Autor Tema: Pogled unazad - naše priče  (Pročitano 322603 puta)

Van mreže Ha Even

• Zabranjen
  • Pol: Žena
Odg: Pogled unazad - naše priče
« Odgovor #210 poslato: Februar 01, 2010, 11:27:27 pre podne »

Terapija iz Bugarske je zasnovana na vakcinama, i to su vakcine protiv besnila( VeroRab), kao i tablete
Penicilamine(valjda, sam dobro napisala). Ove vakcine i sluze za obnavljanje mijelina, sto je kod mene i urodilo plodom, a tablete za izbacivanje metala iz organizma. Inteligentno uradjeno, zar ne???
Ovo sad prvi put čujem, ali objavljena je vijest 31.01.2010. koju sam stavila na http://www.hendidrustvo.info/forum/index.php/topic,529.30.html pa možda se ipak nešto pomakne.

Van mreže leski

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
« Odgovor #211 poslato: Februar 04, 2010, 07:06:15 posle podne »
A da nadjemo nekog veterinara? 8)
Ja sam zvao jednog naseg MS-ovca, bivseg veterinara. Prvo sam ga pitao da li je cuo ze te vakcine, covek zna sta su i cemu sluze, a i ove tablete Penicil...(oblik penicila). :ye:
pa da se lecimo kod veterinara? ::)

Van mreže Ena

• VIP
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
  • Dg: MS
« Odgovor #212 poslato: Februar 04, 2010, 07:23:40 posle podne »
Zanimljivo ovo.Sad pričam mom mužu (koji radi u jednoj Bugarskoj firmi kod nas ovde) i kaže mi.Ima smisla-Kaže da Bugari dobijaju neku terapiju kad se organizam prezasiti olovom,pa da se izbacuje olovo iz krvi.To je moguće sve dok olovo ne pređe u kosti,a iz krvi se može očistiti.
Tako da me više ništa ne može iznenaditi. :m1:

Van mreže dani

• Član
  • **
  • Carpe diem
« Odgovor #213 poslato: Februar 05, 2010, 09:35:07 pre podne »
  a i ove tablete Penicil...(oblik penicila). :ye:

Nisu na bazi Penicilina, sto je interesantno... To sam i ja pomislila, jer sam alergicna na Penicilin. U pitanju je D-Penicillamine, vezan je za Wilsonovu bolest, za ciscenje organizma od metala (valjda, bakra).

Van mreže busybee

• Član
  • **
« Odgovor #214 poslato: April 07, 2010, 11:58:16 pre podne »
Cao narode, :)

ja sam nova na ovom forumu... :a21m:, relativno, pratim ga vec par meseci, ali ne stizem da se javim zato sto sam se vise predala "istrazivanju" bolesti i zdravlja uopste. Bolest ni ne volim da nazivam tim imenom jer verujem da joj time vise dajem na znacaju i da joj dajem snagu ako je nazovem tako. Vise volim to da nazivam stanjem, jer zaista cvrsto verujem da je to stanje u koje smo sebe doveli, sto sami, sto zbog okolnosti u kojima smo se tokom zivota nalazili i isto tako verujem da iz tog stanja sami sebe mozemo i izvuci, ako prepoznamo i osvestimo neke stvari i ako drasticno promenimo neke svoje navike..., ali o tome mozda na nekoj drugoj temi, mozda MS Filozofija:). Uglavnom na internetu tragam iskljucivo za pricama sa pozitivnim ishodom, citam o ljudima koji su sami sebe izlecili ishranom, vezbama, usvajanjem nekih novih obrzaca ponasanja, itd. Ako nekoga bas zanima, mogu i podrobnije da objasnim zasto tako mislim:).

Trazeci pozitivne price dosla sam i do otkrica dr Zambonija i ,nedavno, o nasim sjajnim doktorima iz Nisa, pa se tako zajedno sa vama radujem novim mogucnostima na temu izlecenja i narocito porukama nekih vasih clanova koji su prosli kroz taj tretman i sa vama dele svoja pozitivna iskustva :cheers:! Ja licno jedino verujem da problem sa venama nije kod svih ljudi urodjen vec da su ga neki od nas stekli tokom zivota, narocito ako su u kuci imali nekog svog dragog "energetskog vampira" koji ih je stalno cedio, davio i gusio, itd. Ali to je opet moje vidjenje, meni su intersantne kineska i kvantna medicina, qigong i cela ta stvar u vezi blokada i zbrke sa energetskim kanalima, pa stvari dosta gledam i tumacim sa tog aspekta :m3:.

