Autor Tema: Moralna,emocionalna pomoc obolelima od raka  (Pročitano 14844 puta)

Van mreže sandra11

• Novi član
  • *
Moralna,emocionalna pomoc obolelima od raka
« poslato: Januar 13, 2011, 11:08:23 pre podne »
Pozdrav svima,
volela bih da vam prestavim svoj problem kao i da cujem vase komentare...

Van mreže sandra11

• Novi član
  • *
Odg: Moralna,emocionalna pomoc obolelima od raka
« Odgovor #1 poslato: Januar 13, 2011, 11:11:41 pre podne »
Ja sam osoba koja se bori za zivot svog brata vec 2 godine. Na zalost on ima ne izlecivu vrsu raka (rak mozga), i bojim se da smo dosli do samog kraja. Na ovom putu sam promenila stav o zivotu i ljudima, i verovali ili ne shvatila (grubo zvuci ali je tako) da zivot malo vredi i da nismo svesni sta se desava oko nas sve dok nam se nedesi neka tragedija.

Van mreže Nesli

• Moderator
  • Pol: Muškarac
  • Quidquid latine dictum sit, altum videtur :D
  • Grad: Novi Sad
« Odgovor #2 poslato: Januar 13, 2011, 11:16:42 pre podne »
sandra, svaki sekund zivota mnogo vredi, a mi se moramo truditi da budemo svesni toga inace gubimo

Van mreže sandra11

• Novi član
  • *
« Odgovor #3 poslato: Januar 13, 2011, 11:21:09 pre podne »
Uglavnom, postoji jos jedna stvar koju mogu da ucinim za njega (a po preporuci psihijatra), posto je on naravno, klonuo duhom.. potrebna mi je zenska osoba koja bi usla na 5 minuta u njegovu sobu (a u privatnoj je klinici u Beogradu) i rekla mu da mora da nastavi da se bori. Medjutim, kome sam se god obratila, a znam puno ljudi, svi su me odbili, neko sa objasnjenjem da je to morbidno, a neko da nema snage da to izvede.. Pokusala sam da objasnim da je to dobro delo, moralno, podska (kao kada sretnete nekog na Brankovom mosu ko zeli da skoci i ubije se, i vi ga ubedite da to nije uredu, da mora da se bori za zivot)... medjutim, niko to ne shvata tako i jednostavno ne mogu da nadjem osobu koja bi mi pomogla... sta mislite o ovome i ima li neko neki predlog?

Van mreže sandra11

• Novi član
  • *
« Odgovor #4 poslato: Januar 13, 2011, 11:25:05 pre podne »
Ja sam za ovo vreme, borbe za njega, izvodila razne "carolije" verujte mi ni film nije snimljen na slicnu temu, ni knjiga nije napisana.. Ja sam osoba koja ima veliki izvor energije, ko je ceo zivot pozitivan i ko se bori za ljude.. Priredila sam mu hiljadu osmeha, divnih trenutaka, radosti, da da nisam imala podrsku okruzenja, jer ljudi su sebicni sve dok njihov zivot nije u pitanju (na zalost)

Van mreže Nesli

• Moderator
« Odgovor #5 poslato: Januar 13, 2011, 11:30:07 pre podne »
svi su me odbili, neko sa objasnjenjem da je to morbidno, a neko da nema snage da to izvede.. Pokusala sam da objasnim da je to dobro delo, moralno, podska (kao kada sretnete nekog na Brankovom mosu ko zeli da skoci i ubije se, i vi ga ubedite da to nije uredu, da mora da se bori za zivot)... medjutim, niko to ne shvata tako i jednostavno ne mogu da nadjem osobu koja bi mi pomogla... sta mislite o ovome i ima li neko neki predlog?
gluposti, zasto bi to bilo morbidno, licemer koji ti to tvrdi ionako ne bi bio dobra osoba da mu se obrati, po meni, sasvim si u pravu i skroz te podrzavam, razmisli o profesionalcu

Van mreže Nesli

• Moderator
« Odgovor #6 poslato: Januar 13, 2011, 11:47:43 pre podne »
jedno cisto tehnicko pitanje, izvini sto ti spamujem temu:
da li si se odlucila da ovu temu postavis u druzenje zbog toga sto to vide samo clanovi foruma?

