Autor Tema: sta rade majke dece sa 100% invaliditetom  (Pročitano 7683 puta)

Van mreže gogilog

• Član
  • **
sta rade majke dece sa 100% invaliditetom
« poslato: April 10, 2011, 01:49:56 posle podne »
Poz svima,zanima me kako majke dece koja su rodjena sa sindromom (100%invaliditetom)resavaju problem vracanja na posao posle bolovanja.Moja devojcica ima Angelmanov sindrom i dobila sam bolovanje do njene 5 godine ali mi nije jasno sta dalje posto nepostoji ustanova gde bi ja mogla nju da ostavim a bolovanje ne mogu vise da produzim.Koliko sam ja razumela jedina solucija je dati otkaz ili platiti neku zenu iz sopstvenog budzete.da li neko ima predlog sta raditi i kako, nista mi nije jasno totalno sam sludjena saznanjem da cu ostati bez posla.

Van mreže maksici07

• Novi član
  • *
Odg: sta rade majke dece sa 100% invaliditetom
« Odgovor #1 poslato: April 26, 2011, 05:45:14 posle podne »
Dobro pitanje, i mojoj supruzi za manje od 1 god.istice bolovanje a imamo dete sa CP.
Naculi smo da se u skupstini spominje neki novi zakon o penziji za majke sa decom s pos.pot. ali nista konkretno ,ako neko nesto zna o tome neka se javi
pozdrav za sve

Van mreže maksici07

• Novi član
  • *
« Odgovor #2 poslato: April 26, 2011, 07:19:32 posle podne »
ustvari zaboravio sam da napisem da postoje vrtici za decu sa posebnim potrebama .na svakoj opstini po 1-2 vrtica sa razvojnim grupama ili mozda za vas slucaj bolje -vrtic vencic u zgradi uciteljskog fakultete-kod stadiona

Van mreže gogilog

• Član
  • **
« Odgovor #3 poslato: Maj 31, 2011, 12:09:03 pre podne »
bas bi bilo lepo da mozemo u vrtic jer obozava decu, medjutim nas sindrom se ne slaze sa drugim sindromima a ima nas jako malo svega 3 do 4 deteta u Srbiji tako da to otpada.Sto se tice tog zakona ja im nista ne verujem i sama sam pokrenula neku pricu povodom toga i mislim da su to prazne price.Kod nas izgleda treba organizovati ........... paradu i pokazati koliko ih boli uvo za decu koja nisu kriva sto su posebna.

Van mreže naca

• Global Moderator
  • Pol: Žena
  • kad porastem,samo će mi se kasti...
  • Dg: MS
  • Grad: NBgd
« Odgovor #4 poslato: Maj 31, 2011, 12:26:48 pre podne »
a znate li za dnevni boravak,pogledajte ovde
Centar za smeštaj i dnevni boravak
 dece i omladine ometene u razvoju Beograd

možda možete kod njih da se raspitate  :m1:

Van mreže gogilog

• Član
  • **
« Odgovor #5 poslato: Avgust 04, 2011, 03:28:59 posle podne »
raspitala,videla i ...........................zanemela.Nismo ni svesni gde zivimo...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Van mreže tatijana

• Član
  • **
  • Amor omnia vincit - Ljubav sve pobeđuje.
« Odgovor #6 poslato: Avgust 04, 2011, 07:05:42 posle podne »
.Kod nas izgleda treba organizovati ........... paradu i pokazati koliko ih boli uvo za decu koja nisu kriva sto su posebna.

Na zalost..Evo sad ce i polovi da se menjaju o trosku drzave,a za decu...ma koga je jos briga  ](*,) ](*,) :(

Van mreže maksici07

• Novi član
  • *
« Odgovor #7 poslato: Januar 02, 2012, 07:33:30 posle podne »
posle duzeg vremena dodacu nesto na temu.
pokusajte sa udruzanjemn RO-DE(upoznao sam divnu gospodju koja vodi grupu).

Van mreže gogilog

• Član
  • **
« Odgovor #8 poslato: Februar 13, 2012, 01:33:01 posle podne »
Ovog tipa dnevnog boravka ima kada su u pitanju lakse ometena decu u razvoju,moje dete ima 4 god i teze je ometeno,ona ne hoda ne moze sama da se hrani , da pijetecnost, korist pelene ima problem sa  snom tj. ne spava,itd.Kod nas sve pocinje sa ona sama ne moze.......

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Dg: MS
  • Grad: Beograd
« Odgovor #9 poslato: Februar 13, 2012, 07:27:53 posle podne »
:(

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.