Pošto nemam rezultat magneta pre urađene intervencije,ne znam kakvo je stanje bilo,a nemam ni magnet godinu posle urađene intervencije.Ovo je deo rezultata magneta urađenog 25.Oktobra ove godine u Beogradu.
Dakle lezija ima i to dosta,a neke su i aktivne.
Otuda je pretpostavljam moje loše stanje koje je počelo krajem 2010. i kulminiralo u leto 2011.kad sam bila polupokretna.Trenutno mi je najveći problem ravnoteža i loš vid.
U centrumusamiovale i koroni radijati obostrano,više levo,uz temporalne i okcipitalne rogove lateralnih komora obostrano,oba srednja celeberalna pedunkula,kao i u cerebralno levo,vidljive multiple fokalne hiperintenzne lezije u T2W/FLAIR promera od 10mm,bez značajnijeg perifokalnog edema i mass-efekta.
Nakon iv aplikacije komtrasta se lezija parijetalno subkortikalno desno pojačava u IS.
Kako mi je rekao drug,koji radi u bolnici gde sam radila magnet.Po rezultatu je čudo da do sada nisam u kolicima.
Zaključak:
MR pregled ukazuje na multiple fokalne lezije supra,infratentorijalno i intramedularno u visini C3-C4 koje po MR karakteristikama odgovaraju plakovima demijelinacije,uz aktivnu leziju parijetalno,subkortikalno desno.