Autor Tema: Pogled unazad - naše priče  (Pročitano 322607 puta)

Van mreže Ena

• VIP
  • Pol: Žena
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
  • Dg: MS
Odg: Pogled unazad - naše priče
« Odgovor #270 poslato: Novembar 15, 2010, 10:36:57 pre podne »
ja bi samo da zivim sto normalnije. Necu da citam o ms po ceo dan, hocu da gledam film, citam knjigu, druzim se sa ljudima.
I bas me briga koga zbunjujem.
Hocu najbolje da prozivim ono sto mi je od Boga dato.
Mako potpisujem. :ok: 

Van mreže busybee

• Član
  • **
« Odgovor #271 poslato: Novembar 15, 2010, 11:04:09 pre podne »
Nesto mi se mota po glavi.

Kada dodju novi sa dijagnozom, tu su i price o raznim suplamentima, noni sokovima, aloja vera, vitamini. Onda polako pocinju pitanja o interferonu. Koliko pomaze, izlecuje....

A onda prodju godine i niko od starih ne pominje nista. Navines se, osetis kad je bolje kad je losije, sto manje se nerviras i zivis.

Kao neki obavezan put koji se mora proci. :m2:

Mako, bas sam u tvom postu prepoznala, izmedju ostalih, tu klonulost kako kazes, jer meni to zvuci kao da govori osoba koja se miri sa ms-om, a ne kao neko ko je prosao intervenciju koliko se secam i ocekuje dobre rezultate od toga.

Ti kazes da te je bas briga koga zbunjujes - da li to znaci da te je briga da li zbunjujes i lekare iz Nisa koji bi trebalo da te prate? Nisam razumela za koga te je bas briga. Radi se o tebi i tvom zdravlju, o nacinu na koji si izabrela da pokusas da se lecis, ako je tebe bas briga to je svakako tvoj izbor.

Svi mi hocemo da zivimo normalno, nisi rekla nista novo. Radi se samo o tome kako doci do toga da se normalno ponasas u nenormalnim uslovima u kojima si se nasao. A ako si iz svega onoga sto sam ja napisala videla bilo sta sto je uvredljivo ili lose u bilo kom smislu onda svaka meni cast ako sam tako nesto suprotbo uspela da proizvedem. Ovo je poslednji put da cete ista od mene cuti na ovu temu.

Van mreže U prvom licu

• Član
  • **
« Odgovor #272 poslato: Novembar 15, 2010, 11:18:08 pre podne »
Hey busybee, apsolutno si u pravu. Moji zadnji postovi na ovu temu, ne da mirisu na tugu, na predaju na klonenje duha, vec smrde.. (ako mogu tako da se izrazim). Ti kod mene sa svojim razmisljanjama uvjek proizvodis dobre vibracije. Zato te molim da budes tu sa nama, trebaju nam takve pozitivce i optimiste.  :n20:

Van mreže Maka

• Član
  • **
« Odgovor #273 poslato: Novembar 15, 2010, 11:35:11 pre podne »
Ne, nisi skapirala moj post.
Tih dana se javilo nekoliko ljudi sa svezom dijagnozom. I bilo mi je smesno, jer smo svi prosli taj put. I ja naravno. Nista vise.

Da, pomirena sam sa tim da imam ms. Sto ne znaci da sam se predala. Ali isto tako ne znaci ni da cu ceo dan citati o novostima o ms i baviti se ms. Nego cu ziveti punim plucima.

A recenica, Bas me briga koga zbunjujem, nije okrenuta prema nekom konkretno. Vec tome da cu raditi sve sto mi padne pod ruku da mi bude dobro. Od nas ni lekari u Nisu ne ocekuju da se odreknemo svega ostalog. Naprotiv. Ovo je samo studija.

Nista nisam videla uvredljivo, osim da Neslija, Makija, Sklera, Enu i sebe i jos mnoge ovde, ne vidim kao pesimiste. Samo me je to bocnulo, nista vise.

