Autor Tema: Pogled unazad - naše priče  (Pročitano 325715 puta)

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
Odg: Pogled unazad - naše priče
« Odgovor #75 poslato: Jul 19, 2008, 09:31:11 posle podne »
A cula sam prosle nedelje da je msovac izvrsio samoubistvo (nije vazno gde i kako) jer je MS napredovala a o njemu nije imao ko da brine. Toliko o drustvu u kom zivimo.
Hocu da kazem da nema potrebe da kukumavcete dok imate nekog pored sebe, bez obzira koliko vam se cinilo da vas ne razume ili vam ne pomaze na pravi nacin, sve ima gore od gorega.

Van mreže sama

• Član
  • **
« Odgovor #76 poslato: Jul 19, 2008, 09:45:44 posle podne »
Nemojte o ovome ,molim Vas.Svacij zivot je jedna velika  bitka na ovaj ili na onaj nacin mora da se ide dalje.

A kad sam ja doznala za moja kcerka.....

Van mreže gliša

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
« Odgovor #77 poslato: Jul 19, 2008, 10:10:55 posle podne »
I ja bih volio da ovo preskočimo pozitivne vibricije su ono što nam treba svima :)

Van mreže raca

• Moderator
  • Pol: Žena
« Odgovor #78 poslato: Jul 19, 2008, 10:13:12 posle podne »
ja sam pomisljala na samoubistvo, ali nisam znala koji je nacin je najbolji, i dok sam razmisljala proslo me:))
Slicno sam i ja razmisljala i isti problem se pojavio. Sad razmisljam kako svi prolazimo kroz iste situacije na slican nacin.
Evo sad sam procitala jednu misao Tomasa Manna: Necu se ubiti. Mrtve prebrzo zaboravimo.
Eto on je imao svoj razlog.

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #79 poslato: Jul 19, 2008, 11:03:07 posle podne »
To je vezano za pocetak bolesti, uplasimo se, ne znamo sta nas je snaslo, pa da nam je da se negde zvucemo, barem je tako god mene bilo. Ali iskreno mislim da za to nisam sposobna...hocu da kazem mrzi me :)

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #80 poslato: Jul 19, 2008, 11:06:33 posle podne »
raco, sta koristis od terapija? kortizone, interferone?

Van mreže raca

• Moderator
« Odgovor #81 poslato: Jul 19, 2008, 11:13:05 posle podne »
Bas tako na samom pocetku razmisljas na taj nacin. Imas planove, zelje, ambicije i onda sve to moras upotpunosti promeniti. Smanjiti zelje odustati od dosta planova i posledica toga je ovakvo razmisljanje. Ja mislim da je to normalno za ovakvu situaciju.

Van mreže raca

• Moderator
« Odgovor #82 poslato: Jul 19, 2008, 11:18:43 posle podne »
Za sada pulsna kad je relaps. Prosle godine sam mislila da bi interferon, ali ni moj lekar a ni ja nisam na kraju bila bas previse za njega.

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #83 poslato: Jul 19, 2008, 11:20:52 posle podne »
Koliko cesto imas relaps?

Van mreže raca

• Moderator
« Odgovor #84 poslato: Jul 19, 2008, 11:32:58 posle podne »
Ja sam od 98.-e godine kad sam imala prvi i kad mi je dijagnostikovana MS pa do pretprosle godine imala dobar period imala sam samo blaza pogorsanja za koja nisu trebali kortikosteroidi. E ali pre dve godine desna noga mi postaje slabija, ne mogu vise tako dugo hodati dg. kvadripareza znaci slabost sva 4 ekstremiteta (dobro da ih nemam vise). Tada sam dobila pulsnu terapiju i plazmu. I prosle godine isto tako.

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #85 poslato: Jul 19, 2008, 11:49:15 posle podne »
A zasto plazmu?

Van mreže raca

• Moderator
« Odgovor #86 poslato: Jul 19, 2008, 11:54:59 posle podne »
Pa to je valjda za poboljsanje imuniteta. Dobija se posle pulsne terapije.

Van mreže Ena

• VIP
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
  • Dg: MS
« Odgovor #87 poslato: Jul 20, 2008, 01:39:40 posle podne »
ja nikada nisam dobila plazmu posle pulsne,jel to obavezno?

Van mreže Maki

• Član
  • **
  • nova ja
« Odgovor #88 poslato: Jul 20, 2008, 01:43:01 posle podne »
nikad ali nikad mi neće biti jasno zašto ljudi tako negativno razmišljaju.i meni je sad teško kad pomislim da imam takvo oboljenje,ali šta ću? to mi je što mi je.baš sam prije neki dan imala komentar pa ti izledaš super,niko ne bi rekao da si bolesna.da izgledam super,jesam bolesna i liječiću se, ali sam uz to i sretna,sretna sam što sam živa, sretna sam što i dalje hodam bilo to krivo ili ne briga me,sretna sam i hoću da ljudi oko mene budu sretni kad me vide sretnom tako mi je bol blaža a duša smirena.

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Grad: Beograd
« Odgovor #89 poslato: Jul 20, 2008, 01:51:54 posle podne »
nikad ali nikad mi neće biti jasno zašto ljudi tako negativno razmišljaju.
Ima tu svačega. Zamisli momka koji strada u saobraćajnoj nesreći. Budi se iz kome i doktor mu kaže nema više trčanja, hodanja, sexa, ostaješ vezan za krevet za ceo život. To su tragedije koje ruše sve i kako da ne pomisli na samoubistvo.
Da ja otvorim novu temu i da ovo prebacim u nju ili završavamo sa ovom tematikom? Šta mislite?

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.