Autor Tema: Pogoršanje posle intervencije  (Pročitano 103517 puta)

Van mreže Benćo

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
  • Dg: MS
  • Grad: Beograd
Odg: Pogoršanje posle intervencije
« Odgovor #15 poslato: Oktobar 18, 2010, 04:27:55 posle podne »
Još će ispasti, da širim dezinformacije. Nesli možeš da se informišeš o svemu ako želiš u našoj grupi na fb., čiji si i ti član. Pišu ljudi, a možeš i neke da kontaktiraš. A inače poznato je, da se najveće pozitivne promene osećaju upravo u prvih nekoliko nedelja. Moj savet je svima: samo polako, usporite malo.
Pozz

Van mreže Nesli

• Moderator
  • Quidquid latine dictum sit, altum videtur :D
  • Grad: Novi Sad
« Odgovor #16 poslato: Oktobar 18, 2010, 06:55:00 posle podne »
daleko od toga bencio, ni pomisao mi nije bila da siris dezinformacije niti sam bilo cime od toga sto sam napisao to implicirao!
stavise, veoma cenim tvoju objektivnost i iskrenost.

svoj komentar da se ne slazem sa konstatacijom da na nekog intervencija deluje, a na nekog ne [nadam se da nam je statistika iznad semantike] sam napisao na osnovu izjave lekara koji prati i znacajnim delom vodi studiju, a najvise zbog toga sto su ove stranice procitane vise od 2000x

a sto se tice toga da se "najveće pozitivne promene osećaju upravo u prvih nekoliko nedelja", da citao sam o tome... zaista ne znam zasto si to naveo u ovom kontekstu, no dobro, kada si vec to spomenuo, moram ti priznati da mi spoznaja da bih te pozitivne promene koje su sada kod mene prisutne, mogao izgubiti, budi ogromnu strepnju i najiskrenije se nadam da do toga nece doci...

no, i u jednom i u drugom slucaju nisam sklon doslovnom tumacenju tvog saveta, stavise...
voleo bih da se sve odvija mnogo brze, sa mnogo manje euforije, mnogo iskrenije

tvoji iskreni i detaljni izvestaji u kojima opisujes svoja poboljsanja i nazalost pogorsanja u mnogome doprinose tome i veoma sam ti zahvalan na tome!

Van mreže Ena

• VIP
  • Pol: Žena
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
« Odgovor #17 poslato: Oktobar 18, 2010, 07:37:15 posle podne »
a sto se tice toga da se "najveće pozitivne promene osećaju upravo u prvih nekoliko nedelja", da citao sam o tome.. moram ti priznati da mi spoznaja da bih te pozitivne promene koje su sada kod mene prisutne, mogao izgubiti, budi ogromnu strepnju i najiskrenije se nadam da do toga nece doci...
Ovako,napisala sam već kako mi je rekao dr Živić kad sam uradila intervenciju,pa da ponovim.
 U prvih 20tak dana ce biti sve skokovito iz dana u dan,posle će imati sve sporiji tempo napredtka,ali će linija napredovanja biti konstantna.

Zato Nesli bez strepnje,jer strah je čovekov najveći neprijatelj.Misli pozitivno i biće sve ok,
Rekla sam i ovo već jednom,idemo dva koraka napred jedan nazad,ali uvek je ono napred više vremenom.zato glavu gore i idemo napred. :ok:

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #18 poslato: Oktobar 18, 2010, 08:33:59 posle podne »
svoj komentar da se ne slazem sa konstatacijom da na nekog intervencija deluje, a na nekog ne [nadam se da nam je statistika iznad semantike] sam napisao na osnovu izjave lekara koji prati i znacajnim delom vodi studiju, a najvise zbog toga sto su ove stranice procitane vise od 2000x

Nesli, nisam se ja tu dobro izrazio. Ta rečenica nije konstatacija već neka vrsta straha a i nisam je napisao kako treba. Trebalo je da piše "nekome pomaže, nekome odmaže". Lepo sam naveo, posle bencioovog izveštaja, da su to neki novi momenti u celoj priči.

Do te izjave, jedini rebus koji se javljao je bilo pitanje hoće li ili neće pomoći. Ne i hoće li odmoći! Tu kalkulaciju nisam imao.
Ma koliko to nekome strašno izgledalo, hoću da znam i ovakve stvari. Imam li prava na to? Imam li?

Na žalost, nisam u mogućnosti da pratim statistiku koju pominješ ali ne volim da mislim o sebi da sam neki promil u ogromnom procentu uspešnog. Hoću da imam izbor na osnovu svih mogućih i dostupnih informacija.

Iskreno MOLIM, osobe koje su prošle intervenciju i nakon toga doživele pogoršanje, dođu i napišu to ovde. To nije informacija koja treba da se prećuti. To nije informacija koja se gura pod tepih.