Van mreže U prvom licu

• Član
  • **
« Odgovor #274 poslato: Novembar 15, 2010, 12:18:20 posle podne »
Mako, naravno da ste svi veoma pozitivni, i da vas sve obozavam i ljubim sve. Sta bi ja bez ovaj forum, bez sve vas..  :(

Van mreže tatijana

• Član
  • **
  • Amor omnia vincit - Ljubav sve pobeđuje.
« Odgovor #275 poslato: Novembar 15, 2010, 02:10:12 posle podne »
Busybee,ja se slazzem sa tvojim vidjenjem cele situacije(inervencije,vrem.perioda koji treba da prodje itd..)Zasto se ne bi i dalje oglasavala o toj temi?ne razumem..I sa Makom se slazem..mislim da se vi tu niste bas razumele i da je sve ok..naravno da moramo biti pozitivni..pa nemamo bas mnogo izbora,zar ne?   :n14: :n13:

Van mreže busybee

• Član
  • **
« Odgovor #276 poslato: Novembar 15, 2010, 04:55:49 posle podne »
Ljudima koji se javljaju sa svezom dijagnozom verovatno nije nista smesno i nije lose reci im da taj put mozda oni nece morati da prolaze sada kada postoji mogucnost metode ciji se efekti jos uvek ispituju. Oni kada dodju na ovaj forum dolaze sa dijagnozom ms, a ne ccsvi za koju verovatno nisu ni culi.

Za Enu i Neslija i za jos neke ovde nikad nisam mislila da su pesimisti. Komentar o apatiji nije se odnosio na ljude nego na komentare.

Van mreže Ena

• VIP
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
« Odgovor #277 poslato: Novembar 15, 2010, 06:54:31 posle podne »
Devojke opušteno,svi smo mi veliki borci i optimisti. :ye1:
busybee nas dve smo tim,sećaš se? :ok:

Van mreže Jaca_Le

• Član
  • **
« Odgovor #278 poslato: Novembar 15, 2010, 08:13:25 posle podne »
Bravo Mako  :ok:
 Busybee bez ljutnje kao novi clan,bez obzira da li je sveza dijagnoza
informisana sam o svemu u vezi MS
Za CCSVI  znam od marta ove godine  :n23:

Van mreže Lili123

• Član
  • **
  • Grad: NS
« Odgovor #279 poslato: Novembar 16, 2010, 08:09:54 posle podne »
Covek treba da zivi sa punim plucima, a isto tako da zna sta je i kako je i da se ne predaje i ne klone duhom..!!! :a21m:

Van mreže Moviefreak

• Član
  • **
« Odgovor #280 poslato: Novembar 30, 2010, 11:48:12 posle podne »
dakle samo da javim kako sam ako me se jos sjecate; na Rebifu 8 mjeseci....pusim, prosli vikend napila se za rodjendan kao stoka ))))....zaljubljena, e da ....pocela piti ulje crnog kima da ne bi bilo kao da se nista ne brinem...malo mi ispod oka titra i nekad trnu noge ali ja sam krenula u zivot kao prije....necitam vise o MS....i nemarna sam i izludjujem svoje najmilije ali moram reci da se sad osjecam bolje.....toliko )))) za sada )))

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Grad: Beograd
« Odgovor #281 poslato: Decembar 01, 2010, 12:11:22 pre podne »
ali ja sam krenula u zivot kao prije....

Samo budi malo oprezna. Neće ići baš sve kao pre. ;)  :n23:

Van mreže Maka

• Član
  • **
« Odgovor #282 poslato: Decembar 01, 2010, 09:08:13 pre podne »
dakle samo da javim kako sam ako me se jos sjecate; na Rebifu 8 mjeseci....pusim, prosli vikend napila se za rodjendan kao stoka ))))....zaljubljena, e da ....pocela piti ulje crnog kima da ne bi bilo kao da se nista ne brinem...malo mi ispod oka titra i nekad trnu noge ali ja sam krenula u zivot kao prije....necitam vise o MS....i nemarna sam i izludjujem svoje najmilije ali moram reci da se sad osjecam bolje.....toliko )))) za sada )))
Secam se.

Imas moju podrsku za nacin zivota  n32

Van mreže putnik

• Član
  • **
« Odgovor #283 poslato: Decembar 01, 2010, 02:37:46 posle podne »
Vazi za Moviefriak i Maku bravo za obe lopta se spusti na zemlju pa se onda igra. :ok:

Van mreže putnik

• Član
  • **
« Odgovor #284 poslato: Decembar 01, 2010, 02:42:34 posle podne »
Samo budi malo oprezna. Neće ići baš sve kao pre. ;)  :n23:
A sta treba da radi,da svako jutro sebi govori pazi sta radis danas imas MS, ma pusti zivot da ide.Dok sve skockamo on ode. :n23:

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.