Autor Tema: Bencio  (Pročitano 84981 puta)

Van mreže Benćo

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
  • Dg: MS
  • Grad: Beograd
Odg: Bencio
« Odgovor #75 poslato: Oktobar 22, 2010, 05:09:09 posle podne »
Au! Vas baš mrzi da pogledate moj prvi post. Evo copy/paste: Balonorana je desna jugularna vena, više puta u gornjem delu na samom ušću, pod pritiskom od 15 atmosfera, gde je bila potpuno zatvorena. Osetio sam samo pucketanje. Oko nje je u tom delu bila gomila kolaterala. Potom baloniranje više puta, u krajnjem donjem delu, gde je takođe bila potpuno zatvorena. U središnjem delu je bio samo kratko vidljiv protok, uzan kao konac.
 Nije možda baš kao konac, tako mi se učinilo na snimku jer je zaista u središnjem delu bila jako uska. Ali otprilike to je i bilo kao što je sada, bar po opisu sa doplera. I ja mislim da je možda trebalo celom užinom proširiti? Čak mislim da je trebalo i levu. No bilo kako bilo, zaista mi sada ništa nije jasno. Niko mi ništa nije rekao. Do naših doktora nisam ni došao. Nisam ih ni tražio posle svega. Ostao sam u dilemi, šta će dalje biti!? Baš se osećam bez veze, da ne kažem grozno.
Pozdrav svima

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #76 poslato: Oktobar 22, 2010, 07:49:33 posle podne »
Ok, ok sorry. Vidim sada da piše da je bio smanjen prolaz no kako si ovo poslednje napisao, pomislio sam da je to novo stanje. Pošto je ta vena bila takva i onda, otvara se pitanje zašto si onda prestao da osećaš poboljšanja a restenoze nema.  :m3:

Van mreže Benćo

• Član
  • **
« Odgovor #77 poslato: Oktobar 22, 2010, 09:50:23 posle podne »
Studija, studija! Ko zna još koliko će se novih pitanja, problema, nedoumica i ko zna čega sve još, javiti i otvoriti do konačnih rezultata!!!??? Valjda sve ovo sada u ovoj fazi studije mora ovako. Moraju i da nas prate i sve promene na nama. Tako će na kraju sumirati rezultate i statistički ih obraditi, pa ćemo znati mnogo više. :m3:
PS./  Kada vidim svoju problematičniju venu na snimku, pitam se da li uopšte može išta sa njom da se uradi? Najbolje bi bilo, da je moguće, zameniti je nekako ili premostiti, možda nekom veštačkom. :m3: :n22:

Van mreže iva

• Član
  • **
« Odgovor #78 poslato: Oktobar 22, 2010, 11:17:43 posle podne »
Ha ha ha, i meni su svakakve gluposti padale na pamet, tipa tanko crevo kroz venu a da ga organizam ne odbaci! mali1 :)hah :n11:

Van mreže Benćo

• Član
  • **
« Odgovor #79 poslato: Oktobar 24, 2010, 02:06:08 posle podne »
Ja se uopšte ne šalim! Ako je već vena u tako katastrofalnom stanju, što je kod nas čest slučaj, a i sklona je novim degeneracijama, mislim da će opet hirurgija u budućnosti imati ključni značaj. Vena se može možda zameniti, rekonstruisati itd. Može se uzeti neka druga naša vena, iz našeg tela...ne mora veštačka. Medicina napreduje iz dana u dan. Što se CCSVI tiče, svi znamo, tek smo na početku.

Van mreže tatijana

• Član
  • **
  • Amor omnia vincit - Ljubav sve pobeđuje.
« Odgovor #80 poslato: Oktobar 24, 2010, 02:25:49 posle podne »
Apsolutno,Bencio,medicina napreduje,a verovatno ce se po zavrsetku ove studije mnoge dileme resiti,pa ce,samim tim,i misterija zvana ms,konacno biti demistikovana.Nadam se ,samo,da ce to biti sto skorije i da cemo svi osetiti blagodeti toga..Do tada..ostaje nam da budemo strpljivi i da se nadamo.. :n14: zeliim ti sve najbolje  :)

Van mreže iva

• Član
  • **
« Odgovor #81 poslato: Oktobar 25, 2010, 08:59:18 pre podne »
Ma naravno da ce se nesto smisliti ali iz ove perspektive ja se sama sebi zacudim sta mi padne sve na pamet! Imam ja jos ideja :n11:

Van mreže Fallout

• Član
  • **
« Odgovor #82 poslato: Oktobar 25, 2010, 11:12:08 pre podne »
Nekoliko pitanja.
Kako se zove hotel u kome ste prenocili,koliko je daleko od KC-a,koliko kosta prenociste,imate li mozda broj telefona ?
Hvala unapred.

