Autor Tema: Pogled unazad - naše priče  (Pročitano 322363 puta)

Van mreže donka

• Novi član
  • *
Odg: Pogled unazad - naše priče
« Odgovor #345 poslato: Jul 21, 2011, 02:23:08 posle podne »
Dg: DDO CNS G35

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #346 poslato: Jul 21, 2011, 02:28:37 posle podne »
znaci ipak ms

Van mreže littlefoot

• Novi član
  • *
« Odgovor #347 poslato: Jul 27, 2011, 01:27:54 posle podne »
Ako ovom postu nije mesto ovde ja bih molila Sklerozicu da ga prebaci tamo gde treba :)

Evo ovako, 31 godina, ludacki posao u poslednje tri godine (bez slobodnog dana, bez godisnjeg odmora, radni dan traje po 12 sati, a nekad se nastavi i kad dodje kuci). Karijera na apsolutnom vrhuncu - u septembru treba da pocne da samostalno vodi citavu proizvodnju. Cele prethodne godine se zalio na konstantan umor, ali smo to pripisivali samo nenormalnom tempu. Onda mu u novembru skacu enzimi jetre - lekari sumnjaju na cirozu (ne pije, ne pusi, ne drogira se), rak ili na hepatitis. Ispostavilo se da nije nista, bio je na dijeti dva meseca i enzimi su se spustili na relativno normalan nivo (nemam pojma da li jetra ima veze sa ms-om, nigde nisam nasla vezu). Posle jetre dobija bronhitis koji prerasta u astmu i na pumpicama je dva meseca (hormoni naravno).
A onda pre dve nedelje (opet na poslu) u roku od par sati je izgubio vid na desnom oku. Sve ostalo funkcionise normalno (zaboravila sam - par dana pre toga se ukocio i kaze bol mu spusta niz desnu nogu!). On i devojka odlaze kod lekara opste prakse, dobijaju uput, zavrsavaju u Pasterovoj na oftamoloskom gde se rade pretrage i gde shvataju da je vid samo simptom. Tu su vec kontaktirani neurolozi (dr Irena Drulovic mislim da se tako zove) i ukljucuju mu infuziju sa hormonskom terapijom. Nemam pojma koliko je cega primao - ne zna ni on. Samo mi je rekao da je toliko napucan da se oseca kao porodilja  n31. Posle par dana ga prebacuju na neurolosko i uspevamo da zakazemo MR u Svetog Save i.... demijelinizirajuce lezije, bele tufne na snimku, cela strana gusto kucanog teksta...sve ostalo vam je vec poznato.
Jos uvek je na neuroloskom, sad vise nije na infuziji, smanjili su mu hormone, pije neke tablete (pisem neke jer ne zna koje su - pretpostavljam opet hormoni u nekoj manjoj dozi). Iz bolnice izlazi sutra - doktorka mu je rekla da on nije pacijent, da je moguce da sledeci napad bude tek za par godina, ali i da mora da povede racuna o ishrani, fizickoj aktivnosti. I da joj se javi kad se sledeci napad desi (ukoliko traje 24 casa). Upoznala ga je sa interferonskom terapijom, sa sve cenom  (!!!!!!) i rekla mu da on to jos uvek nema potrebe da prima posto je imao samo jedan napad.
Ovo nije bilo ukratko...ali krace nije ni moglo... izvin'te

Van mreže ivancica

• Član
  • **
« Odgovor #348 poslato: Jul 27, 2011, 03:43:31 posle podne »
šta reci na ovo-drzi se,toliko sam priča potresnih pročitala u ovih zadnjih 10 dana koliko sam na ovom forumu i stvarno mogu samo da  se divim svim ovim ljudima

Van mreže Roxi

• VIP
  • Pol: Žena
  • MS
« Odgovor #349 poslato: Jul 28, 2011, 03:43:41 posle podne »
Izvini Ivancice, cemu se divis?

Van mreže ivancica

• Član
  • **
« Odgovor #350 poslato: Jul 28, 2011, 05:14:37 posle podne »
odgovor roxi ti je u predlozima i kritikama

Van mreže Ena

• VIP
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
  • Dg: MS
« Odgovor #351 poslato: Avgust 12, 2011, 09:35:27 posle podne »
Ovo je najgori deo u stažu gđe.MS kod mene do sada.
Sve je počelo još u februaru ove godine. Duple slike i ukočen hod.
Bila sam ubeđena da  je došlo do restenoze i čekala sam kontrolu u Nišu.
 Kupila sam injekcije OHB12,B1 i B6 koje mi je komšinica davala svaki dan.
Spazam koji sam imala u desnoj nozi se polako povlačio i meni je bilo bolje.Na svoju ruku sam uzela dexazon tablete i počela ih piti po šemi koju mi je dr napisala još 2003-će,od kog mi se povlače duple slike.(sada znam da je bila greška)
Međutim ja sam i dalje bila lošije nego pre.Ms,diskusi na vratnim pršljenovima,»sušenje»kičmene možine šta je od toga uzrok mog stanja koje trenutno osećam? Pitam se stalno.
Ne znam kako da opišem moj odlazak na kontrolu u Niš,prosto sam želela da je došlo do restenoze,ali nije.sve je bilo ok na kontroli.

