Hej narode,
posto vise ne znam kome i kako da se obratim (a da to bude bez oruzja i dinamita) odlucila sam da vas pitam da zavet..
Naime, Ja sam na bolovanju vec 2 godine (u postupku sam za invalidsku penziju, dobila sam resenje koje mi je potvrdilo 80% invaliditeta ali zbog nedostatka staza, nisam mogla da ostvarim penziju). U januaru ove godine sam podnela zalbu na to resenje i nastavila sam da produzavam bolovanje u PIO Rakovica gde pripadam posto zivim na Cukarici, ali ovog meseca su oni primetili da ja u stvari nisam u njihovoj nadleznosti posto sam trajno onesposobljena za rad pa su me poslali Drogostepenoj komisiji u Vladetinoj posto bi oni trebali da nastave da mi produzavaju bolovanje. Tu i pocinje ova urnebesna prica..
Posto ja stvarno nisam u stanju da idem sa Banovog brda do centra prevozom, moj muz je zaduzen za resavanje mog bolovanja jer nam je u vise navrata receno da nije potrebno da fizicki budem pristuna. Muz odlazi u Vladetinu, gde ustanovljava da je komisija u PIO Rakovica napisala pogresnu adresu i primoran je da se vrati na Miljakovac da bi mu napisali tacnu adresu (?!)..ok, dakle suprug ode, isprave mu adresu i on se vraca u Vladetinu gde mu kazu da mora da ponese moju licnu kartu, ali ni tu nije kraj - kad se on opet vrati na Banovo brdo i donese im licnu kartu, kazu da oni apsolutno
ne zele da se bave mojim predmetom posto sam trebala da im se obratim kad sam podnela zalbu (naravno, niko nikada me nije uputio na njih tako da nisam ni znala za drugostepenu komisiju). Obracam se ombudsmanu koji mi kaze da napisem zalbu i da odem do direktora ali jedino sto nam je uspelo je da napisemo zalbu (za koju sam potpuno sigurna da ce zavrsiti u kanti), a od njihovog pravnika u Nemanjinoj dobijamo odgovor da smo "mi krivi jer nismo otisli na pravu adresu". Po kojoj logici bi ja 7 meseci isla u Pio Rakovica i tamo produzavala bolovanje a da mi je pritom receno da se obratim u Vladetinu? Hod mi jeste los ali pamcenje me jos dobro sluzi, Pregledali smo sve papire i nigde nikada nije ni pomenuta Vladetina.
Sad mi nije produzeno bolovanje, ja ostajem bez minimalnog dohotka i na ivici sam zivaca posto svakog drugog meseca imamo peripetije sa Pio fondom i suprug je prinudjen da kruzi izmedju Nemanjine, Aleksandra Kostica i Miljakovca.
Hocu da stanem na rep ovim skotovima i da im se .... znate vec, sve po spisku ali nemam predstavu kome se zaliti na njih?
Obratila sam se Ministarstvu rada i socijalne politike - oni imaju neku sluzbu koja se bavi zastitom invalida ali oni su me uputili na adresu RZZO-a koji isto kazu da nisu nadlezni (mada po logici stvari mi lici na RZZO posto je problem sa produzavanjem bolovanja)
Ako imate neku ideju, slobodno vicite jer ja vise nemam ideju sta da radim, sem da zakucam Tadicu licno na vrata

Kakva sam blesava, na kraju cu to i da uradim