Pošto će u ponedeljak ili utorak da pošalju mailom pitanja dr Živadinovu, na koja bi on trebalo da odgovori ja vas molim da mi date predloge pitanja, jer imam obavezu da ih dostavim "nadležima".
Malo ce biti problem da ne udavim ali pisem, brisite sta je visak
1.da li ccsvi teorija tvrdi da je sustina u suzenim venam vrata zbog cega se krc zadrzava u mozgu, nepravilno se vraca i curi u cns, sto kroz nekoliko razlicitih mehanizama ostecuje nervna tkiva i dovodi do lezija i imunoloskih odgovora koji su obelezje ms-a?
2. obzirom da je ms heterogena bolest (mnoge bolesti je imitiraju) znamo da je nemoguce dobiti 100% uspeha,
da li i koko moze da se identifikuje "baza" stvarno obolelih od ms?
3. da li ccsvi moze da bude odgovor i na podskup drugih neuroloskih bolesti?
4. pilot sturdija dr.zambonija ima uspeha primenom perkutane angioplastike, dr.Majkl Dake otvara blokirane vene koristeci stentove a dr. Marjan Simka koristi oba metoda? Na koji postupak ce se odnositi dalja istrazivanja?
5. ako su nalazi neodoljivi a pomoc za obolele blizu, cemu toliki otpor neuroloskih mejstrim krugova, zar ih ne zanima povezanost venskih blokada sa ms-om?
6. desetine hiljada obolelih zeli da se upise u ccsvi studiju, peticije su krenule sa svih kontinenata, mnogi oboleli nemaju vremena ni strpljenja jer ocekuju da se oslobode tezine svoje bolesti. sta im savetujete?
Itd.