Van mreže Benćo

• Član
  • **
« Odgovor #83 poslato: Oktobar 25, 2010, 06:36:25 posle podne »
Odgovorio sam ti p.p., da ne reklamiramo.

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #84 poslato: Oktobar 25, 2010, 09:49:11 posle podne »
Napiši slobodno ali vidi u kojoj bi temi bilo najbolje da stoji taj info.

Van mreže martina

• Član
  • **
« Odgovor #85 poslato: Novembar 17, 2010, 11:44:24 pre podne »
E, posto sam se konacno snasla na ovom sajtu, zelim prvo tebe da pozdravim! :n23: Sve pohvale za nacin na koji si nas o svemu tako detaljno i jasno informisao!
Najvaznije od svega je da hocu da ti pozelim svu srecu u nastavku lecenja i da ti kazem da sam skroz optimista sto se toga tice  :D Sustina je da je sve jos uvek u fazi eksperimenta, a kako se meni cini, bice pozitivnog ishoda na kraju. :ye1: Veliki je ovo korak za sve nas, koji smo do sada, manje-vise, bili bez neke nade da ce se naci neko resenje problema.Budi jak, svi ovi ljudi su uz tebe!Saljemo ti ogromnu kolicinu pozitivne energije i najbitnije da se ne obeshrabris (veruj mi da znam koliko je to tesko)!Doziveo si onu staru Jevrejsku "imao, pa nemao", a svi znamo koliko je to ruzno.Mada budi jak i imaces ponovo  :cheers:

Van mreže Benćo

• Član
  • **
« Odgovor #86 poslato: Novembar 17, 2010, 06:11:38 posle podne »
@martina,

hvala ti na lepim željama. Nadam se, uz Božiju pomoć, da će sve ovo na kraju imati pozitivan ishod za sve nas! :n23:

Van mreže Benćo

• Član
  • **
« Odgovor #87 poslato: Jun 24, 2011, 05:27:16 posle podne »
Evo da vam se javim i ja. Bio sam konačno na reintervenciji 20.06.2011., tačno 11 meseci posle intervencije. Pronađene su mi stenoze na obe jugularne vene. Gotovo su identične i na istim mestima. Poredeći snimke (nove i stare), moglo bi se zaključiti da se radi o potpuno dva različita pacijenta. Velika je razlika.
Levo- tesna stenoza jukstavalvularnog segmenta sa refluksom i retencijom preko jedne kolaterale. Nacinjena dilatacija balonom 10x40 u vise akata i pozicija balona.
Desno-stenoza jukstavalvularnog segmenta sa refluksom i paralnom kolateralom. Nacinjena prolongirana dilatacija balonom 10x40.
V.azygos bez DSA promena.
Sve je proteklo u najboljem redu. Intervencju mi je radio Dr Aleksandar Bojanović, za koga mogu izreći samo reči hvale. Mlad, brz, očito zaljubljen u svoj posao i sve vreme vodi dijalog sa pacijentom. Odaje utisak da je na vidiku ogromna medicinska gromada. Želim mu da ostane takav i kada bude bio puno stariji i sa većim stažom u radu sa pacijentima. Valjda neće doći do prezasićenja, kao kod mnogih doktora-na žalost. Bila bi to velika obostraana šteta.
O promenama još je rano, otom-potom.
Pozdrav svima   ;) :n23:

Van mreže Ena

• VIP
  • Pol: Žena
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
« Odgovor #88 poslato: Jun 24, 2011, 05:43:26 posle podne »
Bencio držim fige da ovaj put sve bude dobro.
Želim ti uspešan oporavak. :ok:

Van mreže Benćo

• Član
  • **
« Odgovor #89 poslato: Jun 25, 2011, 03:03:34 posle podne »
Hvala Ena.  :n1:
Jesi li ti stabilno dobro? Jesi rešila problem sa vratnom kičmom?  :n23:

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.