Da li je bitno koliko procenata imam telesnog ostecenja da bih mogla da se pozovem na zakon o profesionalnoj rehabilitaciji i zaposljavanju osoba sa invaliditetom?
ima veze, itekako... ja sam skoro godinu dana izgubio na dobijanje procenta (za to vreme nisam tražio posao) a ispalo da mi nije dovoljno za povlastice u zapošljavanju - imam 70%, 4. kategorija, a u nac. služ. za zapoš. invalidima smatraju samo prve tri kategorije, mogao bih eventualno biti osoba sa otežanim zapošljavanjem, na tome smo ostali, sad ću ponovo kod njih da popričamo šta konkretno imaju da ponude... Uglavnom, za njih nisam invalid ("ima da radiš

")
Najbolje da proveriš u svojoj filijali NSZ, i koliko procenata da očekuješ (u pravilniku koji možeš da skineš), onda odluči, mada bilo koji procenat će ti dobro doći na razne popuste. Samo ne znam da li može da se traži samo utvrdjivanje visine invalidnosti, ja sam predao zahtev za sve: penziju, %, i tudju negu - na jednom formularu. U ovom slučaju se predaje i
radna knjižica.
Ipak ti proveri direktno kod njih, kod nas ništa nije sigurno ( mislim na državu).