Da se manem filozofiranja, elem kod mene je sve pocelo sa optickim neuritisom pre cetiri meseca. Nakon godinu dana intentenzivnog i visecasovnog blejanja za kompjuterom ( pokrenula sam neku svoju internet prodaju stvarcica koje pravim ) pocese odjednom da me bole oci i BUM, na desno oko odjednom skoro da nista nisam videla, sve isprano. Drz-nedaj, zavrsih na neurologiji, odradih sve one grozomorne i nehumane preglede i tako mi nadjose i neke lezijice ( kao jako su male i retke ) na mozgu i IgG trake u likvoru. Sve u svemu, doktorka rece da ne sme da mi pise dijagnozu MS vec da se vodim kao CIS, a da zatim moraju da me prate bar godinu dana da bi znali o cemu je rec. Pre neki dan sam se vratila sa tromesecne kontrole, sve je isto kao sto je i bilo, nemam novih promena sem upisane nove dijagnoze G37.9 !??? Pretpostavljam da to znaci da jeste u pitanju MS ( pardon, CCSVI! ), samo da jos ne znaju o kom je obliku rec..? Ako neko zna bila bih mu zahvalna na pojasnjenju:)! I da, zivot mi se drasticno promenio, slatkisima koje sam tamanila u ogromnim kolicinama sam istog trenutka rekla zbogom, isto tako svoj preradjenoj hrani i mesima sem ribe, kafi takodje, hleb takodje polako izbacujem ( zbog glutena ), radim neke qigong vezbice, praktikujem vezbe disanja po Kacudzo Nisiju ( mnogo dobra knjiga koju je on napisao, zove se Lecenje Disanjem ). Rekla sam zbogom i svojoj profesiji koja je mnogo stresna i iscrpljujuca, a bogami i nekim ljudima u cijem se prisustvu osecam lose. Usporila sam drasticno tempo i trudim se da ni u cemu vise ne preterujem. Planiram jos da uradim totalnu detoksifikaciju, narocito od teskih metala, ali to tek kad povadim ostatak amalgamskih plombi. Udavih :-[

I tako, necu vise da pisem da imam nesto i za kasnije :m2:

Veliki pozdrav!

Van mreže amia

• Član
  • **
  • Noli turbare circuloc meos
« Odgovor #215 poslato: April 07, 2010, 12:42:00 posle podne »
zanimljivo i pozitivno gledanje na ms..i potpuno se slazem sa tvojim izlaganjem

Van mreže musoki

• Član
  • **
« Odgovor #216 poslato: April 07, 2010, 02:48:22 posle podne »
Ovakav pozitivan stav uvijek oduševi.
I sam sam skloniji mišljenju da je u pitanju neravnoteža u organizmu koju smo sami sebi (normalno nesvjesno) napravili, a i da su vanjski faktori sigurno odigrali značajnu ulogu.
U svakom slučaju, razloga za optimizam imamo više nego ikad do sada.

Van mreže busybee

• Član
  • **
« Odgovor #217 poslato: April 07, 2010, 03:54:05 posle podne »
Hvala ljudi na komentarima:)! Ne damo se!!!

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Grad: Beograd
« Odgovor #218 poslato: April 07, 2010, 04:10:56 posle podne »
Ja licno jedino verujem da problem sa venama nije kod svih ljudi urodjen vec da su ga neki od nas stekli tokom zivota, narocito ako su u kuci imali nekog svog dragog "energetskog vampira" koji ih je stalno cedio, davio i gusio, itd. Ali to je opet moje vidjenje, meni su intersantne kineska i kvantna medicina, qigong i cela ta stvar u vezi blokada i zbrke sa energetskim kanalima, pa stvari dosta gledam i tumacim sa tog aspekta :m3:.

Slobodno se raspiši a ako nema odgovarajuće teme, otvori novu.  :ok:

Van mreže busybee

• Član
  • **
« Odgovor #219 poslato: April 07, 2010, 05:19:09 posle podne »
Cao Sklerozice,

Vazi, raspisacu se skorijom prilikom na tu temu - ne znam sta te vise zanima: "energetski vampiri" >:D ili kineska i kvantna medicina ;)? Na temu ovog drugog, a i generalno na temu tih nekih "neuhvatljivih" stvari koje nam ponekad odrede zivot imam puno toga da kazem:)!

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Grad: Beograd
« Odgovor #220 poslato: April 07, 2010, 08:44:50 posle podne »
Nekako imam osećaj da će se obe priče na kraju spojiti ili bar dodirnuti. Grešim li?