Van mreže Nesli

• Moderator
« Odgovor #19 poslato: Oktobar 18, 2010, 08:59:52 posle podne »
naravno da imas, niko od nas ovde nije tvrdio suprotno
potpisujem tvoju molbu
sto se tice statistike, pozivao sam se na nju na osnovu javne izjave dr zivica i na osnovu podataka koje je saopstio prilikom davanja otpusne liste, prebrojavanja ovde i na fb ne mogu da prihvatim kao merodavnu statistiku
sto se tice:
Citat
bilo pitanje hoće li ili neće pomoći. Ne i hoće li odmoći! Tu kalkulaciju nisam imao.
hu, ne znam sta da ti kazem, ja sam bio u stalnom pogorsanju, ta kalkulacija mi nije bila stvar izbora, no nekome ko nije, izuzetno je vazno da cita objektivne podatke, a oko toga se svi ovde slazemo, stavise, predlozio bih da ove teme budu zakljucane za komentare, da se u njima nalaze samo zapazanja onih koji su otvorili temu; za komentare i rasprave ima dosta mesta na forumu

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #20 poslato: Oktobar 18, 2010, 09:23:20 posle podne »
Tehničke mogućnosti ovog softvera su takve da kada je zaključano, onda je zaključano i za postavljača teme. Samim tim, svaki update koji bi hteo da napravi, zahtevao bi novu proceduru sa javljanjem moderatoru ili meni radi ponovnog otključavanja.
Lično, nisam za to. Radije ću žonglirati sa porukama i prebaciti u odgovarajuću temu ili napraviti novu, što će se verovatno desiti i sa ovim, gornjim porukama.

Van mreže tatijana

• Član
  • **
  • Amor omnia vincit - Ljubav sve pobeđuje.
« Odgovor #21 poslato: Oktobar 18, 2010, 11:12:47 posle podne »
Mislim da je ovo zaista bitno,pa bih zamolila vas koji ste u mogucnosti da dodjete do tih ljudi(Nesli,Bencio i dr) da ih kontaktirate kako bismo i mi bili upoznati sa njihovim stanjem nakon intervencije,ma kakvo ono bilo.Naravno da treba da vidimo i drugu stranu medalje,ako je ima(bez obzira koliko bi svi mi zeleli da je nema.)a,ja se jos uvek nadam da ce se i njima stanje popraviti i da je samo potrebno duze vremena nego nekima .Hvala i pozz  :n23:

Van mreže Nesli

• Moderator
« Odgovor #22 poslato: Oktobar 19, 2010, 08:14:59 pre podne »
tu smo tatjana, mi ljudi; samo klik na nik iznad avatara  ;)

Van mreže tatijana

• Član
  • **
  • Amor omnia vincit - Ljubav sve pobeđuje.
« Odgovor #23 poslato: Oktobar 19, 2010, 10:38:51 pre podne »
Hvala,Nesli  :n23:

Van mreže Benćo

• Član
  • **
« Odgovor #24 poslato: Oktobar 19, 2010, 04:45:51 posle podne »
Oooooo Nesli, pobogu, pa nisi valjda to tako doživeo čoveče da ti nesto želim ili slutim!? Ne daj Bože! Želim samo svima koji ovo čitaju, kako im je dobro i Maka rekla, da malo spuste loptu. I sam sam "sagoreo" od prevelike želje da sve ovo (u celom svetu) uspe. Studija traje. Dakle, šta će biti definitivan zaključak iz studije, to za sada još niko ne zna. Treba zaista imati strpljenja. Moje trenutno stanje je takvo kakvo je. Dakle, ponavljam MOJE stanje. Možda je premalo vremena prošlo i sigurno jeste - mislim na samu studiju i broj pacijenata koji je prošao. Kontrole su krenule i sigurno će dati neke rezultate. Zašto se i drugi sa problemime ne oglašavaju ne znam, ali predpostavljam da se upravo boje raznoraznih negativnih komentara koji se eto javljaju, jer ljudi bezuslovno i već unapreda veruju u sve uvo 100%. i prosto ne žele da čuju ništa što je "negativno". I sam sam bio jedan od tih. Kažem bio, jer sada ne znam šta da mislim? Kome i koliko pomaže? Valjda će mi i sama kontrola razjasniti mnogo toga. Stoga ih ja potpuno razumem. Ljudi žele da izbegnu neprijatne polemike i ne žele da stvaraju sami sebi još dodatni problem. Morate biti svesni i toga, da će upravo ti kontrolni pregledi razjasniti mnogo toga. Kada sam ja odrađen krajem jula, udrađeno je bilo sve skupa (sa strancima) oko 70 pacijenata. Prva zapažanja doktora jesu da mogu da podele pacijente u tri grupe: prva ima izuzetne-neverovatne rezultate; druga reaguje "onako" i treća grupa nema nikakvih reakcija. Doduše, ovo je i najmanja grupa pacijenata. Znači, još jednom podvlačim da smo svi jedinke za sebe. Svaki je organizam zaseban, jedini i neponovljiv. Nije bolest ni počela kod svih nas isto. Nismo svi ni bolovali na isti način. Nismo isto doživljvali svoju bolest. Ne reagujemo svi isto, na iste lekove. Nije nam ni sam tok bolesti isti itd..., pa možda je i normalno, da se i posle intervencije ne osećamo isto!
Sve vas najiskrenije i stvarno iz srca pozdravljam i želim SVIMA SAMO SVE NAJBOLJE!!! 

