Autor Tema: Pogoršanja i trenutna stanja  (Pročitano 1524087 puta)

Van mreže naca

• Global Moderator
  • Pol: Žena
  • kad porastem,samo će mi se kasti...
  • Dg: MS
  • Grad: NBgd
Odg: Pogoršanja i trenutna stanja
« Odgovor #240 poslato: Decembar 09, 2008, 11:16:49 pre podne »
Uh,Majo.Kakav put sad,jedva si se sastavila kad ste se vratili sa predhodnog putovanja .A deca do juče bila bolesna  ](*,)
Ja tebe razumem,ali njih ne. >:D

Van mreže Maka

• Član
  • **
« Odgovor #241 poslato: Decembar 09, 2008, 11:48:44 pre podne »
Onda gledaj realno. Sama si u celoj prici. Tesko im je da prihvate tvoju bolest.
Ali je ti moras prihvatiti. Imas tesku bolest, o kojoj ako se ne vodi racuna, svasta moze da bude.
Zasto da prokockas to sto si dobro. Naravno da je uspeh podizati dvoje dece, sama.
Prosto, kazes ne idem, nije mi dobro. Ko se ljuti i ne razume, nije te vredan. Ili idi avionom, ako ti ne predstavlja problem.
Mada ti je najbolje da ostanes kuci, posetis lekara i ODMARAS. I fizicki i mozak.

Van mreže Tia

• Global Moderator
  • Master of the Universe
« Odgovor #242 poslato: Decembar 09, 2008, 03:47:03 posle podne »
A uvezi toga da li ce te neko razumeti ...
Meni se desava da me kolektivno napadnu kako nesto mogu da uradim a ustvari necu, jer me mrzi ili izvodim ili sl. I mene bas briga, ako preteram meni ce biti lose, ne njima! Sa druge strane recimo ljudi ovde sa sajta koji imaju iste ili slicne probleme to savrseno razumeju.
Ja na to uvek pomislim- sti gladnom ne veruje! Zao mi je sto me ne razumeju ali to je njihov problem.
Takodje uvek pomislim sta bi mi dr rekli i znam da bi me uvek podrzali kad nesto osecam da ne mogu, da to i ne radim!
Tako i ti, stavi tacku na te jurnjave i stres! Okreni list!

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #243 poslato: Decembar 09, 2008, 10:16:43 posle podne »
Mislim da je kod Maje konkretno problem sto ni ona ni njena porodica jos uvek nisu prihvatili realnost koja se zove: MS.

Van mreže Maki

• Član
  • **
  • nova ja
« Odgovor #244 poslato: Decembar 10, 2008, 10:43:50 pre podne »
da Asja u pravu si za porodicu,ali ja nisam nikad umjela da stavim sebe na prvo mjesto,uvijek je sve pucalo po meni,od malena,ali necu sad o tome da pisem,meni je ostalo da se borim protiv toliko ljudi koji me okruzuju da shvate koliko ja zapravo ne mogu i ne smijem,koliko ja nisam umislila tu bolest,ali ne znam kako,jednostavno ne znam kako.evo rasplakala sam se dok pisem...sorry, pisacu drugi put...

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #245 poslato: Decembar 10, 2008, 10:54:02 pre podne »
Suze su OK :)

Van mreže Ena

• VIP
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
« Odgovor #246 poslato: Decembar 10, 2008, 10:58:50 pre podne »
O Majo kako ne znaš kako....
Prvo kad ti  je loše a vidiš da nešto ne ide kako treba i kako tebi odgovara a vidiš i da ne možeš a drugi ti ne veruju,jednostavno malo i odglumi pa će na kraju poverovati.(nadam se da ovo neće pročitati neko moj  :D)

Van mreže Maka

• Član
  • **
« Odgovor #247 poslato: Decembar 10, 2008, 12:13:59 posle podne »
Povedi muza ili mamu, tatu ko je vec u pitanju na sledecu kontrolu kod neurologa. I nek Vam oboma neurolog sve lepo isprica o MS. I sta se sme i sta se ne sme.
Imas i savetovaliste za porodicu, pa mozes i tamo da odes (onaj telefon u Sredockoj ulici). Imaju i psihologe i socijalne radnike.