Van mreže busybee

• Član
  • **
« Odgovor #221 poslato: April 07, 2010, 09:33:07 posle podne »
Ne, ne, ja mislim da se samo negde preklapaju...mada moram jos malo da razmislim o tome na nacin na koji si ti formulisao. Naravno, ne mislim da nam je samo neko drugi uvek kriv. Ja nisam pomenula da na prvom mestu nisam samu sebe ispostovala, kao ni svoje mogucnosti...bas sam samu sebe preopterecivala, izgarala na poslu, trpela sto niko ne bi ( da bih na kraju pukla pa sad nista ne mogu da trpim ), itd.

Van mreže Fallout

• Član
  • **
« Odgovor #222 poslato: Jun 22, 2010, 09:48:08 posle podne »
  Sada kada su deca zaspala, mogu da ispricam moju pricu sto se tice MS-a (Mada moram da pozurim jer supruzi treba komp da igra Tomb raider ;D)

Imam 38 godina i prosle godine u novembru sam saznao da bolujem od progresivnog oblika MS-a. Inace izgleda da su se prvi simptomi javili jos pre 8 godina.

2002- naglo gubim na tezini, ali to povezujem sa stresom koji sam doziveo na privatnom polju.
   Pokusavam da vratim kilazu, ali nista se ne desava. Proveravam u kakvom je stanju krv, secer, stitna zlezda. Svi rezultati ok, a ja i dalje kao prut.
   Moram da napomenem da sam se bez obzira na gubitak kilaze osecao fizicki jako i normalno sam funkcionisao. I tako prodje nekoliko godina
   2006- javljaju se problemi sa mokrenjem. Odem kod urologa i on mi da gomilu lekova.Neki put mi bude malo bolje neki put isto, ni u snu mi ne pada na
   pamet sta mi je.
   2009- osecam malaksalost u nogama i kao da su u raskoraku. Pocetkom novembra zaglavim u bolnici. Dijagnoza MS G35.
   Primio sam dve pulsne terapije. Prvu u novembru (tada nisam mogao da se krecem). Drugu u januaru. Posle nje mi je bilo dobro jedno 2 meseca.
   U medjuvremenu sam bio i u Mataruskoj Banji u kojoj sam sreo (posle 20 godina) druga iz vojske koji takodje boluje od MS-a. Dobio sam invalidsku penziju.
   I tako mi nekako prolaze dani. Iskreno jedino svetlo u svemu ovome mi daje CCSVI tretman. Tako da se nadam da i ja spadam u tu grupu.

:n23:

Van mreže Nesli

• Moderator
  • Quidquid latine dictum sit, altum videtur :D
  • Grad: Novi Sad
« Odgovor #223 poslato: Jun 23, 2010, 08:43:32 pre podne »
veruj mi, da predugo ne bolujem od ms-a ne bih se usudio da nekom dajem savete, no i pored toga imam otpor prema tome ali me tvoj post ponukao da te podsetim na dve stvari, koje sigurno znas ali nije na odmet da sa vremena na vreme podsetimo jedni druge:

ne smes pustiti da ti nekako prolaze dani, ne bih da bude pateticno ali moras ti prolaziti kroz njih, svom snagom i svim culima; kada ti se ucini da nemas snage, svrati ovde, uvek ce biti neko ko ce te podici...
svrati ovde i kada imas, uvek ce biti neko koga ces podici...

mnogima nam je svetlo na kraju tunela CCSVI ali ti imas svetlo kojim ces osvetljavati put do tamo, a i posle, a to su tvoja dva sincica i tvoja Lara Kraft. Uzivaj imas mnogo razloga  ;)

Van mreže THRESHOLD

• Član
  • **
« Odgovor #224 poslato: Avgust 26, 2010, 07:27:30 pre podne »
Pisao sam ovde o svojoj devojci i kasnije verenici i o tome kako je na kraju od Dr. Apostolskog dobila dijagnozu upale mozga koja je prosla. Trebala je da pije samo B kompleks  vitamina. E tako ti ona umre 18. avgusta. Uvece smo bili zajedno nikada veseliji i zivlji. Uopste njeno stanje zadnja 2 meseca je bilo fenomenalno. Stalno mi je pricala kako oseca da ima vise energije nego ikada. E zivote!!!

Zakazali smo svadbu za 26. septembar, a cudnom igrom sudbine njoj ce 40 dana biti tacno 26. septembra. Nikada se od ovoga necu oporaviti i biti isti covek. Pola mene umrlo je taj dan.

Kazu da je mozda od srca umrla. Cekamo izvestaj sa obdukcije. Skoro je radila EKG, krvnu sliku, pritisak merila i sve je bilo super. Tako je nestala najbolja osoba na svetu.

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.