Ljudi, ja jos nisam uradila intervenciju, i uopste se ne bih iznenadila ako bih imala neke simptome nalik pogorsanju, mozda kakve nikad nisam imala ( ja sam inace dobro, nisam ni imala do sada nekih velikih problema ), ocekujem pre tako nesto nego da prestane da me boli rame koje me krvnicki boli, da mi prestane iritiranost ociju, stalni osecaj kao da me je neko premlatio pa me sve boli..mada, daj Boze da prodje, ali zaista ne bih se iznenadila ni ako, ne daj Boze, ponovo dobijem opticki neuritis ili nesto trece. I ne bih odmah posumnjala na restenozu. Ko se redovno informise imao je priliku da sazna da i kada se prosire vene, krvotok se koleba kod nekih ljudi, moze cak da dodje i da krvotok malo luduje nakon intervencije dok se ne ustali u normalnom pravcu. Nekom ce mozda trebati vise puta ponoviti dilataciju da bi vene "naucile" da razmisljaju na novi nacin.
I ja bih ovom prilikom pozvala sve ljude koji su prosli intervenciju da pisu o svojim iskustvima ma kakva da su, ne moramo nikoga da fasciniramo svojim napretkom, onako kako ide tako treba i da pisemo. Dajte samo da se strpimo i da ne donosimo preuranjene zakljucke. A inace, svi smo svesni da metoda moze da bude i razocarenje, mislim da niko nije fanatik.
Mislim i da bi nam svima pomoglo kada bi ljudi pisali malo detaljnije tipa: koliko dugo imaju dijagnozu, kako se bolest manifestovala, kako je bilo stanje neposredno pre intervencije, da li imaju drugih zdravstvenih tegoba, da li uzimaju prepisanu terapiju redovno ( aspirin ili sta vec ), itd., da li su redili neku drugu metodu lecenja ( alternativnu, regularnu, itd.) neposredno pre ili posle intervencije, itd.
Svima zelim da se sve sto pre sredi zdravstveno stanje.
Pozdrav!