Autor Tema: Dopler u Beogradu  (Pročitano 54595 puta)

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Dg: MS
  • Grad: Beograd
Odg: Dopler u Beogradu
« Odgovor #45 poslato: Februar 24, 2010, 03:59:43 posle podne »
amia, mislim da je kot tebe glavni problem u veni azygos, jer mi je danas doktor rekao da je ovo sto je on snimao pokrilo samo jedan deo, i to one najcesce problematicne jugularne , ali da se mora uraditi detaljnije snimanje koje narocito podrazumeva venu azygos ! tako da idemo dalje, da te nakacimo na MR ! :cheers:

goxy, da li oni planiraju da prošire snimanje pošto navodiš da je ovo sadašnje pokrilo samo jedan deo?
Da zakazujem il da čekam još, pitanje je sada.

Van mreže Maka

• Član
  • **
  • Pol: Žena
« Odgovor #46 poslato: Februar 24, 2010, 05:24:47 posle podne »
Bila sam danas i sve mi je u redu. Da ne pišem sve, samo ću zaključak:
Bez značajnih promena jugularnih i vertebralnih arterija kao i karotidnih, vertebralnih i subklavijalnih arterija. Savetuje se dalja kontrola neurologa.

;D

Van mreže Ena

• VIP
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
« Odgovor #47 poslato: Februar 24, 2010, 06:38:59 posle podne »
Mako,znamo da je Erika ponavljala dopler.
Sutra u Novom Sadu na dopleru ću znati tačno sve.Imaću dva doplera i magnet urađen.(imaću tri CD-a izdata  ;D)
Evo i njena poruka koju mi je poslala.

Erika Mikusova јануар 28 у 12:34 по подне
Just be carefull!!!
If they do not use Haacke`s protocol and they do not know this diagnosis, your result will be negative. The same with Doppler!
Even to me happend this problem 5 times in Slovakia - everything was negative. It is new diadnosis, new technieques, new software, new method. Doctors must learn it first, then you can have the test!
Erika

Van mreže Maka

• Član
  • **
« Odgovor #48 poslato: Februar 24, 2010, 06:57:45 posle podne »
Znam Ena.
Ne predajem se. I sam doktor mi je nabrojao još 5 raznih vena (ako se tako kaže) koje ne mogu da se vide na ovaj način, a mogu na magnetu.
Ma počeće neko ovde uskoro i to da radi. ;)

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #49 poslato: Februar 24, 2010, 07:00:01 posle podne »
Tako je,samo pozitivno i biće sve ok.
Ma ozdravićemo mi od ove dosade ms. ;)

Van mreže Maka

• Član
  • **
« Odgovor #50 poslato: Februar 24, 2010, 07:09:46 posle podne »
Danas sam baš bila ljuta na MS. Da nisam morala da perem kosu danas bih popodne uveliko bila u shopingu. :m2:

Van mreže goxy

• Član
  • **
« Odgovor #51 poslato: Februar 24, 2010, 07:17:30 posle podne »
goxy, da li oni planiraju da prošire snimanje pošto navodiš da je ovo sadašnje pokrilo samo jedan deo?
Da zakazujem il da čekam još, pitanje je sada.

Dr je rekao da je za bilo sta vise potrebna ili magnetna ili neka jaca masina od ovog doplera (mada je njegov ultra extra) i normalno obuka za dalja snimanja ! on je u proucavanju protokola stigao do ovde, ali i samim snimanjem veceg broja nas stice saznanje gde i sta da trazi !

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Grad: Beograd
« Odgovor #52 poslato: Februar 24, 2010, 07:34:01 posle podne »
Ok, hvala.

Van mreže bandja

• Član
  • **
« Odgovor #53 poslato: Februar 24, 2010, 08:13:40 posle podne »
ovo je mail od jednog od najboljih radiologa kod nas...

Bane samo da vas obavestim da sam primio vase sajtove. Letimično sam pogledao sa kojom opremom su radili proveru vena, Na osnovu sondi to su aparati znatno ispod mogućnosti mog aparata na kojem radim. Kada detaljno proucim obavesti cu vas  sta o tome mislim. Za sada  nebi trebalo da postoji prepreka da proverimo njihova zapazanja!

Pozdrav  Dr . . . . . .