Onda odlazim kod dr Dinića,na nameštanje atlasa,tu sam očekivala da će konačno nestati moja nestabilnost ali nije,povukli se samo bolovi u vratu koji su se posle par dana opet vratili.Tada odlazim ponovo kod Dinića i opet nameštanje dva pršljena koja su bila izmeštena.Atlas je bio u redu.
Bolovi u vratu nestaju i do sada se nisu vratili (nadam se da i neće).Sledeće što nastupa je odzvanjanje u ušima i nizak pritisak koji sam pripisala promeni vremena.
Moja vožnja bicikla se smanjila jer je desna noga počela da mi pada se pedale i silazak sa bajsa je bio takav da sam par puta za dlaku pala.
Zatim početkom jula počinje trnjenje desne strane tela,ne vidim na desno oko dobro + duple slike,ne čujem dobro na desno uvo,ne dišem desnom nozdrvom pa su tu kapi za nos.Iz dana u dan sve gore.

17. jula  sam polupokretna,ne mogu da hodam  i jako sam loše i fizički i psihički.
Ono što me je rasplakalo i dovelo do granice kada bih vrištala je to,da je moja prva vrtoglavica (ona jaka kad sve tone preda mnom i dani pod infuzijom) bila 17. jula 1998.tada je moja ćerka slavila 7.rođendan,a ove godine 21.

18 .jula počinjem sa pulsnom 5 dana 1000mg 24. primam zadnju a meni gore nego pre.
Padam,ne mogu da hodam sva u modricama i ogrebotinama.
4.Avguusta odlazim kod neurologa u D.Z i dobijam. Myolastin
Beviplex ampile 10 dana
OHB12 - 5 dana
Sant e gal
Aspirin
Ginko Guard
Doktorka na pregledu kaže da imam snagu u nogama,ali ja ne mogu da stojim a kamoli da hodam.(inače ovo je prvi pravi neurološki pregled od kako sam uradila intervenciju).
Netabilnost i spazam jaki. Od 5.Avgusta više nisam mogla sići niz stepenice tako da nisam ni izlazila napolje do juče 11.Avgusta.
Danas sam malo bolje i bila sam napolju,prošetala uz pomoć mame i klinca kroz dvorište.
Mamu pod ruku a klinca za ruku.
Šta ti je život,do skoro sam sanjala o danu kada ću moći otići pešaka do škole po dete,a danas sanjam i molim Boga da mi bude onako kako je bilo pre ovoga.
U ponedeljak idem na kontrolu pa ću videti šta dalje.

Sećam se da sam po davanju dijagnoze plakala i pitala kao i svi verovatno"zašto ja"?
A onda sam digla glavu i rekla sebi.ovo ćeš izgurati i protiv ovoga ćeš se boriti.
Tako i danas sebi govorim "Ovo će proći i ostati kao jedna ružna epizoda u životu".
Inače ovaj forum i druženje sa vama,znače mnogo.
Tako da u ovoj bolesti ima i nešto dobro,a to je upravo ovo mesto koje nas okuplja i daje nam svima bezuslovnu podršku. :a10:

Da dodam,kad bi bilo potrebe da radim ponovo intervenciju otišla bih opet,jer onaj period posle intervencije kada sam bila super se ne zaboravlja.
Tako da ovom pričom ne želim nikoga da uplašim da ne ide na intervenciju ukoliko je planirao,jer svi mi imamo drugačiji organizam i drugačije bolujemo.

Van mreže barbika

• Član
  • **
  • Da vec danas bude bolje , daj nam Boze malo volje
  • Grad: Beograd
« Odgovor #352 poslato: Avgust 12, 2011, 11:50:22 posle podne »
 :n29:

bice bolje,dace Bog samo hrabro  :a10:

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Grad: Beograd
« Odgovor #353 poslato: Avgust 13, 2011, 09:33:17 pre podne »
Ena, teško je čitati o ovakvim teškim pogoršanjima, pogotovo ako je čovek i sam prošao kroz ista. Nađi onu slamčicu i ne daj se. Znam da treba mnogo snage i pomoći ali uspećeš ti.

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #354 poslato: Avgust 13, 2011, 09:39:17 pre podne »
Dajem sve od sebe i nadam se da će biti bolje. :)

Van mreže Roxi

• VIP
  • MS
« Odgovor #355 poslato: Avgust 14, 2011, 05:23:31 posle podne »
Ena draga, mislim da nam je generalno svima lose. 
Stvarno ljudi, svima nam je prilicnno lose
Ne daj se, molim te, sve ce to proci.
Ova nasa bolest nas navikava na sve.... Bices ti dobro, samo da nam krene nesto svezije vreme. Videces!
Hrabro, ne daj se!

Van mreže Vila

• Član
  • **
  • Ako hoces da pobedis,ne smes da izgubis :DDD
« Odgovor #356 poslato: Avgust 14, 2011, 09:36:07 posle podne »
I ja mislim da nas ovo vreme ubija,tj pokusava ali zajedno smo jaci. n32

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #357 poslato: Avgust 14, 2011, 09:36:48 posle podne »
Nadam se i verujem da će biti bolje. ;)

Van mreže akvamarin

• Član
  • **
  • Grad: Novi Sad
« Odgovor #358 poslato: Avgust 14, 2011, 11:10:57 posle podne »
Samo hrabro, Ena, bit će bolje, mora.... :n20:

Van mreže tatijana

• Član
  • **
  • Amor omnia vincit - Ljubav sve pobeđuje.
« Odgovor #359 poslato: Avgust 14, 2011, 11:22:01 posle podne »
 :n20: :m3: :n29: bice draga sve ok..samo treba strpljenja .. :m2:
a,ste su ti rekli za to susenje k.mozdine ima li nesto za to?/

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.