Van mreže sandra11

• Novi član
  • *
« Odgovor #7 poslato: Januar 13, 2011, 01:34:00 posle podne »
Ma ne, rekla sam ti ne mogu da se koncentrisem, ocajna sam treba mi pomoc i onda lutam.. Razmisljala sam o amaterskim glumcima, o tome da nekom platim da to uradi, o tome da se nekom pobatim preko foruma.. ima jedna oraganizacija ali u vojvodini koja to radi.. nemam pojima na granici sam snage.. mislila sam ako nesto podelim javno da ce se neko naci ko ce razumeti i reci EVO JA HOCU DA POMOGNEM, BRAVO, TO JE SJAJNA IDEJA.. OSECACU SE SUPER DA SAMO IMAM SANSU DA NEKOM PRODUZIM ZIVOT i dam mu nadu, a mene ce to kostati 5 minuta zivota

Van mreže sandra11

• Novi član
  • *
« Odgovor #8 poslato: Januar 13, 2011, 01:36:26 posle podne »
Ne znam ko si ti.. ali koliko vidim nikoga ne interesuje ova tema, mozda nisam nasla pravi nacin.. ali necu odustatu pokusacu na sve nacine da mu pomognem.. stvar je u tome sto je svega svestan i sto polako odbija lekove.. on je divan momak, ok izlega, u bonici je koja lici na hotel, sve razume, normalno reaguje, samo je pao, i polako se predaje.. a ja zelim da se bori do kraja

Van mreže sandra11

• Novi član
  • *
« Odgovor #9 poslato: Januar 13, 2011, 01:42:31 posle podne »
 :sad: Borim se za zivto svog brata... u svakom smislu. Dosli smo do kraja, ima rak mozga i kopni.. polako odustaje od lekova, na privatnoj je klinici u Beogradu, treba mi zenska osoba koja bi usla kod njega u sobu i rekla mu da mora da nastavi da se bori.. Ja sam neko ko je za njega od kada je bolest konstatovana ucini cuda, i dalje ne osutajem i pokusavam da mu pomognem.

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #10 poslato: Januar 13, 2011, 02:27:45 posle podne »
zasto bas zenska osoba da mu kaže da nastavi da se bori?

Van mreže Nesli

• Moderator
« Odgovor #11 poslato: Januar 13, 2011, 02:55:04 posle podne »
sasvim je normalno da to zelis jer je to najispravnija stvar, istraj u tome, stavise, morala bi istrajati u tome i nemoj gubiti ni trunku energije na glupost okoline koja ne shvati sta radis;
svakako razmisli o profesionalcima ali budi jako pazljiva u odabiru jer tebi prvenstveno treba dobar covek, a ne dobar glumac, stavise, mislim da ni ne mora biti glumac!
ne znam za org. u vojvodini, ja sam novosadjanin, raspitacu se, ako saznam nesto, okacicu ovde
i jos nesto: nemoj da budes na granici snage, nisi ni svesna koliko snage imas!

Van mreže Lili123

• Član
  • **
  • Pol: Žena
  • Grad: NS
« Odgovor #12 poslato: Januar 14, 2011, 12:52:35 pre podne »
I ja se to pitam...  :m3:

Sandra, zar nemas neku drugaricu koju bi mogla povesti do brata...?

Van mreže angely

• Član
  • **
  • Pol: Žena
  • ***ja imam problem za svako resenje***
« Odgovor #13 poslato: Januar 14, 2011, 02:10:28 pre podne »
Mislim da u stvari malo paznje i posvecujemo upravo tome
koga god vidimo ili cujemo da se razbolio od raka (bilo cega)prvo pomislimo 'on ce da umre' i onda svu tu svoju negativnu reakciju prenesemo i na njega,i kako da mu bude bolje..pitamo ga sta pije od lekova kako podnosi zracenje lupam znaci pitamo ga sve o bolesti i samo ga na nju podsecamo
niko nije otisao kod tih ljudi i pricao s njima o nekim glupim stvarima,cisto da im skrene paznju.
u potpunosti te razumem Sandra ja sam kod mog dede isla kad je saznao da ima rak na plucima donio mi je hrpu nalaza,snimaka i svega i rekao ja nemam sanse,da me operisu ne mogu,da zrace nece uspeti,sta da radim...reko donesi sah...i tako smo tri dana sedeli i igrali saha

Van mreže tatijana

• Član
  • **
  • Amor omnia vincit - Ljubav sve pobeđuje.
« Odgovor #14 poslato: Januar 14, 2011, 11:25:52 pre podne »
Sandra,ti si divna sestra  i nadam se da ces uspeti da ostvaris to sto zelis tj da pronadjes pravu osobu..da li si probala da pozoves onaj br(bas za podrsku obolelim,skoro je bilo na tv)?Ne znam sta bih rekla ,a da ne zvuci kao fraza..ovaj zivot zna da bude bas surov nekada..Pokusaj da provedes sto kvalitetnije ovo vreme koje imate..i sigurno ima dobrih ljudi koji ce ti pomoci..ne gubi nadu i budi hrabra kao i do sada!

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.