Autor Tema: Lekari  (Pročitano 86179 puta)

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
Odg: Lekari
« Odgovor #90 poslato: Mart 26, 2009, 10:45:15 posle podne »
Trebala bih da putujem 3 sata za MR i toliko u povratku, sto ja ne mogu da izdrzim. Ne mogu ni da lezim mirno jer imam nevoljne pokrete  levom nogom kada lezim na ledjima, tako da ne bih mogla da mirujem.
I ne znam kako bih izdrzala tu buku zato sto sam i osetljiva na to, ali mi se cini da ne bi bilo problema sa tim zatvorenim prostorom.

Kada jednom dobijes dg MS slabo ce ko od doktora poricati svog kolegu pa ni Levic jos kada vidi nalaze i potvrde sa, tada, svoje klinike tj. mesta gde radi.

Tacno je da sam se ja ulenjila i da ne radim vezbe, i takvim ponasanjem je vrlo lako izgubiti kondiciju i biti bolestan vise nego sto treba, onda ne znam da li uopste imam pravo na zalbu.

Van mreže Maka

• Član
  • **
  • Pol: Žena
« Odgovor #91 poslato: Mart 27, 2009, 07:37:14 pre podne »
Ja mislim da bi morala da smognes snage i da odes. Mozes da odes jedan dan u taj drugi grad, prespavas u hotelu, sutradan uradis MR i onda se vratis.
Ipak je to put od samo 3 sata, a time bi otklonila sumnju u nesto sto potpuno definise tvoj zivot.
Razmisli, ne odbacuj odmah ideju kao nemogucu.

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #92 poslato: April 01, 2009, 10:07:39 pre podne »
Konsultovala sam se sa par lekara u vezi dijagnostike MS-a.
Rekose mi da ja i nemam mnogo izbora obzirom da sam kompletno ispitana na VMA da bi se otklonile razne sumnje, tako da mi ostaje Myelitis ili MS, i u jednom i udrugom slucaju koriste se kortizoni za lecenje tj. nema leka.

Van mreže Maka

• Član
  • **
« Odgovor #93 poslato: April 01, 2009, 11:00:49 pre podne »
Konsultovala sam se sa par lekara u vezi dijagnostike MS-a.
Rekose mi da ja i nemam mnogo izbora obzirom da sam kompletno ispitana na VMA da bi se otklonile razne sumnje, tako da mi ostaje Myelitis ili MS, i u jednom i udrugom slucaju koriste se kortizoni za lecenje tj. nema leka.

Sta podrazumeva ovo kompletno? Koje preglede?

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #94 poslato: April 01, 2009, 11:10:41 pre podne »
lab. analize, elisa test n herpes viruse, reuma faktori, test fluorocentnih antitela na boreliozu, celokupni pregled urina, kraniogram, pregled kicme, totalna mielografija, EEG pregled, EMG nalaz ispitanih misica i ENG nalaz ispitanih zivaca, VEP, SEP, audiovestibloski nalaz itd.
..prepisah sa otpusne liste, ima toga jos sto ja ne razumem..

Van mreže Maka

• Član
  • **
« Odgovor #95 poslato: April 01, 2009, 12:05:11 posle podne »
Od svega toga samo EEG se radi kod MS.
I dalje mislim da trebas da uradis MR.

Van mreže biljka r

• Član
  • **
« Odgovor #96 poslato: April 01, 2009, 02:10:03 posle podne »
Od svega toga samo EEG se radi kod MS.
I dalje mislim da trebas da uradis MR.
Maka,greška.Većina ovih testova se radi za ms,a recimo elisa test,test na boreliu,tj.lajmsku bolest,kraniogram se rade da bi se isključio ms.Sve je to još uvek validno jer MR je mlada dijagnostika.Naravno nije je loše uraditi,ali nije presudna.Ja imam dg od 1991.god bez MR jer ga nije bilo i nisam ga radila.U stvar nije me ni interesovalo gde su plakovi jer sam imala evidentne i očite probleme od ms-a.što ne znači da drugi ne treba da ga urade.Pozzz. :)

Van mreže Maka

• Član
  • **
« Odgovor #97 poslato: April 01, 2009, 02:29:16 posle podne »
Ali Asja je imala negativan nalaz i pri punkciji. Zato mislim da bi trebala da uradi MR.

Van mreže biljka r

• Član
  • **
« Odgovor #98 poslato: April 01, 2009, 02:46:25 posle podne »
Ali Asja je imala negativan nalaz i pri punkciji. Zato mislim da bi trebala da uradi MR.
Taj bitan detalj nisam znala,onda naravno da.Maka,izvini ;)

Van mreže pjesma

• Član
  • **
« Odgovor #99 poslato: April 02, 2009, 02:40:53 posle podne »
hej ljudi znali neko sta je 1,5 oboljenje  jeli to malo ili puno posto su doktori neljubazni nemogu ih ni pitati da mi odgovore

Van mreže naca

• Global Moderator
  • kad porastem,samo će mi se kasti...
  • Dg: MS
  • Grad: NBgd
« Odgovor #100 poslato: April 02, 2009, 03:46:16 posle podne »

Van mreže pjesma

• Član
  • **
« Odgovor #101 poslato: April 03, 2009, 11:06:19 pre podne »
jeste hvala ti 
ba dobro

Van mreže Ena

• VIP
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
« Odgovor #102 poslato: April 28, 2009, 08:12:30 posle podne »
Imam fantasticnu porodicu,prijatelje i doktora Nadja.

Bubili imamo istog doktora  :cheers:

Van mreže bubili

• Član
  • **
« Odgovor #103 poslato: April 28, 2009, 10:43:50 posle podne »
Doktor je fantastican!Pored sve moje muke ja kad odem tamo zaboravim i zasto sam dosla!Na klinici su svi super!Kao da se znamo sto godina,totalno ti sve olaksaju.Ja cekam da me zovu ove nedelje da dodjem po terapiju jer sam se 12 godina provukla sa vitaminom B i E. :cheers:

Van mreže Ena

• VIP
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
« Odgovor #104 poslato: April 28, 2009, 10:57:44 posle podne »
Samo dobijaš vitaminsku terapiju tamo ili još nešto,nisam dobro razumela.A da je doktor super jeste,danas sam dogovarala kontrolni pregled sa njim.

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.