Autor Tema: Stimulacije u zapošljavanju osoba sa invaliditetom  (Pročitano 4438 puta)

zare1956

• Gost
Stimulacije u zapošljavanju osoba sa invaliditetom
« poslato: Oktobar 02, 2007, 01:16:05 posle podne »
Vlasnik sam male putničke agencije preduzetničkog tipa. Poslujem već godinu dana, i mogu reći da je mnogo truda i rada uloženo, da bi firma mogla da stane stabilno na svoje noge.
Mog najboljeg prijatelja, koji boluje od cerebralne paralize i sa kojim sam zajedno napustio bivše preduzeće, nedavno sam zaposlio na mesto administrativnog radnika.
Naravno, odmah sam iskoristio povoljnosti koje mi je pružio NSZ, tako da moj prijatelj uskoro dobija opremu poslovnog prostora u vidu novog računara i prateće opreme.
Budući da posao obavlja iz svog stana, zbog otežanog kretanja, došao sam na ideju da pronadjem donatore koji bi nam pomogli da njegov poslovni prostor dodatno opremim raznim tehničkim pomagalima.
Čuo sam da Državna lutrija Srbije poklanja odredjena sredstva u tu namenu pa me interesuje zna li iko o tome nešto preciznije ?
U sastavu moje agencije se nalazi i jedan putnički kombi, koji je namenjen za poslovne aktivnosti.
Pošto ćemo često odlaziti sa vozilom  na teren, a povremeno i u sedište firme van njegovog stana, interesuje me da li ja kao preduzetnik imam pravo na parking namenjen invalidima.
Što se tiče zapošljavanja osoba sa hendikepom, snažno podržavam svaku aktivnost koja je usmerena na unapredjenje njihovog poslovnog i privatnog života.
Takodje tvrdim, da su odgovorniji i savesniji u skoro svakom poslu koji im se poveri, od mnogih potpuno zdravih ljudi. :cheers:

Van mreže Tia

• Global Moderator
  • Pol: Žena
  • Master of the Universe
Odg: Stimulacije u zapošljavanju osoba sa invaliditetom
« Odgovor #1 poslato: Oktobar 02, 2007, 04:13:56 posle podne »
Pre svega pozdrav, podrska i pohvala za tvoj trud i razumevanje  :D

Sto se tice parking prostora mislim da bi trebao da imas prava na parking tj. na nalepnicu na vozilu jer bez nje pauk moze da ti odnese auto. E sad, kako se to dobija ja ne znam ali procedura je verovatno slicna kao kad uzimas nalepnicu za privatno vozilo.
Vise podataka imas ovde: http://www.hendidrustvo.info/forum/index.php?topic=116.0 o tome kako doci do toga!
Ako budes nesto uspeo da uradis molim te javi nam iskustvo, znacice nam! :D

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.