Meni su u medjuvremenu nasli i alergiju na gluten, tako sami dosla do ovog sajta.
Cela prica meni ima smisla.
Nisam jos pricala sa svojom doktrorkom, ali vec nekoliko meseci jedem hranu bez glutena, a poslednja 2 i bez mlecnih proizvoda i mahunarki.
Meni cela prica ima smisla.
Jos uvek proucavam, zato vas i pitam kako se vi hranite.
Da li samo smanjeni unos zasicenih masti ili nesto rigoroznije.
I sta uzimate od dodatnih vitamina i minerala.
Koliko sam citala u inostranstvu se bas kljukaju vitaminima, mineralima i sl.
Gde kupujete vitamine i koje.Ne znam za tu privatnu laboratoriju.
Ne znam o kakvim se analizama radi, ako imas adresu, telefon, javi.
Znam da ovu analizu ne radi niko vise u Strbiji, ni jedna privatna laboratorija, ni VMA i sl. I znam da su analize dosta skupe. Mislim da se ne radi o istim analizama.
Kada ti otkriju da imas antitela na gluten, da bi dobio dijagnozu da imas celijakiju mora da se radi biopsija, to je standard. I kod nas i u svetu. Mislim da se samo maloj deci ne radi, ali nisam sigurna.
Komplikovano je za hranu. Prakticno sva tri gavna obroka kuvas.
Ja sam sad na jos rigoroznijoj dijeti dok ne uradim u maju kontrolni pregled kod gastroenterologa.
I nervira me koliko sam mrsava. Uvek sam bila mrsava, ali sa ovom dijetom tek nema sansi da se ugojim.
U principu od srednje skole imam slicnu tezinu, ali bih ja volela da sam malko deblja. 
Mako!
Moj sin je od rođenja imao probleme sa hranom povraćao je i imao 7-8 stolica na dan,i grozan ekcem po licu i rukicama.Užasno je bio mršav,sa 2 meseca po preporuci pedijatra dohranjujem ga veštačkim mlekom za bebe.Odmah reakciija na mleko u vidu otoka lica nos,usta uši otečene .U Tiršovoj mu daju Urbason i kažu alergija na mleko.Snađem se i nađemo sojino mleko za bebe Prosobe,spremala sam ga i davala mu al on ili neće il ga pije i povraća.Vidim da je vrag odneo šalu i posle par dana mučenja odlučim da mu dam da jede.Supa od junećih kostiju nemasna,(kad se ohladi skinem masnoću)krompir ,šargarepa,pirinać izgnječeno i počnem da dajem sve što mi je palo napamet da beba može da jede.Krenuše kontrole kod Dr,oni oduševljeni krenuo dečko da napreduje.Sve vreme slabo spavao,ali hiper aktivan.S 6 meseci je bez pardona hodao uz ogradu kreveca,sa 7 hodao bez pomoći pridržavanja uz nešto,s 8 trčao.Usput je propričao ko veliki.
Sa godinu dana je imao čak 10 kg,sa 2- 11 sa 3- 12 kg.Mentalno zdrav ali užasno mršav.I dalje je imao 5-6 stolica na dan.
U to vreme upoznam ženu čiji je muž pedijatar-gastroenterolog i ona me uputi kod njega.Primi nas oboje čovek u Olga Dedijer dečiju bol.
Urade mu sva moguća ispitivanja i na kraju biopsiju tankog creva.Tanka creva bez crevnih resica,glatka.Urade mu kožne probe i utvrde alergije na:mleko ,kravlji sir, pšenično brašno(al ne zbog glutena),crveno voće i povrće,kakao.DG.malapsorpcija creva.Sin bude na dijeti bez ovih stvari ,reše se stolice,počne da dobija u težini i visini.Posle 6 meseci Dr na kontroli kaže još neko vreme dijeta a onda postepeno svu hranu da proba.Rekao je da su se crevne resice regenerisale.
Za sad je s njim sve u redu,ponekad ima 1-2stolice na dan. Porastao je ima 14,5god visok je ,normalno uhranjen,mentalno sasvim u redu.
Mene zanima koji su uopšte kod tebe bili indikatori za ispitivanje alergije na gluten,koji problemi osim što kažeš da si mršava?
Radila si biopsiju creva ,a kožne probe?