Van mreže amia

• Član
  • **
  • Noli turbare circuloc meos
« Odgovor #54 poslato: Februar 24, 2010, 08:37:51 posle podne »
samo reci gde je i otvaramo jos jednu temu...
 ;D

Van mreže Luca

• Član
  • **
« Odgovor #55 poslato: Februar 24, 2010, 10:10:14 posle podne »
Ha ha Mako pa ja sam ljuta na MS zadnjih 7 godina svaki dan sve vise Ti pricas o shopingu a ja ne mogu iz kuce da izadjem Ocigledno ni mi sami jedni druge ne razumemo jer svakom je njegova muka najteza mada mislim da je najgore kad neko ne moze da hoda barem meni
A onda zamislim one a znam ih sto ne mogu ni da jedu sami pa ni da pricaju o fizioloskim potrebama da ne govorim pa onda kazem hvala Bogu nije najgore. tako da nemojte kukati ako samo imate dijagnozu i par beznacajnih simptoma. Ne zelim da zvucim maliciozno ali ocigledno nismo svi u istom sosu Meni gori pod nogama a tako je verovatno i ostalima kojima je zivot totalno upropascen MS
pozdrav svima

Van mreže Maka

• Član
  • **
« Odgovor #56 poslato: Februar 24, 2010, 10:42:00 posle podne »
Znam Luca. Svi imamo svoje probleme. Ja se družim sa MS već 10 godina. Saživele smo se, meni je problem toalet, ali snalazim se. Moje stanje je spolja pristojno, ali ni ja nisam sasvim normalna. Neodustajem ni od čega. Pokretnija sam od mojih drugarica koje su zdrave. Skijam,igram tenis. To naravno nije ni prineti kao pre, ali nedam se. Zimus mi kuma stisne vez jer nemam snage u nogama da pritisnem skiju, a onda na osećaj niz padinu. Ne zaboravlja se nešto što radiš od treće godine. A i onaj gore me pazi. Doktor je rekao da nisam normalna. Ali ja imam jedan život i biće samo kako Bog i ja kažemo.

Van mreže Luca

• Član
  • **
« Odgovor #57 poslato: Februar 25, 2010, 12:32:56 pre podne »
E i ja imam MS isto 10 godina ali prve tri kad sam mogla normalno da hodam sad vise ni ne racunam Racunam otkad imam probleme. Lepo je sto se trudus da se bavis svim tim aktivnostima ali zaista treba malo da pazis Znas i sama A sa MS ti je sta ti Bog da neko posle deset godina bude kao ti, neko kao ja, a neko posle pet zavrsi u kolicima I to niko ne zna zasto i kako Najgluplja bolest, bez pravila, bez icega da mozes da preduzmes. Znam to lekar sam mada ima i mnogo gorih.  meni je pocela i dugo trajala kao najblazi oblik. Samo se nadm da ce od cele ove price sa CCSVI biti nesto Zvuci logicno Moj zakljucak sa doplera je
Zaključak: u polusedećim položajima jugularne vene su veoma gracilne, neelastične i sa značajno povišenim brzinama protoka. U ležećem položaju nema znakova stenoza .Vertebralne arterije su bez promena . Savetuju se dalja ispitivanja gornje šuplje vene  i pregled vv. azygos. Kontrola neurologa i vaskularnog hirurga.

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #58 poslato: Februar 27, 2010, 03:25:11 posle podne »
Pošto Leski ne može još da se prikači ovde,rekao ja da Vam prenesem njegov dopler iz BG.

Obostrano karotidne arterije su odgovarajućih promera, aterogradnog smera, suficijentnih brzina protoka, bez značajnih hemodinamskih i morfoloških promena.

V. jugularis interna desno je u polsedećem položaju od 10mm promera supraklavikularno do 4mm u srednjem delu vrata i do 6mm submandibularnom delu, bez tromba, spontanog respiratorno zavisnog protoka, sa uočljivim valvulama. U ležećem položaju v. Jugularis interna je od 12mm supraklavikularno do 8mm submandibularno.
...
Zaključak: Bez značajnih promena leve jugularne vene kao i vertibralnih arterija. Susp. je smanjenje promera desne jugularne vene u srednjem vratnom delu. Savetuje se kontrola neurologa i vaskularnog hirurga.

Dr. Bojan Vojnović
angiolog

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #59 poslato: Februar 27, 2010, 04:05:25 posle podne »
Slike sa mog doplera iz Bg.

U ležećem položaju.

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.