomoc???

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.