Van mreže Ena

• VIP
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
« Odgovor #25 poslato: Oktobar 19, 2010, 05:03:58 posle podne »
bencio,ovde svi odrađeni koji su na hendiju,pisali su sve ono što osećaju,svaku promenu i dobru i lošu.A pisaće i dalje nadam se.
Ko nije ovde na hendiju ne može ni da piše.Ne znam tačno na koje druge misliš. :m1:
Naravno da treba vremena,tačno je i da kod nekoga ide brzo kod nekoga sporije.Tu ima uticaj i tok i trajanje bolesti.Sve ima svoje zašto.Ali kao što kažeš,studija ide dalje i biće sve uspešnija.A nas ionako prate naredne 3 godine (koliko sam shvatila) tako da smo ipak u sigurnim rukama. :)

Van mreže busybee

• Član
  • **
« Odgovor #26 poslato: Oktobar 19, 2010, 06:32:14 posle podne »
Ljudi, ja jos nisam uradila intervenciju, i uopste se ne bih iznenadila ako bih imala neke simptome nalik pogorsanju, mozda kakve nikad nisam imala ( ja sam inace dobro, nisam ni imala do sada nekih velikih problema ), ocekujem pre tako nesto nego da prestane da me boli rame koje me krvnicki boli, da mi prestane iritiranost ociju, stalni osecaj kao da me je neko premlatio pa me sve boli..mada, daj Boze da prodje, ali zaista ne bih se iznenadila ni ako, ne daj Boze, ponovo dobijem opticki neuritis ili nesto trece. I ne bih odmah posumnjala na restenozu. Ko se redovno informise imao je priliku da sazna da i kada se prosire vene, krvotok se koleba kod nekih ljudi, moze cak da dodje i da krvotok malo luduje nakon intervencije dok se ne ustali u normalnom pravcu. Nekom ce mozda trebati vise puta ponoviti dilataciju da bi vene "naucile" da razmisljaju na novi nacin.

I ja bih ovom prilikom pozvala sve ljude koji su prosli intervenciju da pisu o svojim iskustvima ma kakva da su, ne moramo nikoga da fasciniramo svojim napretkom, onako kako ide tako treba i da pisemo. Dajte samo da se strpimo i da ne donosimo preuranjene zakljucke. A inace, svi smo svesni da metoda moze da bude i razocarenje, mislim da niko nije fanatik.

Mislim i da bi nam svima pomoglo kada bi ljudi pisali malo detaljnije tipa: koliko dugo imaju dijagnozu, kako se bolest manifestovala, kako je bilo stanje neposredno pre intervencije, da li imaju drugih zdravstvenih tegoba, da li uzimaju prepisanu terapiju redovno ( aspirin ili sta vec ), itd., da li su redili neku drugu metodu lecenja ( alternativnu, regularnu, itd.) neposredno pre ili posle intervencije, itd.

Svima zelim da se sve sto pre sredi zdravstveno stanje.

Pozdrav!

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #27 poslato: Oktobar 19, 2010, 07:23:01 posle podne »
Formirao sam ovu, novu, temu i zamoliću da diskusija teče krajnje umereno.

Van mreže Nesli

• Moderator
« Odgovor #28 poslato: Oktobar 19, 2010, 08:30:00 posle podne »
Citat
pa nisi valjda to tako doživeo čoveče da ti nesto želim ili slutim!?
bencio, ja ZNAM da nema ni pomena tome, a mi smo, izgleda upali u neku suludu diskusiju koju sam ja pokrenuo konstatacijom u kojoj sam zeleo da kazem da nije dobro izvlaciti nikakve zakljucke samo na osnovu pisanja ovde i na fb, to treba prepustiti multispec. timu koji vodi studiju
potpisujem sve sto si napisao, osim onoga: polako, iako znam na cega si pri tome mislio, pa sam se zato ogradio da ne podrzavam to doslovno  :n1:

Van mreže Maka

• Član
  • **
« Odgovor #29 poslato: Oktobar 20, 2010, 08:23:55 pre podne »
Ili sam propustila ili zaboravila.
Molim te Bencio, da li je tebi sada losije nego pre intervencije?

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.