Autor Tema: Ena  (Pročitano 190852 puta)

Van mreže busybee

• Član
  • **
Odg: Ena
« Odgovor #165 poslato: April 19, 2010, 04:31:05 posle podne »
Pipi, s obzirom da je zvanicna medicina takva oblast da su svi doktori usko specijalizovani i ne saradjuju medjusobno na slucaju jednog istog pacijenta, ja u neku ruku razumem tu doktorku koja je tvom prijatelju tako nesto rekla ( iako smatram da to nikako nije smela, njeno je da gleda kako da pomogne, a ne da preti ). Posto se ona razume u nerve,a  ne u vene, verovatno je njena logika da ne zna kako ce interferon da deluje nakon intervencije, moze li to imati stetnih posledica, itd. Ali koliko ja vidim, vecina ljudi ovde ni ne postavlja pitanje intervencije kao pitanje izbora..to prosto svi hoce i veruju u to.

Ena, ako ti nije tesko, napisi molim te da li si dobila neke preporuke u vezi ishrane, kao i da li si dobila neke smernice generalno, u vezi nekih lekova, suplemenata, itd., fizickih aktivnosti, boravka na suncu i visokim temperaturama, cuvanja od virusa i zaraza, itd. Nadam se da je to sada sve proslost:))!   

Van mreže Ena

• VIP
  • Pol: Žena
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
  • Dg: MS
« Odgovor #166 poslato: April 19, 2010, 06:28:52 posle podne »
Naravno da mi nije teško napisati. :)
Od lekova samo aspirin 100% protect 30 dana.Ništa od onih ms lekova više ne koristim.Interferon sam takođe izbacila.Od suplemenata samo pivski kvasac zbog B vitamina a fizičke aktivnosti koliko mogu i ne preterujem previše,jer mišići trebaju  ponove da rade kao nekada (to bencio lepo objasni  ;)).Za ostalo nisam pitala i složila bih se da je to sve što nisam smela sada deo prošlosti.
Na fejsu ima još njih šestoro čini mi se koji su uradili intervenciju i gde možete pročitati i njihova iskustva o svemu,pošto smo uglavnom svi odavde i tamo. ;)

Van mreže busybee

• Član
  • **
« Odgovor #167 poslato: April 19, 2010, 07:28:03 posle podne »
Hvala Ena na odgovoru:)!

Van mreže Nesli

• Moderator
  • Pol: Muškarac
  • Quidquid latine dictum sit, altum videtur :D
  • Grad: Novi Sad
« Odgovor #168 poslato: April 20, 2010, 07:40:33 posle podne »
Ena, nesto si spomenula pritisak da te  :n2: , (joj, sto je lud ovaj smajlic) jel imas visok ili nizak prit. i jel ti se posle interv. nesto promenilo sa pritiskom?

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #169 poslato: April 21, 2010, 11:10:19 pre podne »
Ena, nesto si spomenula pritisak da te  :n2: , (joj, sto je lud ovaj smajlic) jel imas visok ili nizak prit. i jel ti se posle interv. nesto promenilo sa pritiskom?
Imala sam uvek nizak,ali mi je jedno veče baš bio nizak.Sada sam ok i nemam probleme sa pritiskom.Mada i promene vremena dosta utiču na sve. :)

Van mreže Nesli

• Moderator
« Odgovor #170 poslato: April 21, 2010, 11:36:22 pre podne »
I ja se gnjavim sa niskim, uf, ove promene razbijaju i zdrave...
(ustvari, mislim da tu ne igra podela na zdrave i bolesne, nego na one ispod 25e i one iznad)
Hvala ti.

Van mreže Nesli

• Moderator
« Odgovor #171 poslato: April 22, 2010, 10:56:34 pre podne »
Kako si? Jel si imala neke kontrole?

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #172 poslato: April 22, 2010, 11:05:25 pre podne »
Dobro sam hvala. :) Na kontrolu najverovatnije idem sad u subotu sa Goxijem i Turusom. ;)

Van mreže Nesli

• Moderator
« Odgovor #173 poslato: April 22, 2010, 11:10:26 pre podne »
Super! Javi novosti  :ok: molim te.

Van mreže Maka

• Član
  • **
« Odgovor #174 poslato: April 22, 2010, 12:43:13 posle podne »
Kada ste radili Intervenciju, datum?

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #175 poslato: April 22, 2010, 03:09:10 posle podne »
Ja sam radila 19 marta.

Van mreže wanja

• Član
  • **
« Odgovor #176 poslato: April 22, 2010, 05:00:02 posle podne »
pozdrav za sve na ovom forumu,novi sam clan sa dg.G35 od 2000.god!

Van mreže wanja

• Član
  • **
« Odgovor #177 poslato: April 22, 2010, 05:04:06 posle podne »
ovom prilikom bi hteo da pitam Enu,posto je ona prosla ono sto svi iscekuju sta se desava sa  ccsvi studijom kod nas u Nisu?

Van mreže angely

• Član
  • **
  • ***ja imam problem za svako resenje***
« Odgovor #178 poslato: April 22, 2010, 06:17:04 posle podne »
Procitala sam celu temu tek sad sam videla sve i to preko tel.koji daje samo 5 odgovora..bas je potrajalo citanje..Ena jako mi je drago zbog uspeha lekara a i tvog boljeg stanja.Nadam se da ce to za godinu dve postati rutinska operacija i da ce MS otici u istoriju,kao nesto sto moze da se izleci,ne da se samo produzava agonija..Veliki pozdrav i najbrze potpuno ozdravljenje ti zelim..a ostalim clanovima HD foruma zelim da do kraja godine svi imaju ovakvu temu punu oporavaka..Ljubi vas vasa Angely

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #179 poslato: April 23, 2010, 02:25:55 posle podne »
Angely hvala ti. :)
Wanja u Nišu će svi biti urađeni koji to žele,to je sve što znam.Detalje ne znam i ne bih da napamet nešto govorim. :)

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.