Van mreže Tia

• Global Moderator
  • Master of the Universe
« Odgovor #248 poslato: Decembar 10, 2008, 05:00:44 posle podne »
... ali ja nisam nikad umjela da stavim sebe na prvo mjesto,uvijek je sve pucalo po meni,od malena...

A ovo je jedan od uzroka MS-a koliko ja znam :( !
Majce, ne postoji nacin da menjamo druge, mozemo samo promeniti sebe i odnos koji imamo prema sebi i drugima. Tek ta promena izaziva promene okoline!
Nauci da stavljas sebe na prvo mesto, cuvaj sebe jer ako se sami ne cuvamo niko drugi to nece raditi umesto nas! Nema to veze sa egoizmom nego sa prezivljavanjem. Ako oni hoce da cuju sta im govoris ima hiljadu nacina, ako nece nece, ali nemoj da dozvolis da te njihov odnos prema tvojoj bolesti unistava, ti prvo moras samu sebe da cuvas!
I cuvaj se MOLIM TE, u ime svih nas ovde!

Van mreže Maki

• Član
  • **
  • nova ja
« Odgovor #249 poslato: Decembar 13, 2008, 09:09:35 posle podne »
e izgleda da ipak idem,nisam uspjela da se izborim.pokusacu barem da izvucem neke stvari u svoju korist,pokusacu zarad sebe.ovih dana cu nastojati da se saberem i da podjem barem vesela a vjerovatno cu i poci kod neurologa da se ne igram vec ,jos pred dug put,plus nervoza...

Van mreže Ena

• VIP
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
« Odgovor #250 poslato: Decembar 13, 2008, 09:13:51 posle podne »
Ako već ideš na taj put,ipak prvo otiđi do neurologa čisto radi neke svoje sigurnosti  ;)

Van mreže Maka

• Član
  • **
« Odgovor #251 poslato: Decembar 13, 2008, 09:29:34 posle podne »
Ako već ideš na taj put,ipak prvo otiđi do neurologa čisto radi neke svoje sigurnosti  ;)
I obavezno povedi muza.

Van mreže ammara

• Član
  • **
  • multipla mama
« Odgovor #252 poslato: Decembar 13, 2008, 09:54:11 posle podne »
A ovo je jedan od uzroka MS-a koliko ja znam :( !
Majce, ne postoji nacin da menjamo druge, mozemo samo promeniti sebe i odnos koji imamo prema sebi i drugima. Tek ta promena izaziva promene okoline!
Nauci da stavljas sebe na prvo mesto, cuvaj sebe jer ako se sami ne cuvamo niko drugi to nece raditi umesto nas! Nema to veze sa egoizmom nego sa prezivljavanjem. Ako oni hoce da cuju sta im govoris ima hiljadu nacina, ako nece nece, ali nemoj da dozvolis da te njihov odnos prema tvojoj bolesti unistava, ti prvo moras samu sebe da cuvas!
I cuvaj se MOLIM TE, u ime svih nas ovde!

totalno je ovako.Vidim,ipak moraš ići.Ok,sad ti jedino ostaje da se zaštitiš koliko možeš i psihički smiriš maksimalno.Tuga bije iz tebe dovde! Ja koknem "tabletu za svejedno" što bi rekla moja kolegica i radim što znam da moram i trebam,a ovi okolo nek gud ekoliko hoće.Do mene ne dopire.To samo kad osjetim da neću moći bez "TZ Svejedno":) Sretno!

Van mreže Maki

• Član
  • **
  • nova ja
« Odgovor #253 poslato: Decembar 29, 2008, 01:22:56 posle podne »
jesam li vam rekla da vas sve volim,ne idem na put,ostacu kod kuce sa dragim i mojom djecicom,neko se napokon dozvao pameti

Van mreže naca

• Global Moderator
  • kad porastem,samo će mi se kasti...
  • Grad: NBgd
« Odgovor #254 poslato: Decembar 29, 2008, 01:39:04 posle podne »
E Majo,sad se opusti,kad se sve rešilo kako treba. :D  :cheers:

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.